FOTO: Predstavljanjem knjiga pjesama fra Miljenka Stojića započela Kulturna jesen i Dani MH u Grudama

Predstavljanjem knjiga pjesama fra Miljenka Miće Stojića u Hrvatskom kulturnom domu “Antun Branko Šimić” , u Gradskoj knjižnici Grude započela su tradicionalna jesenjska kulturna zbivanja u općini Grude koje organizira Matica Hrvatska u Grudama.

U ugodnom ambijentu Gradske knjižnice o poeziji fra Miljenka Stojića govorili su književnica Anita Martinac i profesor Antun Lučic.

Predstavljene su dvije knjige poezije i to knjiga za djecu Cvrk-cvrk o kojoj je govorila Anita Martinac i knjiga poezije Stopu po stopu koju je predstavio Antun Lučić. Zorana Grizelj vodila je program.

Na koncu ovog kulturnog događaja nazočnima s nekoliko riječi zahvale obratio i sam autor fra Miljenko Stojić. Više bi se čitalo kada bi bilo kvalitetnih knjiga, jedan je od zaključaka fra Miljenka Stojića. 

Kulturna jesen nastavlja program 19. listopada 2017. godine kojeg možete pogledati klikom na OVDJE.

5 komentara

 1. he, he, he ma di kultura u grudin ma hajte ljudi molin vas

  Like(1)Dislike(0)
 2. POŠTOVANAREDKCIOJ NISTE OBJAVILI MOJ KOMENTZAR ,ŠTA JE U PITANJU??

  Like(0)Dislike(0)
 3. POŠTOVANA REDKCIJO,PONAVLJAM ,NISTE OBJAVILI MOJ KOMENTAR ,PA DOZVOLITE DA PPONOVIM!!

