FOTO: Održan 11. Božićni koncert zborova iz općine Grude

Župna crkva sv. Ivana Krstitelja u Ružićima bila je prepuna na tradicionalnom 11. po redu Božićnom koncertu. Matica hrvatska – Ogranak Grude kao i od početka bijaše uz župu domaćina organizator ovog koncerta.

Na početku programa obratio se župnik župe Ružići, fra Tomislav Jelić, koji je zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja, te prigodnom molitvom i blagoslovom uveo sve prisutne u ljepotu ovog koncerta.

Bio je to jedan glas. Bilo da jer dolazio od Frame, od zbora ili od solo izvođača, bio je to glas koji očekuje dolazak malog Boga u zajedništvu. Nije bilo treme jer tu tremu nitko ne bi primjetio, niti bi joj itko zamjerio. Božić je ovaj sjajni događaj složio za uživanje svima koji su te večeri bili u Ružićima u župnoj crkvi svetoga Ivana Krstitelja.

Crkva je bila prepuna izvođača i slušatelja koji su uživali u izvedbama Frama, zborova kao i solo nastupima, te nisu krili oduševljenje i sjajno raspoloženje iskazujući to svojim aplauzima. Iako brojke u ovakvim događajima ne znače puno, ne vrijedi smetnuti s uma kako je na Koncertu sudjelovalo preko 300 izvođača. Koncert je vodila Franka Braćić.

 

Nastupili su sljedećim redoslijedom sa svojim izvedbama.

Mali zbor “Kristova ruža” Ružići
“Mir nam Božić donosi”

Tamburaški sastav Osnovne glazbene škole Grude
“Radujte se narodi”

Zbor Osnovne glazbene škole Grude
“Uspavanka malom Isusu”

Dječji zbor župe sv. Male Terezije Ledinac “Nebeske ruže”
“Svjetlo ljubavi”

Zbor Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude
“Betlehemska sveta noć”

Sanja Boban
“Božić bili”

Franjevačka mladež župe Gorica-Sovići
“U to vrijeme godišta”
Zbor župe svetog Stjepana Gorica-Sovići
“Hajdmo, hajdmo”

Zbor župe sv. Male Terezije Ledinac “Nebeske ruže”
“Danas se čuje”

Frama Drinovci
“Mali bubnjar”

Zbor župe sv. Mihovila Drinovci
“O Betleme ,grade slavni od Boga”

Klapa Bratovština
“Kad se Isus ditić”

Zbor župe sv. Ilije Tihaljina
“Mesija (On dolazi)”

Trio od Bratovštine
“Oskudni Božić”

Frama Ružići
“Rođenom”

Zbor župe sv. Ivana Krstitelja Ružići
“Adeste fideles”.

S nekoliko riječi zahvale i čestitki nakon sjajnog koncerta nazočnima se obratio i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. Cijela crkva otpjevala je za završetak ovoga sjajnog koncerta “Narodi nam se kralj nebeski”. Vrijedni domaćini župe Ružići  sve sudionike Koncerta ugostili su u prostorijama  sjajnog župnog dvora, gdje se nakon okrijepe, započela zajednička Božićna pjesma do dugo u noć.

DSC_0008 DSC_0009 DSC_0015 DSC_0016 DSC_0021 DSC_0029 DSC_0035 DSC_0036 DSC_0046 DSC_0051 DSC_0053 DSC_0064 DSC_0070 DSC_0074 DSC_0080 DSC_0082 DSC_0090 DSC_0095 DSC_0101 DSC_0105 DSC_0112 DSC_0122 DSC_0127 DSC_0136 DSC_0153 DSC_0169 DSC_0176 DSC_0194

5 komentara

 1. Odlicno, samo nastavite. Jako lijepa manifestacija

  Like(7)Dislike(0)
 2. Sretan sam što u općini Grude žive zborovi. Samo druženjem i pjevanjem Bogu možemo napredovati i opstati. Samo naprijed. 🙂

  Like(5)Dislike(0)
 3. Pričaju očevici da ste imali spektakularan koncert: da je Bratovština najbolja klapa u Hercegovini, da Drinovci imaju strašan zbor s petnaestak odrasli muškaraca (zamisli u Hercegovini), da su Ledinačka djeca čudo jedno, da je glazbena škola na visokoj razini, itd. itd. Neka, nije meni mrsko – vi ste ipak Metropola Herceg – Bosne! Sritan Božić svima!

  Like(1)Dislike(0)
 4. Jako lijepa manifestacija!!! Svi su bili odlični ali me je dječji zbor Ledinac jako ugodno iznenadio

  Like(0)Dislike(0)
 5. hahaha nije bilo gruđana

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.