FOTO: Mladi općine Grude slušali predavanje na temu korizme

Vjernici s područja općine Grude, među kojima je bilo mnoštvo mladih, članova Vijeća mladih općine Grude, sudjelovali su na duhovnom, molitvenom susretu u župnoj crkvi svete Katarine u Grudama. Održano je predavanje o temi korizme u kojem se grudski župnik fra Stanko Pavlović osvrnuo na ovo sveto razdoblje.

– U korizmi se mnogi odriču nekih zadovoljstava bez kojih “ne mogu”, oslobađaju se od grijeha. Sve to kako bi pripravni dočekali Isusovo uskrsnuće. Motiv našeg odricanja treba biti ljubav prema Gospodinu. U ovom vremenu, odrecimo se djela koja nekome mogu naštetiti, ne činimo drugima ono što ne želimo da nama drugi čine. Mnogo puta govorimo bespotrebne, neargumentirane stvari i tako nekoga rastužimo, a samim time postajemo grešniji. Prestanimo to činiti i okrenimo se molitvi koja je uistinu potrebna i koja je zalog vječnoga života, kazao je fra Stanko.

Nakon predavanja održano je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Pjevao je Mali zbor “Sveta Kata”. Nakon duhovnog susreta, ispred crkve članovi Vijeća mladih upoznali su nazočne sa svojim radom od osnutka sredinom 2015. do danas.

1 2 3 4 5

Vecernji.ba

8 komentara

 1. Joj kakva korizma, ko da smo u kamenom dobu

  Like(0)Dislike(5)
 2. Sramota da nije niko dosa od tih sto kazu da podrzavaju mlade,Leka Ruzica I ostla kunpanija .Stanko bi I’m da Koji kunu.Cista sramota.?

  Like(1)Dislike(0)
 3. Podrška franjevcima i Gruđanima na čuvanju župe i fratara, pozdrav iz Čapljine!!

  Like(6)Dislike(1)
 4. Ovakvih predavanja treba više, iz Sovića sam, kod nas često bude nešto slično, sinoć je također bila jedna korizmena tribin o ljubavi, vjeri, toleranciji, oprostu neprijateljima. Samo ustrajte u ovakvim događajima, pa makar na njih došlo 3 ljudi.

  Like(7)Dislike(0)
 5. Religije su za debile

  Like(0)Dislike(9)
 6. Mujo eto ti si očiti dokaz da debili nisu religiozni.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Neznam sto fratri okolnih zupa neslazu se s nasim misljemi o gruckoj crkvi i vijernicima.Bog je jedan ma di mi molili i bili .Fratrima razocarana njihovim misljenjima i neskladu jednih prema drugima.Sramota!

  Like(1)Dislike(1)
 8. Bog je jedan. Ali Stanko, Ante i Bernard nisu franjevci zbog odluke SVETE STOLICE ne biskupa vec SVETE STOLICE. Stoga ne govorite gluposti koja je razlila kad je Bog jedan i ovo su cuvali moji did i caca cuvat cu i ja. Pogledajte na internetu procitajte i vidite zasto nisu fratri. Jos samo nesto. Znate li vi tko djeli krizmu? A ovu “krizmu” u grudama tko djeli? Krizmu djeli biskup. A u Grudama ljudi koji nisu ni fratri. I ta misa i krizma i svi ostali sakramenti su svetogrdni. A najgore je sto se tice ispovijedi. I znam da ce biti puno dislikeova na ovoj objavi od Gruđana, ali mi to ne smeta jer znam da istina boli.

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.