FOTO: Počela nova školska godina za učenike grudskih škola

U ponedjeljak 5. rujna započela je nova školska godina za  oko 1472 grudskih osnovnoškolaca i 820 srednjoškolaca, kao i za ostatak učenika u ZHŽ. U Osnovnu školu Ruđera Boškovića Grude, i njihove podružnice Vrućice, Dragićinu, Ledinac, Ružiće i Borajnu, krenulo je ukupno 850 učenika, a 93 učenika prvi su put sjeli u školske klupe.

Osnovnu školu Antuna Branka i Stanislava Šimića – Drinovci , s podružnicama Tihaljina i Drinovačko Brdo ove školske godine pohađat će 357 učenika, a u Osnovnoj školi fra Stipana Vrljića Sovići, s podružnicom Gorica, oko 265 učenika.

Srednja škola Antuna Branka Šimića u Grudama ove godine broji oko 820 učenika raspoređenih na 36 odjeljenja u svojih sedam, odnosno osam školskih usmjerenja.U ovoj Srednjoj školi nisu svi učenici s grudskog područja budući da su smjerovi poput medicinskog tehničara i farmaceuta privukli i učenike iz Ljubuškog, Širokog Brijega pa i iz susjedne Hrvatske.

Prvi dan nastave učenici su u školama dobili raspored sati za predstojeći period od kud su se  uputili u crkvu gdje su u svim mjestima slavljene Sv. Mise za početak školske godine.

Ove godine zamjetan je uzlazni trend ispisa učenika iz škola koji s roditeljima odlaze živjeti u inozemstvo što je pridonijelo smanjenja ukupnog broja učenika u grudskim školama. Točno o kojem broju ispisanih učenika se radi ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali za razliku od prethodnih godina ovi slučajevi su sve češći potvrđuju nam iz pojedinih škola.

1 osnovna skola (1) 1 osnovna skola (2) 1 osnovna skola (3) 1 osnovna skola (4) 1 osnovna skola (5) 1 osnovna skola (6) 1 osnovna skola (7) 1 osnovna skola (8) 1 osnovna skola (9)4 srednja (1) 4 srednja (2) 4 srednja (3) 5 sv. misa (1) 5 sv. misa (2) 5 sv. misa (3) 5 sv. misa (4) 5 sv. misa (5) 5 sv. misa (6) 5 sv. misa (7) 5 sv. misa (8) 5 sv. misa (9) 5 sv. misa (10) 5 sv. misa (11) 5 sv. misa (12) 5 sv. misa (13)

grude-online.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.