FOTO: Potpisan sporazum o Međunarodnoj suradnji Srednje škole Grude i Druge gimnazije Varaždin

Petak, 21. travnja ostat će zapisan kao povijesni dan za Srednju školu A. B. Šimića Grude i Drugu gimnaziju Varaždin.

Naime, u prostorijama Srednje škole u Grudama potpisan je sporazum o Međunarodnoj suradnji između ove dvije škole kojeg su potpisali ravnatelj Srednje škole Grude prof. Mladen Leko i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin prof. Zdravka Grđan.

Osam učenika Druge gimnazije Varaždin, zajedno s ravnateljicom i profesorima ovih dana boravi u Grudama. Danas su nakon potpisanog sporazuma posjetili općinu Grude, te Violetu i Grafotisak. U subotu će zajedno s učenicima i prof. Mladenom obići još neka kulturna mjesta na području općine Grude.

Sporazum je tek početak prijateljstva i suradnje. Između navedene dvije škole raditi će se projekti vezani za razmjenu učenika, profesora, projekt mobilnosti, područje obrazovanja kulture i sporta s obzirom da je varaždinska gimnazija koja ima opću, matematičku i sportsku gimnaziju.

U Varaždinu će se održati Druga međunarodna sportsko obrazovna konferenacija, od 24. do 27. kolovoza, u istom terminu kada se održava jedan od najposjećenijih nacionalnih festivalskih događanja, prvi ulični festival u Hrvatskoj – Špancirfest. Na taj događaj pozvani su učenici Srednje škole Grude, profesori i ravnatelj, a također poziv je upućen i načelniku Grizelju kao i ministrici Mikulić.

– Danas nam je zadovoljstvo krenuti s jednim novim početkom u povezivanju Varaždinske županije i Zapadnohercegovačke županije. Ovaj sporazum je povijesni dan za Drugu gimnaziju Varaždin, te ovim putem zahvaljujem ravnatelju Leki, načelniku Grizelju i ministrici Mikulić na sjajnom gostoprimstvu i prijemu. Idućim najavljenim projektom na najbolji mogući način spojit ćemo obrazovanje, kulturu, razmijenit ćemo iskustva i učvrstiti naša prijateljstva, kazala je za Grude Online Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

Jedna od najvećih vrijednosti ovakvih aktivnosti i susreta među djecom je to da su učenici iz Varaždina smješteni kod obitelji grudskih učenika. – Zahvaljujem ovim putem roditeljima na gostoprimstvu. To je zapravo najveća vrijednost da se oni približe i zbliže, a onda kasnije možemo zajedno temeljem tih prijateljstava raditi na većoj promociji obrazovanja, općenito podizanje kvalitete života, jer ne možemo sami jednostavno moramo biti zajedno, poručila je prof. Grđan.

grude-online.info

4 komentara

 1. Uhljebi i jedni i drugi, i profesori i ucenici.

  Like(0)Dislike(11)
 2. Bravo “LEKA” majstore nema ti premca. Svi se tamo mijenjaju samo si ti vječan. Ma sta te briga okreni se uz vitar sakrij obraz i manje te bura omlati

  Like(3)Dislike(1)
 3. Ti bi ,režim, bio bolji ,dobro je ako imaš završenu i srednju školu.Naj bolje je drugog osudjivat.Leka, svaka čast samo nastavi.

  Like(3)Dislike(0)
 4. Ti, koji se nazivas “Grudama”, bolje ti je šuti. S tom gramatikom upitno je jesi li osnovnu završio(završila).

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.