FOTO: Koncertom sestara Ramljak počelo Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići

Ovogodišnje Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići počelo je u Sovićima u srijedu 28.06. koncertom sestara Ramljak, Darije i Anamarije.

Anna Maria i Darija su dvije sestre Ramljak iz Međugorja, točnije Bijakovića, čiji su glazbeni nastupi u posljednje vrijeme sve traženiji diljem Hercegovine No, ta informacija možda i ne bi bila toliko zanimljiva da nije riječ o samoukim glazbenicama, koje su glazbeni talent naslijedile od oca Zdenka koji već 35 godina svira bubnjeva.

Mlađa Darija nema ni jednu godinu glazbenog obrazovanja, dok starija Anna Maria ima završene samo tri godine osnovnoškolskog glazbenog obrazovanja. Upravo je ona u osmom razredu počela samostalno učiti gitaru, ubrzo joj se u tom naumu priključila i Darija, a sve je ostalo je povijest koju je ”začinio” njihov otac kupnjom violine, bas-gitare, usne harmonike, tamburice… Svaki od ovih instrumenata učile su samostalno, najprije iz hobija, kasnije sve marljivije i sustavnije, i ne sluteći kako će time duboko zaploviti u glazbene vode.

Unatoč velikoj vrućini, publika je večeras u Sovićama uživala u svakoj njihovoj izvedbi

Program se nastavlja teatralnom izvedbom dramske grupe Proložac te smotrom narodnih pjesama i glazbe (ganga, bećarac, gusle, diple…) u subotu 15.07. ispred zvonika svetog Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi.

Sve će završiti 11. susretom klapa u Gorici u petak 28.07. i koncertom mladog pijaniste Ivana (Ike) Galića u utorak 01.08. pred proslavu svetog Stjepana Prvomučenika u Gorici.

7 komentara

 1. Šta je pisac htio reći kad kaže “teatralnom izvedbom” pretpostavljam da će biti neka predstava.
  Zar nema u vas ko nešto suvislo napisati?

  Like(5)Dislike(5)
 2. Bila sam na koncertu. Dosadašnjih godina je bilo bolje po meni.
  Ali eto nek se nešto dešava. Hvala u svakom slučaju

  Like(4)Dislike(2)
 3. za j.v.
  Ne kaze se desava, vec dogada.

  Like(2)Dislike(4)
 4. Cure su mlade, put je pred njima. Samo tako nastavite!

  Like(2)Dislike(1)
 5. Fali im jedan mali cigo za pravi bend

  Like(0)Dislike(0)
 6. Premocne glasovne sposobnosti.
  Cure svaka cast!!!

  Like(0)Dislike(0)
 7. Teatralno zaista teatralno. ha ha ha

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.