FOTO: U Drinovcima služena sv. Misa za poginule žrtve u Vukovaru, Škabrnji…

Nakon što su se oglasila crkvena zvona, u 20 sati u župnoj crkvi Svetog Mihovila Arkanđela u Drinovcima započelo je svečano Misno slavlje koje je predvodio župnik fra Josip Mioč.

Sv. Misa služena je za poginule žrtve u gradu Vukovaru, Škabrnji, kao i za sve poginule, stradale i nestale tijekom Domovinskog rata.

Nakon mise u procesiji brojni drinovčani uputili su se prema spomeniku, pomolili se i zapalili svijeće, otpjevali prigodnu pjesmu, te primili završni misni blagoslov.

drinovci-1 drinovci-2 drinovci-3 drinovci-4 drinovci-6 drinovci-7 drinovci-8 drinovci-9 drinovci-10 drinovci-13

grude-online.info

16 komentara

 1. Predivno, svaka čast župniku i župljanima.

  Like(14)Dislike(0)
 2. Drinovci, da,da.

  Like(9)Dislike(0)
 3. Za svaku pohvalu moji Drinovčani !

  Like(11)Dislike(0)
 4. Za svaku pohvalu. Hvala Bogu na ovim svećenicima .

  Like(7)Dislike(0)
 5. Odlično

  Like(2)Dislike(0)
 6. JAKO LIPO..VRIJEDNO POŠTOVANJA

  Like(4)Dislike(0)
 7. Puno vas je u ratu izginilo pa sad drinovcani glume hrvatine

  Like(1)Dislike(16)
 8. Za ddd,
  Drinovčani su u ratu bili dostojanstveni isto kao i u poraću. Isto tako bila su i ostala mjesta u općini Grude a i šire. Tvoj komentar nije na mjestu i ne poštiva žrtvu niti jednog branitelja. Drinovčani su sa ostalim stanovnicima općine Grude uvjek sudjelovale u svim bitkama u Domovinskom ratu . Imali su i žrtava a nabrojiti ću samo neke: : Tvrtko Majić , Vukovar. Ivan Majić Vukovar ,Manstorović nestao na Kupresu, Vladislav Panđić i Mate Glavaš poginuli na Ševaš polju , Ivan Alerić poginuo u Zagrebu, Miro Spajić poginuo na Vrdim ,Tomislav Majić poginuo kod Jablanice. I još drugi , zatim naši invalidi: Andrija Šimić ( metak kroz glavu na Vrdim) Slobodan Blemić ( izgubio nogu na Vrdim) Miro Tomas ( izgubio nogu na Vrdim) Stjepan Roso ( trudni koš na Golim brdim) i još mnogi drugi koje sad da ne nabrajam. Drinovčani su u drugog svjetskom ratu dali 256 žrtava. Moj Čovik koji ovo pišeš pod ddd malo razmisli i ne unosi razdor u Hrvatski narod i ne omaložavaj žrtve tog naroda!
  Neka nam živi naša draga Hrvatska!
  Mir i dobro,

  Like(11)Dislike(0)
 9. Kao gruđanin,suborac,u potpunosti potpisujem prethodni komentar.Drago mi je što ipak netko pamti.

  Like(7)Dislike(0)
 10. Vidim puna crkva….

  Like(2)Dislike(5)
 11. A ruzicki fratar njega niste ni spomenuli

  Like(0)Dislike(0)
 12. ivanka najlipsa

  Like(0)Dislike(1)
 13. Sv.Misa je služena za žrtve Vukovara, Škabrnje, sve poginule i nestale tijekom domovinskoga rata. Takove Sv. Mise fratri služe diljem domovine i svijeta gdje žive Hrvati katolici.
  Očito ti ne pripadaš tom dijelu pučanstva.

  Like(1)Dislike(2)
 14. Za svaku pohvalu pozz jakici i asvaltini

  Like(0)Dislike(0)
 15. a ahnići zatvori po čapljini i mostaru.zašto se hercegovačke fratrine i lupežine iz hdz bih njima nisu poklonili nekad ili ponekad.ili barem se ispričali u ime tog zločina.

  Like(0)Dislike(2)
 16. Za Angel:
  Poštovani ovo je bilo spomen na žrtvu Vukovara i Škabrne. S tobom se slažem da svaku žrtvu treba poštovati i zločin osuditi. Nadam se da nisi namjerno nabrojao samo ova mjesta a zaboravio : Grabovicu, Uzdol, Stipića livadu, Križančevo Selo, Bikoše,, Trusinu i.td , zatim logore u Konjicu, Muzej u Jablanici, SDK u Mostaru, Muzičku školu u Zenicu, Stadion u Bugojnu i još toga. Dragi Angel, svi smo mi Žrtve loši ljudi bez obzira iz kojeg naroda dolazili.
  Želim Ti mir i dobro,

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.