FOTO: Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Grude

Prije same Svečane sjednice okupljeni su u Parku hrvatskih velikana položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu i svim ratovima za Hrvatsku. Prigodnom molitvom za poginule završio je prvi dio događanja povodom proslave Dana općine Grude i 60. obljetnice osnivanja.

“Lijepom Našom” zbor Osnovne glazbene škole Grude otvorio je svečanu sjednicu Općinskog vijeća Grude. Voditeljica programa Ivana Bošnjak nazočne je pozvala na minutu šutnje za sve poginule hrvatske branitelje pale za slobodu svoga naroda kao i za žrtve terorističkog napada koji se dogodio u Parizu.

18. studeni se slavi kao Dan općine Grude, to je dan kada je u Grudama utemeljena Hrvatska Zajednica Herceg-Bosna, Dan Županije Zapadnohercegovačke, no to je istovremeno i dan sjećanja na tragediju Vukovara i Škabrnje.

Predsjednik općinskog vijeća Grude Draženko Vranješ pozdravio je sve nazočne goste, vijećnike i ostale prijatelje općine Grude. Govorio je detaljno o aktivnostima Općinskog vijeća u proteklom razdoblju, te je u svom govoru između ostalog naveo i predsjednike općine odnosno načelnike koji su obnašali ovu rukovodeću funkciju u općine Grude od njenog osnivanja 1955. godine do danas.

U uvodnom dijelu svoje izlaganja Načelnik Ljubo Grizelj pozdravio je goste, naročito istaknuvši prisutne vodeće općinske dužnosnike iz proteklih šest desetljeća. U prvom dijelu govorio je o društveno-političkim prilikama u kojima funkcionira općina Grude, na koje sve probleme nailazi u radu i kako ih pokušava riješiti, dok je drugi dio govora uglavnom bio predstavljanje projekata koji su napravljeni, projekata koji se upravo realiziraju u ovom trenutku te planirane projektne aktivnosti koje će se pokušati realizirati u narednom razdoblju.

Ono što je osobito istaknuo kao projekt od iznimne važnosti za općinu Grude je zaobilaznica, koja sada ima i svoju sjevernu moguću varijantu. Načelnik Grizelj istaknuo je zadovoljstvo postignutim rezultatima na svim poljima gospodarskog i društvenog života, što se svakako ne treba uzeti kao nešto definitivno dobro, nego treba nastaviti svakodnevne napore za boljitak općine Grude i svih njezinih stanovnika.

Novoimenovani generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević u svom kratkom pozdravnom govoru čestitao je stanovnicima općine Grude njihov praznik, te izrazio zadovoljstvo stupnjem suradnje s općinom Grude i iskrenom željom za nastavkom iste.

Osobito svečano bilo je dodjeljivanje nagrada i priznanja općine Grude najboljima za ovu godinu. Dodijeljena su tri javna priznanja Nagrada općine Grude i to: prof. dr. Goranu Mariću, poduzeću Bili Brig d.o.o. Grude i Hrvatskom ženskom rukometnom klubu Grude-Autoherc. Počasni građanin općine Grude postao je fra Vinko Mikulić.

Dobitnici priznanja, izuzev prof. dr. Gorana Marića koji je nagradu preuzeo nekoliko dana ranije na III. Susretu gospodarstvenika općine Grude, kratko su se prigodnim riječima, zahvalili na dodijeljenim im nagradama.

Najmlađima je pripala čast zatvoriti svečanu Sjednicu općinskog vijeća. Elena Leko i Lucija Palac, na glasoviru su izvele djelo Waltera Noona El Diablo.

DSC_0633 DSC_0644 DSC_0648 DSC_0651 DSC_0657 DSC_0663 DSC_0666 DSC_0669 DSC_0684 DSC_0688 DSC_0692 DSC_0695 DSC_0705 DSC_0710 DSC_0715 DSC_0720 DSC_0723 DSC_0725

5 komentara

 1. mili bože moželi se netko sititi tko je bio na tom misti prije rata …….koliko se ja sićam bila su neka dva narodna heroja……..biće gruđani.

  Like(1)Dislike(3)
 2. Je, je…
  Nika Glavaš i Stevo Opačić.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Mesliđan do mesliđana.
  Čudo neviđeno!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Izvedba pjesme je Sotonisticka, pohvala učiteljima glazbene škole za odabir Masonske pjesme. Možete skupa s francuzima samo fali detonacija. A masonerija je na okupu.

  Like(1)Dislike(0)
 5. Fraa, masoni su pojedinci, a masonerija njihova skupina, koji djeluju protiv kršćanskoga društva još od svoga početka. Drugačije bi se mogli nazvati ateistima, agnosticima, boljševičkim ljevičarima, luciferima, sotonistima…

  Dok ovi glazbenici i ostali sudionici proslave o kojima govoriš, pobornici su i slijednici kršćanskih i hrvatskih svjetonazora. Od njih bježe svi masoni i masonski sateliti.

  Stoga mi nije jasno kojima ti pripadaš.

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.