FOTO: Širokobriješki gradonačelnik ugostio lokalne gospodarstvenike

U ponedjeljak navečer je u širokobriješkom hotelu Park održan susret gospodarstvenika s gradonačelnik Širokog Brijega Mirom Kraljevićem, a kao posebni gost bio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Cilj susreta bilo je upoznavanje lokalnih gospodarstvenika s trenutačnom ekonomskom situacijom u Širokom Brijegu, ali i u Županiji Zapadnohercegovačkoj te naposljetku i u Bosni i Hercegovini.

Detaljnu prezentaciju popraćenu brojnim i zanimljivim statističkim podacima u kojima je uspoređen Široki Brijeg s ostalim gradovima u državi te prosječnim brojkama u BiH prezentirao je direktor Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj Ivan Jurilj koji je ujedno bio i moderator susreta.

Nakon prezentacije, nazočnima se obratio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je govorio u projektima koje je grad u posljednjih nekoliko godina ostvario, kao i o onima koji se trenutnu realiziraju. Također, naglasio je da Grad priprema još nekoliko važnih projekata, a neki od njih su rješavanje trenutačnog stanja zgrade Duhanske stanice u koju bi trebala useliti Srednja strukovna škola Široki Brijeg, a bilo je riječi i o nastavku izgradnje vodovodne mreže u okolnim selima.

Osim Kraljevića, nazočnima su se obratili predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić te naposljetku predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je istaknuo da gospodarstvenici moraju pratiti trendove u svijetu kako bi svoj biznis razvili u pravom smjeru te je kazao kako se nezaposlenost ne smije rješavati masovnim zapošljavanjem ljudi u javnim poduzećima.

Iz Gradske uprave su najavili kako imaju u planu da ovaj susret postane tradicionalan, a goste je tijekom večeri zabavljao komičar Frano Vukoja.

Statistički pokazatelji

U studenom 2015. godine u Širokom Brijegu bilo je 6.483 zaposlenih (6. mjesto u FBiH), a 4.361 nezaposlenih (65. mjesto u FBiH) dok je broj umirovljenika bio 4.080. Prosječna plaća za mjesec studeni 2015. godine iznosila je 726 KM, a BDP u istom mjesecu 2014. godine 7.782 KM.

Širokobriješko gospodarstvo u 2014. godini izvelo je robe, materijala i usluga u vrijednost od oko 213 milijuna KM, uz ukupnu ostvarenu dobit od oko 64 milijuna KM. Također, u Širokom Brijegu ima oko 40 privatnih tvrtki koje godišnje ostvaruju prihod veći od pet milijuna KM, a dobar dio njih i do 100 milijuna KM.

image

image

image

image

image

(www.jabuka.tv)

11 komentara

 1. Riga mi se od ovog Kraljevića i Čovića!!!!!!!!!!!

  Like(0)Dislike(1)
 2. Ljubo Grizelj je najgori nacelnik Gruda od 1945

  Like(0)Dislike(1)
 3. Jel to ti šef Ljubo u općini? 😀

  Like(0)Dislike(0)
 4. Slazem se, nista nije napravio. Samo prica bajke, a ono sto se uradilo uradio je Kava ili FBIH

  Like(0)Dislike(1)
 5. Ovakva okupljanja bagri moglose vidjeti u Kalabriji i Napulju godina proslog stoljeca i sad u Sirokom Brijegu

  Like(0)Dislike(0)
 6. za ovog Grude , steta stovam se ista uredjuje u Grudama niste zasluzili samo brojite a nista nebi privridili , a ako fbih financira netko je morao aplicirati , u ovom slucaju opcina na celu s LJubom i Drazenom , ako se uredjuje centar Gruda uredjuje se da svima bude lijepo. Al jos se nije rodio tko je narodu ugodio , nevalja kada se radi nevalja kada se ne radi , samo naprijed sada je u Grude lipo doci

  Like(1)Dislike(1)
 7. Je lipo su uradili prodali sve kodaje njihovo’pogoduju rodbini zaposljavaju svoje i vracaju uslugam svoje vjerne potrosace jesu proslavljeni sve stosu uradili materijal za sudstvo

  Like(0)Dislike(0)
 8. A sta to su oni prodali, a sto je njihovo bilo

  Like(0)Dislike(0)
 9. Ljubo Grizelj je najveca prijevara ikada. Toliko glasaca je izdao, neka moli boga da ne bude imao normalnu konkurenciju jer bi hdz mogao izgubiti izbore nakon 30 godina

  Like(0)Dislike(1)
 10. Sta su prodali , pričaju konkretno , ja kažem da je ovo vodstvo dosta uradilo , a najviše se daje na uredjenje samog centra Gruda , da napokon lice na centar općine . al naravno uvik će biti onih koji prstom me mrdu a samo govore kontra svih , do podne im kriv cili svit a popodne sami sebi krivi. As to se izbora tiče izaberite bolje ako ste s ovim nezadovoljni , demokracija , biraju i budi biran.

  Like(0)Dislike(1)
 11. Znate li onu “Kraljevic protiv Kraljevica” za Krusevo?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.