FOTO: OŠ Sovići postaje dio Croatian Makers tima

Naša škola postala je dio Croatian Makers tima, odnosno projekta Croatian Makers kojega je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u Hrvatskoj. Jedna smo od malobrojnih škola u BiH koja je uključena u ovaj hvalevrijedan projekt čija je misija razvoj robotike, automatike i programiranja. U našu školu donirano je pet robota s kojima ćemo sudjelovati u Croatian Makers ligi čiji cilj je uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih naglašavaju kako djeca imaju ogroman potencijal u područjima robotike i automatike te kako ih kroz ovaj program žele potaknuti da taj potencijal razvijaju od malih nogu.

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje. Učenici će sudjelovati u natjecanjima koje će se odvijati mjesečno (dio online, dio fizičkim prisustvom).

Diljem Hrvatske održano je nekoliko radionica na kojima su nazočili predstavnici škola koje su uključene u projekt. Tako je naša škola sa svojim predstavnikom sudjelovala na radionici u Primoštenu. Predstavnici su u sjajnoj atmosferi razdragano sastavljali i programirali robote. Možemo samo zamisliti kako će tek naši učenici uživati u igri s robotima, priopćeno je iz OŠ Sovići.

Primosten+A+2 Primosten+A+3 Primosten+A+4 Primosten+A+6 Primosten+A+7

4 komentara

 1. Bravo za ravnateljicu i sve sudionike u projektu!
  Ponosan sto sam pohađao ovu školu 🙂

  Like(0)Dislike(0)
 2. Bravo za osobu koja je donirala,danas bi rijetko to to ucinio anonimno.

  Like(0)Dislike(0)
 3. I za ravnateljicu i nastavnicu naravno 🙂

  Like(0)Dislike(1)
 4. Koliko su stari roditelji ako su ovako stara djeca.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.