FOTO: Prepuna Pecara na snimanju ”Lijepom našom” u Širokom Brijegu

U srijedu je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ”Lijepom našom – Mostovi kultura”. Emisija će se prikazivati na programu HRT-a u dva termina i to 19. i 26. prosinca.

U programu su uz nekoliko širokobrijeških kultuno-umjetničkih društava nastupile vokalne skupine, klape, tamburaški sastavi te poznati glazbenici.

”Lijepom” našom se snima već 18 godina, a u tom razdoblju u Širokom Brijegu su bili 1997. godine kada je emisija snimana ispred crkve na Brijegu te je to ujedno bilo i prvo snimanje ove emisije izvan Republike Hrvatske. Drugi put emisija ”Lijepom našom” snimana je 2004. godine na stadionu Pecara.

Uz Jolu, Alena Nižetića, Zorana Begića, Hrvatska kulturno-umjetnička društva ‘Hercegovac’, ‘Mokro’, ‘Brda’, ‘Blaćani’, ‘Vrila’, ‘Biloševica’ i ‘Kočerin’ nastupili su još i Etnoglazbena skupina ‘Sinovi Hercegovine’, guslar i diplar Jure Miloš, Mate Anić i prijatelji, Tamburaški sastavi ‘Širokobriješki dukati’, ‘Tamburaši s kamena’, ‘Mokarski tamburaši’, ‘Geraši’ i ‘Fijaker’, klape ‘Diva’ i ‘Dobrkovići’, zatim klape Rišpet, ‘Drača’, ‘Narenta’, ‘Trebižat’ i ‘Signum’, Ansambl ‘Bonaca’, Ivo Jurić, Monija Jarak, Mario Zovko, Ivana i Ivica Bago, Veljko Rašić, Zorica Andrijašević – Donna i Frenky.

lijepom_nasom_siroki_brijeg_1 lijepom_nasom_siroki_brijeg_2 lijepom_nasom_siroki_brijeg_5 lijepom_nasom_siroki_brijeg_7 lijepom_nasom_siroki_brijeg_8 lijepom_nasom_siroki_brijeg_9 lijepom_nasom_siroki_brijeg_10 lijepom_nasom_siroki_brijeg_12 lijepom_nasom_siroki_brijeg_13 lijepom_nasom_siroki_brijeg_16 lijepom_nasom_siroki_brijeg_17 lijepom_nasom_siroki_brijeg_24 lijepom_nasom_siroki_brijeg_28 lijepom_nasom_siroki_brijeg_30 lijepom_nasom_siroki_brijeg_34 lijepom_nasom_siroki_brijeg_35 lijepom_nasom_siroki_brijeg_41 lijepom_nasom_siroki_brijeg_42 lijepom_nasom_siroki_brijeg_43 lijepom_nasom_siroki_brijeg_44 lijepom_nasom_siroki_brijeg_46 lijepom_nasom_siroki_brijeg_50 lijepom_nasom_siroki_brijeg_52

jabuka.tv

5 komentara

 1. super,super,bila sam i stvarno svaka čast

  Like(7)Dislike(0)
 2. bravo Široki.

  Like(6)Dislike(0)
 3. Nastupali su i gangasi HKUD-a Tihaljina

  Like(8)Dislike(2)
 4. Tu je I nass draggi role legends

  Like(0)Dislike(0)
 5. Bravo

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.