FOTO: Svečanost u Frami Drinovci i zabava uz Afrodita band

Prva nedjelja u mjesecu studenom tradicionalno je rezervirana za obred primanja i obećanja u Frami Drinovci. Tako je bilo i ove godine. Drinovački framaši odlučili su i ove godine izreći svoje „Evo me“.

Svečano misno slavlje započelo je u 18 sati ulaskom mladih framaša kroz crkvu. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Penavić duhovni asistent Frame Posušje, u koncelebraciji s nekoliko svećenika, a propovijed je imao fra Petar Drmić, duhovni asistent Frame Bukovica.

U bratstvo Frame Drinovci primljeno je 15 framaša, 26 ih je obnovilo svoja obećanja, a hrabrih 25 framaša je pristupilo oltaru i po prvi put obećalo živjeti Evanđelje i odazvati se na svaki poziv dobra.

Svojim pjevanjem misno slavlje uistinu su uljepšali članovi glazbene sekcije Frame Posuški Gradac. Framaši iz Međugorja, Vitine, Klobuka, Gorice Sovića, Širokog Brijega, Veljaka, Bukovice, Tihaljine, Ružića, Gradnića, Posušja i Tomislavgrada svojim dolaskom dodatno su uveličali ovu svečanost.

Na koncu sv. Mise, duhovni asistent Frame Drinovci, fra Josip Mioč, zahvalio se u ime cijele Frame svim gostima iz drugih frama i svećenicima koji su došli uveličati ovo slavlje. Riječi hvale uputio je i roditeljima framaša koji ih podržavaju na ovom putu.

Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja, druženje framaša je nastavljeno u školskoj dvorani uz prigodnu zakusku, ples, pjesmu i veselje. Za glazbeni repertoar pjesama pobrinuli su se članovi grupe Afrodita.

frama-drinovci-obred-obecanja-1 frama-drinovci-obred-obecanja-2 frama-drinovci-obred-obecanja-3 frama-drinovci-obred-obecanja-4 frama-drinovci-obred-obecanja-5 frama-drinovci-obred-obecanja-6 frama-drinovci-obred-obecanja-7 frama-drinovci-obred-obecanja-8 frama-drinovci-obred-obecanja-9 frama-drinovci-obred-obecanja-10 frama-drinovci-obred-obecanja-11 frama-drinovci-obred-obecanja-12 frama-drinovci-obred-obecanja-13 frama-drinovci-obred-obecanja-14 frama-drinovci-obred-obecanja-15 frama-drinovci-obred-obecanja-16 frama-drinovci-obred-obecanja-17 frama-drinovci-obred-obecanja-18 frama-drinovci-obred-obecanja-19 frama-drinovci-obred-obecanja-20 frama-drinovci-obred-obecanja-21 frama-drinovci-obred-obecanja-22 frama-drinovci-obred-obecanja-23 frama-drinovci-obred-obecanja-24 frama-drinovci-obred-obecanja-25frama-drinovci-obred-obecanja-27 frama-drinovci-obred-obecanja-28 frama-drinovci-obred-obecanja-29 frama-drinovci-obred-obecanja-30 frama-drinovci-obred-obecanja-31 frama-drinovci-obred-obecanja-32 frama-drinovci-obred-obecanja-33 frama-drinovci-obred-obecanja-34 frama-drinovci-obred-obecanja-35 frama-drinovci-obred-obecanja-36 frama-drinovci-obred-obecanja-37 frama-drinovci-obred-obecanja-38 frama-drinovci-obred-obecanja-39 frama-drinovci-obred-obecanja-40

grude-online.info

6 komentara

 1. hvala Bogu na ovoj mladosti,prekrasni ste i slijedite primjer sv.Franje i ne bojte se!
  mladost kao najljepši cvijet

  Like(27)Dislike(0)
 2. To je to ovo vodi drinovce naprijed nevina mladost drinovaca.Samo naprijed
  Bravoo

  Like(11)Dislike(0)
 3. Bravooo sve pohvale!!!

  Like(9)Dislike(0)
 4. Bravo omladino samo nastavite slijediti Krista i Sv Franju i necete nikada skrenuti sa pravoga puta

  Like(12)Dislike(0)
 5. Divota je viditi ovako dobru I lipu mladost.
  Nazalost vecina ce morati negdje u dalekom svitu traziti buducnost.
  Blagoslovljeni bili pa bilo gdje prebivali.

  Like(9)Dislike(0)
 6. Ivan Opačak- Drinovačko Brdo

  Hvala Bogu na ovoj mladosti..prekrasno ih je vidjeti ..samo da ustraju naBozijem putu.Hercegovina je oduvjek odgajala zdravu mladost i oplemenjivala zemlje i gradove diljem svjeta..daj Bože da tako bude i u buduce i da Hercegovina ostane rasadiste Božijeg naroda

  Like(5)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.