FOTO: Održan radni sastanak Organizacijskog odbora “53. Šimićevih susreta 2016”

U srijedu, 16. ožujka 2016. godine održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora 53. Šimićevih susreta 2016. godine. Sastanak je održan u dvorani za sastanke općine Grude pod predsjedanjem načelnika općine Ljube Grizelja, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora.

Na sastanku je donesena odluka o imenovanju Organizacijskog kao i Počasnog odbora ovogodišnjih Susreta. Sastav Odbora predstavlja odabir najznačajnijih kulturnih, znanstvenih pa i političkih predstavnika institucija u okruženju, što je, na određeni način, pretpostavka kvalitetnog i zanimljivog programa koji se planira izvesti tijekom mjeseca svibnja ove godine na 53. Šimićevim susretima 2016. godine.

Duhovnost u poeziji Antuna Branka Šimića je tematski odabir Organizacijskog odbora ovogodišnjih Šimićevih susreta.To je tema koja će se provlačiti kroz sva ovogodišnja planirana kulturna događanja.

Predstavljanje knjiga,likovna kolonija,izložba slika,kazališna predstava,susreti književnika s učenicima,dodjela nagrada mladim pjesnicima,dodjela godišnje književne nagrade Antun Branko Šimić,nastup pjesnika, likovni radovi učenika,Akademija u čast Antuna Branka Šimića dio su ovogodišnjeg planiranog programa.

Program bi se trebao realizirati od 30.4. do 6.5.2016. godine u Mostaru, Širokom Brijegu, Grudama i Drinovcima. Organizacijski odbor nastavlja raditi na konačnom oblikovanju programa Susreta. Nakon konačnog definiranja programa ovogodišnjih 53. Šimićevih susreta 2016. godine,isti će biti javno predstavljen. Organizatori su općina Grude i Matica hrvatska Ogranak Grude.

luxmedia 18-Z36C

luxmedia 18-Z36C

grude-online.info

2 komentara

  1. Lijepo je to da ima kulturnih događanj. Nadam se i dobroj predstavi u Grudama.

    Like(3)Dislike(0)
  2. Još ljepše bi bilo da promjenite vladajuću stranku u Zapadnohercegovačkoj županiji. Inače imate satiru svaki dan.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.