  TKO JE M A T I C A H R V A T S K A ???
  TO VAM JE POŠTOVANI, MOJI NAŠI GRAĐANI, MOJE NAŠE BIH,KLERIKALNA- FEUDALNO KUKLUS-KLANSKA,NACI- ŠOVINISTIČKA ORGANIZACIJA U SLUŽBI ZLOČINAČKE ,FEUDALNO-KASTINSKE CRKVE U H R V A T A !!
  KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST POSTOJANJA I DJELOVANAJA ,ONA SE POKAZALA KAO PRAVA KLERIKALNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKA, KLASNO KASTINSKA ORGANIZACIJA U SLUŽBI CRKVE ,KAO NJENA POLITIČKO -RELIGIOZNA BATINA ZA DISCIPLINIRANJE SLJEDBENIKA ,KMETOVA , DA KAO RELIGIOZNA SATRAPIJA PERMANENTNO BDIJE NAD SVOJOM SLJEDBOM U INTERESU OČUVANJA FEUDALNO-KLASNIH ODNOSA VLADAJUĆEG KAPITALA .
  PA SE DA ,POVIJEESNO KONSTATIRATI DA JE HRVATSKI SELJAČKI I ONAJ MINIMALNI RADNIČKI PUK, VEĆ CC-54O GODINA U ROPSTVU FEUDALNE CRKVE I NJENIH KLASNO KAPITALISTIČKIH OLIGARHIJA ,A SVE POD GESLOM SLJEDBE KATOLIČKOJ DOGMI ,NJENIM POSTULATIMA ,DA JE BOG STVORIO DRUŠTVENU ZAJEDNICU U KOJOJ MORA POSTOJATI JEDNA VLADAJUĆA KLASA I DUGA KOJOM SE VLADA, TE POTLAČENOJ KLASI SE NE NUDI NIŠTA DRUGO OSIM POBOŽNE ŽELJE DA VLADAJUĆA KLASA PRAKTICIRA DOBROTVORNA DJELA .ALI ZATO DRUŠTVENA NAČELA KRŠĆANSTVA OBEĆAJU NAGRDU NA NEBU ZA PODNESENA ZLA , TE TAKO OPRAVDAVA TRAJANJE ZALA I NEPRAVDI NA ZEMLJI U NEDOGLED. I UPRAVO CRKVA U HRVATA JE BILA I OSTALA FEUDALNI OLIGARH KOJI JE HRVATSKI NAROD ZAUSTAVILA U RAZVOJU ,KAKO ONOM TEHNOLOŠKOM, TAKO I U DRUŠTVENO-POLITIČKOM ,KULTURNOM I CIVILACIJSKOM PROGERESU. U HRVATSKOM KMETSKOM PUKU SU SE DOGAĐALE I BUNE, A SVE RADI TOTALNOG SIROMAŠTVA KOJEM JE ,UVIDĐALI SU TO SELJACI-KMETOVI, UZROK VLADAVINA CRKVENIH FEUDALNIH DINASTIJA. PA POVIJEST ZNA DA SU SVE POBUNE I BUNE BILE UGUŠIVANE OD STRANE CRKVE, NJENIM NAORUŽANIM KRIŽARSKIM ,PLAĆENIM HORDAMA.
  SJETIMO SE SAMO JEDNE I NAJVEĆE ,HRVATSKE SELJAČKE BUNE KOJU JE PREDVODIO MATIJA GUBEC. NIJE USPJELA NIŠTA OTKINUTI(PROMIJENITI ILI UBLAŽITI) OD TE FEUDALNO -KLERIKALNO-KLASNO-PLJAČKAŠKE CRKVE,OSIM ŠTO JE BUNE UGUŠIVALA U KRVI I NJENE VOĐE NAJOKRUTNIJE KAŽNJAVALA ,KAO NA PRIMJER ,MATIJU GUBCA, PALJENJEM MOZGA,USIJANOM KRUNOM.
  TAKO NAŠ KRLEŽA KONSTATIRA KAKO JE CRKVA U HRVATA NAJVEĆI NEPRIJETELJ NAPRETKA HRVTSKOM NARODU, BILA I OSTALA. PA ON KONSTATIRA KAKO JE SVAKOJ BUNI HRVATSKIH KMETOVA SUDIJA BILA CRKVA ,NJEN BISKUP ,A NE NEKI SUDIJA CIVILIZACIJESKE KASTE. TAKO JE MATIJI GUPCU SUDIO KAPTOLSKI BISKU ,KAO CRKVENI SUDIJA I KAZNIO GA NAJOKRUTNIJOM KAZNOM, KOJU MOŽE SMISLITI SAMO ZLOČINAČKA KASTINSKA CRKVA.
  TAKO I NAŠ NAJVEĆI I NAJZNAČAJNIJI HRVATSKI SOCIOLOG DINKO TOMAŠIĆ KONSTATIRA U SVOM DJELU =POLITIČKI ŽIVOT HRVATA=, DA JE HRVATSKA CRKVA ZAUSTAVLJALA, ILI U NAJMANJU RUKU USPORAVALA ,SVAKI NAPREDAK HRVATSKOG GRAĐANINA KOJI JE VJEĆITO ROBOVAO KATOLIČKOJ CRKVI I FEUDALNIM DINSTAIJAMA POD OKRILJEM KATOLIČKE CRKVE, SVE DO II-GOG SVJETSKOG RATA ,DO SOCIJALISTIČKE REVOLUCIJE U JUGOSLAVIJI, I OSLOBOĐENJA HRVATSKOG GRAĐANINA FEUDALNO-KAPITALISTIČKOG NAJMENIŠTVA.PA POŠTOVANI SOCIOLOG U TU SVRHU NAVODI ,KAO PRIMJER, IZBORE U HRVATSKOJ ,191O GODINE ,KADA JE U HRVATSKOJ PRAVO GLASA NA TIM IZBORIMA IMALO SVEGA 5O TISUĆA GRAĐANA ,I TO SAMO CRKVENIH VELIKODOSTOJNIKA I NJIHOVIH POKLISARA.
  PA SE TREBA ZAPITATI ,A GDJE JE BILA TA ,KLERIKALNO-NACISTIČKO- ŠOVINISTIČKO-KUKLUS-KLANSKA , M A T I C A H R V A T S K A ????ONA JE ,SAMI ZAKLJUČITE ,POŠTOVANI GRAĐANI MOJE ,NAŠE BIH ,NAJVEĆA POLITIČKO-KASTINSKA ,KUKLUS-KLANSKA ODRLIJA ,ČIJE JE VRIJEME DAVNO PROŠLO,ONO PLJAČKAŠKO PREVARANTSKO I TREBA JU USRNOM METLOM ČISTITI IZ NAŠIH DRUŠTVENIH ODNOSA.TKO JE MATICA -H R V A T S K A ????

  Like(0)Dislike(0)
 4. POŠTOVANA REDKCIJO ,JEL TO ZNAČI DA NE DOPUŠTATE MOJ KOMENTAR ,TIČUĆI SE MATICE HRVATSKE. MOLIM VAS POTVRDITE ILI DEMNTIRAJETE ,DA ZANAM.

  Like(0)Dislike(0)
 5. MOLIM VAS ,POŠTOVANA REDAKCIJO ,RECI TE MI AKO JA ,KAO MARXSISTA ,SVOJIM KOMENTARIMA ODUDARAM OD VAŠE UREĐIVAČKE POLITIKE ,KOJU ,VI NAJBOLJE ZNATE KAKO JE SERVIRATI I PRILAGODITI STUPNJU DRUŠTVNE I INDIVIDUALNJE SVIJESTI GRAĐANA HERCEGOVINE,ODNOSNO ČITALAČKE POPULACIJE.
  OVAKO SAM U NEDOUMICI,DA LI DA SE JOŠ JAVLJAM ILI NE SA SVOJIM KOMENTARIMA??
  MOŽETE ME OBAVJESTITI NA MOJ MEL.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.