FOTO: Mario Mikulić novi predsjednik Mladeži HDZ-a BIH

Više od 400 izaslanika  je između dvojice kandidata Maria Mikulića i Vedrana Kožula svoj glas odlučilo dati za Maria Mikulića koji je Kožula pobijedio s 6 glasova razlike.

Mladež HDZ BiH u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održala je 10. izbornu konvenciju gdje su izabrali novo rukovodstvo i obilježili 25 godina uspješnog djelovanja.

Više od 400 izaslanika u subotu na konvenciji biralo je novog predsjednika. Između aktualnog predsjednika Vedrana Kožula i njegovog protukandidata, izlasanici  10. izborne konvencije povjerenje su dali Mariu Mikuliću koji je Kožula pobijedio s 6 glasova razlike.

Obilježavanje 25 godina uspješnog rada Mladeži HDZ-a BiH počelo je intoniranjem himnih hrvatskog naroda i himne BiH a minut šutnje odana je počast pogunilim braniteljima Domovinskog rata.  Izbornu konvenciju govorom je otvorio aktualni predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Vedran Kožul.

Ovogodišnjoj, 10. izbornoj konvenciji prisustovalo je gotovo  400 izlasnika iz cijele BiH, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i dužnosnici HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Čović je u svom govoru naglasio važnost i ulogu Mladeži HDZ-a BiH u uspjesnima HDZ-a BiH na lokalnim izborima 2016. godine i napomenuo kako očekuje da se hrvatsko zajedništvo manifestira i kroz njihov rad i djelovanje, prenosi Dnevnik ba.

Jučerašnjoj proslavi 25. obljetnice Mladeži HDZ-a BiH prisustovalo je i izaslanstvo Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača kojeg je predvodila Ljilja Zovko, predsjedateljica Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH, Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH na čelu s Radom Bošnjakom, predsjednik Mladen Begić u ime HDZ-ovog Odbora za branitelje, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda PFBiH  Lidija Bradara i predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Josip Bilaver.

Među mnogobrojnim gostima bilo je i izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH iz dijaspore za Sjevernu Rajnu i Westgaliju kojeg je predvodio Marijo Primoraca, predsjednici Mladeži HDZ-a BiH iz ranijih saziva, predstavnici Asocijacije mladih SDA i SNSD-a te glavna tajnica Mladeži europske pučke stranke (EPP) Andrea Vodanović.

7 komentara

 1. Vi ste rak ovog drustva gamad jedna

  Like(13)Dislike(6)
 2. Pojesce nas

  Like(1)Dislike(0)
 3. Boze moj ko ce ovu vojsku namiriti imali im kraja

  Like(6)Dislike(1)
 4. Ovo su zadnji trzaji….jos samo malo…Dan D je tu!!!

  Like(0)Dislike(0)
 5. Isto neka sekta.

  Like(2)Dislike(0)
 6. Katastrofa, mladi kao u prošlom sistemu, učlani se u partiju pa će beneficije a ostali duhan sadi i šuti,, vraća se komunistički stil, štafete i sl,.

  Like(2)Dislike(0)
 7. Vidi glave u ove hrvatine, vidi se da su mu korijeni u Anadoliji…

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.