FOTO Požar u Imotskom lokaliziran, izgorjela borova šuma oko Crvenog jezera

Veliki šumski požar buknuo je u ponedjeljak poslijepodne u blizini Crvenog jezera kod Imotskog, a na terenu ga gase brojni vatrogasci iz Imotskog, Omiša, Splita, Makarske i Državne intervencijske postrojbe iz Divulja, doznaje se od vatrogasaca.

Uzrok požara se službeno ne zna, ali od mještana koji žive u blizini doznajemo kako su se čule tri eksplozije. Mještani pretpostavljaju da se radi o dalekovodu koji se nalazi u blizini crvenog jezera. Pražnjenje dalekovoda moguće je i zbog munja koje su sijevale u popodnevnim satima, no ove informacije su neprovjerene i treba ih uzeti s rezervom. Čeka se vještačenje policije i njihovo priopćenje.

Na terenu su bila tri kanadera, preko stotinu vatrogasaca iz Imotskog i cijele županije te mještana Imotskog i okolnih sela. Prema isto tako neslužbenim informacijama, izgorjelo je oko 30 hektara borove šume. Kuće nisu bile ugrožene.

Imotski vatrogasci uz pomoć kolega iz Makarske, Brela, Kučića i još mnogih mjesta, stavili su požar pod kontrolu. Veća tragedija izbjegnuta je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca kojima ovim putem čestitamo na lavovskoj borbi i uspješno obavljenom zadatku.Imotskenovine.hr 

5 komentara

 1. Za sve su krivi Hercegovci

  Like(1)Dislike(2)
 2. Knezoviću glupane…

  Like(2)Dislike(1)
 3. Imoćanima su Hercegovci krivi za sve ostalo pa mogu biti i za požar

  Like(0)Dislike(0)
 4. Za Knezović
  Jesi ti glup ili ti noge smrde.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Zašto vojska nije na vrime skočila?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.