FOTO: Slatki Lino u Grudama

Prvi Lino višebojac u Grudama učenici OŠ „Ruđer Bošković“ iz Gruda otvorili su hercegovačkom gangom, plesnom tačkom, kolom i cheerleadingom sa terena, dok su se istovremeno sa tribina ispunjenih transparentima, maskama i vatrenim navijačima orili poklici podrške za školske drugare. Učenice i učenici u dobi od V do VIII razreda natjecali su se u osam disciplina: trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, ali su pokazali i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo, te talenat za ples, pisanje, crtanje, pravljenje transparenata i maski.

Pobjednici Lino višebojca OŠ „Ruđer Bošković“ iz Gruda su, u konkurenciji dječaka Mladen Brakić, iz VIII razreda a u konkurenciji djevojčica Mia Miloš, iz VII razreda. Najbolje literarne radove na temu ”Svijet po mom” napisale Marija Alpeza iz VII razreda i Anđela Katura iz VIII razreda.

„Radosni smo jer smo konačno ugostili Lino višebojac u Grudama, i premda se bliži kraj školske godine i nastavnici i učitelji imaju zaista mnogo posla, nismo bili sigurni da li ćemo uspjeti na pravi način pripremiti i  ispratiti ovaj događaj. Učenici su uložili mnogo truda, nastavnici i učitelji takođe a nasmijana lica mališana, entuzijazam, atmosfera koju su napravili, navijanje  sa tribina i žar tokom natjecanja su nam pokazali koliko njima ovo znači“ izjavila je Lucija Mikulić, ravnateljica OŠ „Ruđera Bošković“.

Najbolju masku na prvom Lino višebojcu u Grudama imao je Ivano Leko, učenik II razreda, a najveselija je bila ekipa navijača iz Vc razreda.

Lino višebojac, projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, uz učešće OŠ „Ruđer Bošković““ iz Gruda, svojim prisustvom, podrškom takmičarima, ali i natjecanjem sa izazivačima upotpunile su rukometašice Hrvatskog ženskog rukometnog kluba Grude. HŽRK Grude ove godine po treći put je osvojio titulu državnog prvaka, a sa osnovoškolcima iz Gruda bile su vratarke Ana Križanac i Anđela Milas, te njihove suigračice Matea Bandić, Ana Kondža i Klara Mikulić.

Treća sezona Lino višebojca, projekta čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica, Cazina i Gruda, Lino nastavlja turneju posjetama školama u Buni, Kaknju i Prijedoru.

grude-online.info

14 komentara

 1. Jeli tacka ili tocka

  Like(5)Dislike(2)
 2. Gluposti

  Like(2)Dislike(4)
 3. 22. slika najbolja

  Like(9)Dislike(1)
 4. Bolje da su dica kuci ostali

  Like(2)Dislike(10)
 5. Bilo bi bolje da su puštali čavoglave

  Like(2)Dislike(6)
 6. Ko su seljaci sa zastavama dinama i hajduka

  Like(0)Dislike(15)
 7. Tuga i žalost. Ova jadna djeca gdje got se kretali po Grupama , naročito čoporativno kao danas, nemaju se kuda kretati …hodaju po glavnoj cesti jer nigdje nema za pješake. ..Šleper nailaze, sviraju da se djeca sklone po zaobilaznici a jadna djeca nemaju kud. . Tuga žalost grada i politike…Nikakvo čudo što djecu u zadnje vrijeme udaraju auta po čaršiji.

  Like(4)Dislike(7)
 8. Sve lijepo pozitivno.Nek se dijeca druze i zabavljaju.Tako treba nesto lijepo zanimljivo za dijecu.A svi ovi komentari losi nek se zanemare.Ko bi nama ugodio.Super lijepo sve pohvala.Nebitno tko je pobijedio.

  Like(13)Dislike(1)
 9. Što fali Dinamu i Hajduku??

  Like(10)Dislike(0)
 10. Sve ok, samo ko sastavi ovaj tekst jadan bio…. tačka, drugari… itd…

  Like(9)Dislike(1)
 11. Ovi pobjednik Mladen je jako zgodan i zreo,kao tresnja u proljece.

  Like(2)Dislike(0)
 12. @Je ti seljaci su dragicanska luda dica

  Like(1)Dislike(0)
 13. Sve to jest al meni ovo lici na zloporabu djece u promidzbene svrhe.nije mi jasno da ovakvo nesto moze biti dio nastavnog programa.sport podrzavam al kakve veze ima podravka sa trcanjem,il potezanjem uzeta.hoce li se uskoro odrzati agrokor viseboj il slicno nesto?!

  Like(1)Dislike(4)
 14. Bez veze

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.