FOTO: Ružićki framaši nastupili na XIX. Framafestu u Sarajevu

U subotu 15. listopada u Sarajevu je održan XIX. Framafest pod geslom „O milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka“. Domaćin Framafesta ove godine bilo je područno vijeće Frame Bosne Srebrene, a sudjelovalo je preko 1300 framaša iz 40 Frama BiH i Hrvatske.

Susret je započeo u 12 sati svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Ante na Bistriku koje je predvodio fra Domagoj Šimić, područni duhovni asitent Frame Bosne Srebrene. Nakon sv. Mise, framaši su imali slobodno vrijeme, a od 16 sati u Bosanskom kulturnom centru program je nastavljen natjecateljskim dijelom.

Sve prisutne u BKC-u pozdravili su Marija Trogrlić, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene, te fra Janko Ćuro, ravnatelj FMC Svjetlo riječi. Nakon pozdravnih govora uslijedili su nastupi 20 Frama, a to su bili: Belišće, Čerin, Čitluk, Dolac, Domaljevac, Fojnica, Gračac, Humac, Jajce, Kreševo, Livno, Međugorje, Mostar, Okučani, Posuški Gradac, Ružići, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica.

U stručnom žiriju ove godine bili su: fra Emanuel Josić (predsjednik žirija), fra Marin Karačić i s. Blanka Jeličić. U revijalnom dijelu programa framaše je pjesmom zabavljao bend VIS Jukić.

Prema odluci žirija ovogodišnja najbolja skladba je skladba Frame Tuzla „Auxilium“. Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Frama Mostar pjesmom „Čežnja“, a najbolji tekst imala je Frama Livno i pjesma „Milosrđe“. Nakon dodjele nagrada i zahvalnica framaši su se sretno uputili svojim domovima.

Frama Ružići  nastupila je s pjesmom „Put milosrđa“. Stihove za pjesmu napisao je Slavko Anđelić, a glazbu je napravio Stipe Iličić.

„Framafest je jedan izniman događaj na kojem nastupaju talentirani pjevači i glazbenici amateri, a mogu se čuti prelijepe duhovne pjesme. Velika nam je čast što smo mogli sudjelovati na ovom festivalu, a da je uistinu samo važno sudjelovati moglo se osjetiti po tome što nije bilo natjecateljske napetosti i nervoze, već se vidjelo prijateljstvo i bliskost između natjecatelja“, kazali su za Grude Online framaši iz Ružića.

Ovo je drugi put kako je Frama Ružići snimila svoju vlastitu pjesmu. Prvi put nastupili su na Framafestu 2011. godine u Mostaru s pjesmom „Put, istina i život“.


frama-ruzici-framafest-2 frama-ruzici-framafest-3 frama-ruzici-framafest-4 frama-ruzici-framafest-5 frama-ruzici-framafest-6 frama-ruzici-framafest-7 frama-ruzici-framafest-8 frama-ruzici-framafest-9 frama-ruzici-framafest-10 frama-ruzici-framafest-11 frama-ruzici-framafest-12 frama-ruzici-framafest-13 frama-ruzici-framafest-14 frama-ruzici-framafest-15 frama-ruzici-framafest-16 frama-ruzici-framafest-17 frama-ruzici-framafest-18 frama-ruzici-framafest-19 frama-ruzici-framafest-20 frama-ruzici-framafest-21

grude-online.info

2 komentara

  1. Super framaši, mladi za svake pohvale. Pjesmom Bogu punite svoju dušu. 🙂

    Like(0)Dislike(0)
  2. predivno,ova mladost birajući izabrala život i nastavi te ga s pjesmom i živjeti svaki dan iznova.
    ljepota mladosti i pjesme ,

    Like(10)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.