FOTO: Student uvjerljiv u prvoj utakmici finala; Grude ostale na minus 24

U prvom susretu finala za prvaka Lige Herceg-Bosne košarkaši Studenta pobijedili su u Mostaru ekipu Gruda s 81:57 (24:15, 18:22, 14:6, 25:14).

Student je tako opravdao ulogu favorita i poveo s 1:0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede.

Prvi dio utakmice završen je vodstvom domaćih košarkaša 42:37, a otpor Gruđana slomljen je u trećoj dionici, kada su gosti postigli samo šest poena.

Valentin Jurković 19 i Marko Prskalo 15 poena bili su najefikasniji kod Studenta, u ekipi Gruda bolji od ostalih bio je Ivan Šušak s 12 koševa.

Druga utakmica finala doigravanja za prvaka Lige Herceg-Bosne igra se u subotu u 19 sati u Grudama

pogled.ba

 

9 komentara

 1. Bravo igore imas taktiku svaka ti cast.

  Like(8)Dislike(0)
 2. Nisu igrale grude nego odbaceni iz sirokog dovedi jos kojeg igore

  Like(6)Dislike(1)
 3. Ne može Igor dovesti nikoga samo zato što on to želi. Politiku kluba vodi neko drugi i naređuje treneru šta će radit.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Gogu za trenera

  Like(2)Dislike(0)
 5. Pa u pravu su donekle ali nije niko dosa iz drugi opcina nase zupanije svi su iz sirokog dok nasi nema ni među 12 igraca

  Like(0)Dislike(0)
 6. Umjesto da pružite podršku momcima, da se ne predaju, vi pišete gluposti. Pa šta vi mislite da u bilo kojoj našoj općini ima 12 igrača iz samo te općine , da mogu dogurati da finala lige Herceg-Bosne, a kamoli nešto više. I onda nam kažu, kako ne idemo naprijed. Pa kako ćemo u bilo čemu naprijed, kad se između općina dijelimo na naše- i one tuđe. Bio sam na utakmici, atmosfera u Mostaru odlicna, za Grude se navijalo kao na domaćem terenu.

  Momci samo naprijed i nema predaje.

  Like(3)Dislike(0)
 7. Takoje siroki u pravu si.i jasam bijo na utakmici i nijanse su odlucivale da ode utakmica na stranu gruda.u subotu u 19 sati svi u dvoranu daji dobijemo.Grude naprid.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Listicani ne serite rogati okanite se nas imate vi dva kosarkaska kluba ocete jos treci u grudama

  Like(1)Dislike(4)
 9. Nisu Listicani na silu dosli u Grude igrati nego su ih Grudjani zvali da igraju tako da ti recenica nema nikakve logike

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.