FOTO: U Grudama izveden poetsko-glazbeno-scenski kolaž „Hercegovina IV. dio“

U Grudama je u prepunoj kinodvorani, u sklopu proslave Dana općine Grude, izveden poetsko-glazbeno-scenski kolaž „Hercegovina IV. dio“.

Poeziju u kolažu govorili su glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnjik Njirić i Robert Pehar, a publika je čula ukupno pedeset pjesama od 33 pjesnikinje i pjesnika, koji su, počevši od Antuna Branka Šimića pa do Krešimira Šege, stvorili bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja.

U programu su se našli stihovi A. B. Šimića, Mile Pešorde, Krešimira Šege, Ivana Lovrenovića, Ivana Kordića, Vladimira Pavlovića, Vlade Puljića i mnogih drugih koji su publici donijeli ono najbolje od Hercegovine – stećke, brda u ljetnim sutonima, zelene rijeke i miris smokve.

„Hercegovina IV. dio“ kao i prethodna tri dijela kolaža dokaz su da HNK Mostar ustrajava na promoviranju poetskog blaga i očuvanju baštine hrvatskog jezika.

Idući događaj u sklopu proslave Dana općine Grude bit će tradicionalni susret gospodarstvenika koji će okupiti najuspješnije gospodarstvenike s područja općine Grude, a održat će se u srijedu na Agroturimu Marića gaj.

 

grude-online.info

2 komentara

  1. Tako treba djecu i neka se obrazuju i u dramskom svijetu

    Like(2)Dislike(0)
  2. Ovo bi trebalo svaki dan umisto skole

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.