FOTO: Svečano obilježen Dan Obrtničko – industrijske škole u Imotskom

U ponedjeljak, 16. studenog 2015., u prepunom školskom atriju svečano je obilježen Dan Obrtničko – industrijske škole u Imotskom.

Program je otpočeo „Lijepom našom“ i minutom šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, za članove obitelji i prijatelje svih nazočnih, poginule i preminule učenike i djelatnike škole, kao i za sve nevine žrtve nasilja i terorizma.

Nakon minute šutnje, nazočnima se obratio ravnatelj Obrtničko – industrijske škole u Imotskom, Momir Karin, prof.  U prigodnom govoru posebno je istaknuo odlične uspjehe učenika ove škole na mnogobrojnim međunarodnim i državnim natjecanjima.

Također se osvrnuo na  činjenicu kako Obrtničko – industrijska škola u Imotskom pruža srednjoškolsko obrazovanje i djeci s poteškoćama u razvoju.

„Jedan od značajnijih datuma novije hrvatske povijesti je 16. studeni. Na taj je dan u Hagu donesena oslobađajuća presuda hrvatskim generalima, Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Time  je skinuta i posljednja mrlja s Domovinskog rata i cijelog hrvatskog naroda.“

Ravnatelj je s posebnim zadovoljstvom kazao ove riječi te napomenuo kako je ponosan što je škola za svoj dan izabrala upravo 16. studeni.

Povodom Dana škole, učenici i djelatnici škole osmislili su izuzetno kvalitetan, zanimljiv i nadasve zabavan program.

Recitacije, kviz općeg znanja, dašak folklora i gange, revija atraktivnih frizura,

sportski susret, zasluženo su bili praćeni neprekidnim pljeskom gledatelja.

Obrtničko – industrijska škola u Imotskom rasadnik je raznolikih znanja i vještina. Mnogobrojni učenici Imotske krajine i susjedne Hercegovine prepoznali su kako im ova škola omogućava razvoj sposobnosti i vještina za budući rad u djelatnostima itekako potrebnim svakom društvu.

Zapošljiva zanimanja, odlična opremljenost škole, praktikumi i specijalizirane učionice, visoka razina praktičnog rada koja se u ovoj školi kontinuirano provodi, garancija su budućeg poželjnog kadra na tržištu rada.

Mladi ugostitelji, prodavači, frizeri, instalateri, mehaničari , vozači, svi su oni na svoj način obogatili svečano obilježavanje Dana Obrtničko – industrijske škole u Imotskom.

Valja kazati i kako je razredno odjeljenje učenika s teškoćama u razvoju  također sudjelovalo u svim segmentima i aktivnostima prigodnoga  programa.

škola 1 škola 2 škola 3 škola 4 škola 5 škola 7 škola 8 škola 9 škola 10 škola 11 škola 12 škola 13 škola 14 škola 15 škola 16 škola 17 škola 18 škola 19 škola 20 škola 21 škola 22 škola 23

3 komentara

  1. ima 20 godina kako sam izisla iz te skole. Bilo je lijepo prva generacija u novoj skoli samo u drugoj smjeni(A). pozdrav svim profesorima posebno Miri Drlji.

    Like(0)Dislike(0)
  2. Najbolja škola na svijetu!

    Like(0)Dislike(0)
  3. pozdrav imocanima od hercegovca posebno rafi i slavku loncaru

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.