FOTO: U Grudama održan Opći Sabor Udruge “Zaboravljeni branitelji” ŽZH

GRUDE – U prepunoj kino dvorani u petak u Grudama održan je Opći Sabor Udruge “Zaboravljeni branitelji” ŽZH.

Na Sabor su se odazvali povjerenici svih Podružnica UZB s područja ŽZH, kao i mnogi članovi UZB, tako da je kino dvorana bila premalena za sve članove, od kojih su neki bili vani ispred ulaznih vrata kino dvorane. Interes povjerenika i članova za opći Sabor UZB je bilo golemo imajući u vidu mnoga događanja u svezi UZB od zadnjih mirnih prosvjeda članova UZB na graničnim prijelazima Bijača i Gorica od 25.04.2017 godine.

Na općem saboru UZB/ŽZH govorili su svi predstavnici UZB/Borci BiH i UZB/ŽZH a oni su:

1.Drago Grbavac, Predsjednik UZB/Borci BiH,

2.Vlado Marušić, Predsjednik UZB/ŽZH,

3.Vjekoslav Dragoja, Predsjednik UZB-Podružnica Posušje,

4.Petar Ereš, Predsjednik UZB-Podružnica Ljubuški,

5.Zvonko Braćić, Predsjednik UZB-Podružnica Grude,

6.Vinko Banožić, Predsjednik UZB-Podružnica Široki Brijeg.

Svi govornici su iznosili svoja viđenja u svezi događanja za UZB s područja ŽZH od zadnjih mirnih prosvjeda na graničnim prijelazima od 25.04.2017 godine, a njihova izvješća su se odnosila na slijedeće:

-Pozivanje članova UZB/ŽZH na „informativne razgovore“ u nadležne PU, te uručivanje prekršajnih naloga zbog mirnih prosvjeda od 25.04.2017 godine,

-Izvješće o održanom sastanku predstavnika UZB s Predsjednikom HDZ BiH, Predsjednikom HNS, i hrvatskim članom Predsjedništva BiH, Draganom Čovićem od 29.05.2017 godine u Domu HDZ-a BiH u Mostaru,

-Obavijest o sastanku predstavnika UZB s Odborom za Branitelje i Domovinski rat pri HNS, dogovorenom za dan 05.06.2017 godine s početkom u 11,00 sati u maloj dvorani doma Herceg-Stjepana Kosače u Mostaru.

Nakon podnijetih izvješća članovi i Povjerenici UZB ŽZH su postavljali pitanja predstavnicima udruge na koja pitanja su ovisno komu su bila upućena dobili iscrpne i kvalitetne odgovore.

Predsjednik UZB/Borci BiH Drago Grbavac je izrazio svoje veliko nezadovoljstvo i ogorčenje s prekršajnim nalozima koje PU Ljubuški svakodnevno šalje članovima UZB-Podružnica Ljubuški na njihove kućne adrese,u razno doba dana, pa čak i u večernjim satima, i gdje je visina tih prekršajnih naloga od 40,00,50,00 KM do 700,00 KM.

Napomenuo je kako je nedopustivo slati takve prekršajne naloge na adrese najčasnijih sinova države BiH,imajući u vidu kako članovi udruge nisu učinili ništa nemoralno jer su iscrpili sve svoje zakonske mogućnosti za rješavanje svog Braniteljskog statusa i jedini njihov mogući način borbe je bilo mirno prosvjedovati na graničnim prijelazima jer su tako svi članovi UZB jednoglasno odlučili. Grbavac se također osvrnuo i na sastanak s Draganom Čovićem izražavajući svoje zadovoljstvo kako je Dragan Čović na tom sastanku konačno imao priliku upoznati zahtjeve UZB što do sada nije, te kako je konačno mogao mirno sagledati sve činjenice s kojima UZB raspolaže.

Vlado Marušić je također govorio o prekršajnim nalozima koji se uručuju članovima UZB i napomenuo je izričito u svoje ime kako on osobno kao Vlado Marušić nikada neće platiti niti jednu KM za povredu nekog zakona na koji se predstavnici MUP-a Ljubuški pozivaju kada uručuju prekršajne naloge u svezi mirnih prosvjeda na graničnim prijelazima jer su takvi prekršajni nalozi ponad svega nemoralni imajući u vidu neriješen status Branitelja bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu od završetka rata do danas.

Što se tiče očekivanja od predstojećeg sastanka s Odborom za Branitelje pri HNS izrazio je veliku nadu koju očekuje od tog sastanka jer na tom sastanku će biti svi predstavnici Branitelja HVO-a iz FBiH i BiH, jer se u tom Odboru rješavaju sva Braniteljska pitanja, i gdje će Dragan Čović prihvatiti svako rješenje koje se donese na tom odboru što je izričito potvrdio Dragan Čović na sastanku s predstavnicima UZB.

Vjekoslav Dragoja je napomenuo kako su svi zakoni od završetka rata na ovamo koji su tretirali braniteljsko pitanje rađeni za ciljane skupine Branitelja (obitelji poginulih, zatočenih i nestalih osoba, RVI, dobitnike odličja, povoljno umirovljene pripadnike oružanih snaga) dok nitko nije vodio računa o Braniteljima koji nisu ostvarili nikakva prava te samim time danas ne pripadaju nigdje. Još nisu za mirovinu a nitko ih neće primiti u radni odnos jer je to populacija od kojih 45-60 godina života,te je stoga jedino ispravno rješenje uvrstiti tu braniteljsku populaciju u pravedna zakonska rješenja koja su sadržana u Rezoluciji Branitelja.

