FOTO: HŽRK Grude Autoherc zauzeo četvrto mjesto na turniru u Sinju

HŽRK Grude Autoherc sudjelovao je ovoga vikenda na 20. Memorijalnom rukometnom turniru u Sinju. Na turniru je sudjelovalo šest ekipa, a osim HŽRK Grude Autoherc, sudjelovala su dva hrvatska prvoligaša i tri drugoligaša. Ovo je ujedno i prvi nastup ekipe s nekoliko novih igračica s kojim će grudski klub ove godine nastupiti u Premijer ligi BiH. Nove igračice HŽRK Grude Autoherc su Andrea Prusina, Anica Gudelj, Anita Azinović, Matea Grebenar, te povratnica u grudski klub Karla Glavaš.

Grudske rukometašice odigrale su tri utakmice, u kojima su ostvarile jednu pobjedu i dva poraza, te zauzeli četvrto mjesto u konkurenciji od šest ekipa. Rezultatom 20:19 pobijedile su ŽRK Marina Kaštel, a od ŽRK Split 2010 izgubile rezultatom 23:16. U utakmici za treće mjesto ŽRK Dugo Selo 55 pobijedio je HŽRK Grude Autoherc rezultatom 22:21.

Konačan poredak:
1. Split 2010
2. Dalmatinka Ploče
3. Dugo Selo 55
4. HŽRK Grude Autoherc
5. ŽRK Sinj
6. Marina Kaštela

Najbolji strijelac turnira je Kornelija Klinac iz HŽRK Grude Autoherc, dok je za najbolju igračicu izabrana Matea Šimičić iz ŽRK Split 2010. Ivona Stilinović iz ekipe ŽRK Split 2010 izabrana je za najbolju vratarku turnira.

Što se tiče našega nastupa možemo biti izuzetno zadovoljni. Trenerica je iskoristila ovaj turnir da isproba sve mogućnosti i spremnost većine igračica, pa tako da može započeti sa slaganjem nove ekipe za predstojeću sezonu“, kazale su igračice HŽRK Grude Autoherc.

Cijeli ovaj tjedan bit ćemo na pripremama, na relaciji Sokolac – Vukovar. U Sokocu ćemo obaviti dio visinskih priprema, a u Vukovaru ćemo odigrati još tri pripremne utakmice protiv hrvatskih ekipa Osijeka, Vukovara i Đakova. Povratak u Grude je planiran 1. rujna 2014. godine“, istaknule su rukometašice.

grude-online.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.