FOTO | Kupres i Tomislavgrad pogodilo jako nevrijeme: Vjetar nosio krovove

Jako olujno nevrijeme praćeno kišom, jakim vjetrom i grmljavinom pogodilo je u nedjelju iza 12 sati Tomislavgrad i Kupres.

Iznimno jak vjetar podizao je krovove s obiteljskih kuća u Kupresu, a crijepovi koji su padali na sve strane oštetili su nekoliko parkiranih automobila.

Kako kažu očevici, radilo se o nezapamćenom nevremenu, rijetko viđenom na tim prostorima.

U Tomislavgradu olujno je nevrijeme na nekoliko mjesta prouzročilo štetu. U naselju Borčani vjetar je iz korijena iščupao stoljetni jablan, koji je jednim dijelom pao na obiteljsku kuću.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje u većem dijelu Bosne i Hercegovine zbog vjetra i u pojedinim dijelovima zbog količine padalina.

Narančasti meteoalarm upaljen je za područja Banja Luke, Livna, Sarajeva, Tuzle i Višegrada i to zbog jačine vjetra dok je narančasti meteoalarm upaljen u Livnu i zbog količine padavina.

Šta označava upaljen meteoalarm?

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirate o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od strane vaših državna tijela.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.