FOTO: Počinje izgradnja novog Međunarodnog graničnog prijelaza u Gorici

Danas je na Međunarodnom graničnom prijelazu u Gorici održan radni sastanak na temu početka izgradnje suvremenog graničnog prijelaza u Gorici, a na kojem su sudjelovali predstavnici općine Grude, uprave za neizravno oporezivanje, izvođači radova i granična policija.

U narednom periodu na ovom prijelazu izvodit će se radovi u vrijednosti 1 500 074 KM. Rok za izgradnju novog MGP Gorica je 180 dana nakon čega se u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine očekuje suvremeni prijelaz za robni promet usklađen sa standardima EU.

-Danas smo se ovdje okupili kako bi obilježili početak radova na graničnom prijelazu Gorica te je okončan sav onaj pripremni dio oko izgradnje. Policija ovdje na granici radi u teškim uvjetima. Ovo je veliki projekt za općinu Grude koji će biti od velikog značaja, te smo neizmjerno sretni i zadovoljni. Istina je da smo dugo čekali, ali evo i dočekali smo, kazao je načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj.

-U ime Granične policije BiH izražavam veliko zadovoljstvo što smo konačno krenuli s realizacijom projekta oko izgradnje graničnog prijelaza u Gorici. Ovu priliku koristim da se zahvalim gosp. Miri Džakuli, direktoru Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Kao što se moglo vidjeti iz medija u kakvim uvjetima rade djelatnici granične policije u Gorici, upravo ulaganjem u ovakve projekte osigurava, ne samo graničnim policajcima nego i djelatnicima carine, ispunjavanje uvjeta u smislu zadovoljavanja elemenata i sigurnosti za kvalitetno i efikasno vršenje kontrole, poručio je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

Gorica je jedan izuzetno efektan granični prijelaz i meni je žao što se prije nije pristupilo realizaciji izgradnje suvremenog graničnog prijelaza, kazao je Miro Džakula, direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

-Vidite i sami u kakvim uvjetima rade i naši carinici i granični policajci i što ovakvi loši uvjeti predstavljaju i u sigurnosnom i carinskom smislu, kao i svim drugim aspektima koji su potrebni da bi se ne ometano ostvario sam proces i kontrole i protoka i dobara i drugih… Mi u upravi imamo mandat i mogućnost da sva ona sredstava koja su nam na raspolaganju iskoristimo i uključimo na najbolji način, zaključio je Džakula koji je dodao kako su svi iz Uprave prije svega zadovoljni što se konačno krenulo s radom oko prijelaza, zajedno s načelnikom Grizeljom koji je maksimalno izašao u susret.

Načelnik Grizelj je početkom 2015. godine najavio kako su riješeni svi imovinsko – pravni odnosi. Uz granični prijelaz u Gorici nalaze se brojni shopping centri i trgovine, te ovaj prijelaz svakodnevno koristi mnoštvo učenike, uglavnom iz Gruda koji pohađaju srednju školu u Imotski. Izgradit će se jedan kvalitetan granični prijelaz koji će sadržavati one nužne objekte za graničnu policiju, carinu i sve ono što prati život na samoj granici.

DSC_0129 DSC_0135 DSC_0139 DSC_0143 DSC_0144 DSC_0164 DSC_0168 DSC_0171 DSC_0177 DSC_0183

grude-online.info

20 komentara

 1. Oće li moj prijatelj Vlado opet biti šef?

  Like(0)Dislike(4)
 2. Ljubu grizelju peres opet lovu samo naprid jebe se tebi u kakvim uvjetim mi radimo

  Like(1)Dislike(1)
 3. Ljubo persil

  Like(3)Dislike(1)
 4. Bogami je tvrde sve veću i čvršću i to u najhrvatskijem dijelu ovog jebenog balkana

  Like(0)Dislike(0)
 5. Vidim da ce bit opet TAMO SE DA I JA SIDNEM. To ce bit malo trapez- krova ko na kosovskoj granici.Pogledajte samo priko puta sta granicni prelaz.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Da je bar 2-3 tacke asfalta ili betona pa zavalit ove rupe na prelazu.Neka carinici od bakšiša daju 1% i nema rupa.

  Like(0)Dislike(0)
 7. napokon

  Like(1)Dislike(0)
 8. Ljubo grizelj dobroslav galic boco sa kompanjonima ce oprat par tisuca eura sta ce nemaju za kafe.

  Like(1)Dislike(0)
 9. a sad je obilaznica na redu jer ljubo voli radit posebno kad primiču kakvi izbori

  Like(1)Dislike(0)
 10. Sta ce lopov radit dok su drugi ratovali,on je prodavao auto djelove,boco nista bolji i taki

  Like(1)Dislike(0)
 11. Ocistite nasu opcinu od lopova sto su na vlasti vidite tko sve radi u njoj,ppkojni viktor je bio covik,ovaj ljubo tako pobozno djeluje a lipo ga suklja,on je potrcko i vranjesko sklonimo ih bolji je vreja

  Like(1)Dislike(0)
 12. Ko god dodje nece valjat takvi smo mi ljudi…A oce li putovi tu ista usicarit ili ce pusina svejedno…

  Like(0)Dislike(0)
 13. A ljudi i komentara!? Umjesto da ih prođe hladna jeza od bilo kakvog utvrđivanja ove grebene granice fukarice se poplašile da će neko i tu tukninit koju pinku. Ko da ove glavešine ako su od toga, nemaju di ćopit da ti i neznaš, ali ova granica pri svako prolazu svakom normalnom Hrvatu podiže tlak. Ali eto pri svemu pričat ćemo samo o potencijalnom lopovluku. E heble vas pare više, ima li išta na ovom svijetu važnije od smrdljive guzice.

  Like(0)Dislike(0)
 14. Sta se tebi purane ne svida ksd se pise o lopovluku sigurno si sa njima u talu

  Like(0)Dislike(0)
 15. aj svi vi sto komentirate. lipo se predstavite pa cemo vidit ko ce sta rec. lijep pozdrav

  Like(0)Dislike(0)
 16. Ti iz sovica ces vidit lopove kao i komsija ti jado jadni samo ti nos reste

  Like(0)Dislike(0)
 17. ma sta cu vidit seljo. dodji pa reci lako ti je tako lajat, na svaki drugi nacin ste manji od makova zrna haha

  Like(0)Dislike(0)
 18. I doc cu ti ne sekiraj se

  Like(0)Dislike(0)
 19. Sta cekas

  Like(0)Dislike(0)
 20. Samo cekaj nosonja bice ti manji nos vjetij mi

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.