FOTO: Održani obredi primanja i obećanja u Frami Ružići

U nedjelju 12. veljače 2017. godine u prepunoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima održani su obredi primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja u Franjevačku mladež (Framu) Ružići.

Svečano misno slavlje koje je predvodio fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, započelo je u 18 sati ulaskom mladih framaša u crkvu.

Na početku misnog slavlja, ružićki župnik i duhovni asistent Frame, fra Tomislav Jelić pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na dolasku svim framama iz cijele Hercegovine, kao i njihovim duhovnim asistentima što su došli uveličati ovo slavlje. Poseban pozdrav uputio je roditeljima framaša koji ih podržavaju na njihovom putu i fra Antoniu Šakoti, područnom duhovnom asistentu.

U bratstvo Frame Ružići primljeno je 30 mladih framaša, 11 ih je obnovilo svoja obećanja, a hrabrih 16 je pristupilo oltaru i po prvi put obećalo živjeti Evanđelje i odazvati se na svaki poziv dobra kao što je to činio sv. Franjo Asiški.

Mali zbor „Kristova ruža“ iz Ružića dodatno je uveličao misno slavlje svojim pjevanjem. Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja, uslijedila je zakuska, a uz ples, pjesmu i veselje potrajala je zabava na framaški način.

grude-online.info

3 komentara

 1. ova dva mladića na prvoj slici i svi vi ostali prekrasni ste i takvi s Bogom možete i ostati.
  mladost lijepa i radosna neka vam bude

  Like(15)Dislike(0)
 2. Svaka čast!

  Like(9)Dislike(0)
 3. Neka vam Dragi Bog,bude na prvom mjestu u životu,onda ćete uspjeti!

  Like(4)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.