Što se tiče prekršajnih naloga on je predložio plaćanje prekršajnih kazni iz tih naloga u roku od 8/osam dana kako bi se te manje kazne od kojih 40,00 KM do 50,00 KM sukladno o Zakonu o narušavanju javnog reda i mira u ŽZH prepolovile u duplo manjem novčanom iznosu, dok se za one veće kazne mora zatražiti sudsko odlučivanje.

Petar Ereš je također predložio plaćanje manjih prekršajnih kazni u zakonskom roku od 8 dana dok je za one veće od 700,00 KM zatraženo sudsko odlučivanje za što je angažiran odvjetnički tim, a za sve druge Branitelje, članove UZB Podružnica Ljubušk koji nisu u mogućnosti platiti navedene kazne Udruga ZB Podružnica Ljubuški će iznaći načina da te kazne plati u njihovo ime.

Plaćanje tih kazni je zatražio iz razloga dosljednosti Branitelja, jer će činom plaćanja tih prekršajnih kazni Branitelji imati pravo tražiti od podnositelja tih kazni dosljednu primjenu zakona i u drugim segmentima društva gdje se čine prekršaji i zločini a ne sankcioniraju se što je evidentno.

Vinko Banožić je od Branitelja zatražio jedinstvo jer samo se tako može nadvladati zlo koje tišti Branitelje od rata na ovamo. Napomenuo je kako je Braniteljima milosrdni nebeski Otac koji s posebnom naklonošću gleda na Branitelje i čuva ih u svim njihovim nevoljama. Samo zajedništvom Branitelji mogu doći do svog cilja sadržanog u Rezoluciji Branitelja.

Na koncu članovi UZB su postavili nekoliko pitanja predstavnicima UZB na koje su dobili kvalitetne odgovore a sva pitanja su se ticala navedenih prekršajnih kazni, te većeg angažmana svih članova UZB po njenim podružnicama u FBiH, jer UZB je već prerasla u pokret koji svakim danom sve više jača i kojeg sada svi respektiraju.

Na kraju sastanka su članovi UZB ŽZH svojim dobrovoljnim prilozima skupili određenu svotu novca za člana UZB Podružnica Grude Miroslava Miličevića koji je teško obolio, i gdje se svima koji su dodijelili novčani prilog srdačno zahvaljujemo, u ime naše Udruge.

Poštovani Branitelji!

Izražavam svoje veliko zadovoljstvo jer smo sinoć kao i bezbroj puta do sada pokazali neviđeno jedinstvo, solidarnost i ustrajnost u svezi naših zahtjeva sadržanih u Rezoluciji Branitelja. Isto tako kao i tisuću puta do sada izraziću svoje nezadovoljstvo s aktualnim zbivanjima koji idu na štetu naših Branitelja,članova naše udruge koji ne znaju ništa drugo doli govoriti i zagovarati istinu u svakom segmentu društva koji neminovno ne mora biti samo Braniteljski.

Svoje nezadovoljstvo izražavam sa pozivanjem naših članova na „informativne razgovore“u svako doba dana pa čak i u večernjim satima u PU s područja ŽZH kao da su naši Branitelji neki kriminalci a ne najčasniji sinovi države BiH za koju su pišali i prolijevali svoju krv kako bi naša djeca živjela u miru,živeći i radeći od svojih vlastitih ruku.

Sva ta nastojanja predstavnici MUP-a Ljubuški na čelu s Ministrom MUP-a Ljubuški, Zdravkom Borasom, Ravnateljem MUP-a Milanom Galićem, Načelnikom sektora uniformirane i krim policije MUP-a Ljubuški, Miroslavom Galićem i Milenkom Madunovićem su pogazili i bacili u blato, kada su dana 25.04.2017 godine poslali interventnu policiju, temeljnu te krim policiju na Branitelje što niti jedna država svijeta kao praksu ne poznaje, jer je nezamislivo da Predsjednik SAD-a, Engleske ili Francuske na svoje veterane pošalje policiju jer bi u tom slučaju “frcale“ glave i bilo bi krvi do koljena.

U ŽZH se to dogodilo. U BiH i FBiH se to dogodilo i dogoditi će se opet a znate li zašto? Događa se i dogoditi će se jer ova populacija Branitelja ima najveći prag tolerancije koji postoji. S njima je Bog u kojeg neizmjerno vjeruju i koji im ne da vući ishitrene poteze, jer ukoliko bi ih povukli stradala bi naša djeca obučena u odore interventne, temeljne il krim policije a to Branitelji ne žele. Ono što Branitelji žele je pronaći odgovore tko se drznuo potpisati naloge, poslati policiju na Branitelje, potpisivati pozive na „informativne razgovore“, potpisivati prekršajne naloge. Tko stoji iza svih tih naloga? Stoje li neki moćni gospodarski ili politički lobiji to nas apsolutno ne interesira ali ćemo svejedno pronaći tko je to jer mi imamo dostupne informacije o svemu jer smo sposobni za sve. I za prolijevati krv za svoju Domovinu što smo bezbroj puta dokazali kao i pronaći one koji prolijevaju i piju našu krv.

Zbog svih tih naloga i kazni UZB je preko svojih predstavnika pismenim putem zatražila od Predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića smjenu Ministra u MUP-a Ljubuški Zdravka Borasa, dok je od Nezavisnog odbora za imenovanje i izbor Ravnatelja u MUP-a zatražila smjenu Ravnatelja Milana Galića, te od istog odbora zatražila imenovanje novog v.d.Ravnatelja koji će po hitnom postupku smijeniti Načelnika Krim i uniformiranog odjela u MUP-a Ljubuški Miroslava Galića i Milenka Madunovića jer su svi aktivno sudjelovali u slanju policije na Branitelje i slanje prekršajnih naloga.

Odgovor od navedenih predstavnika Vlade ŽZH i MUP-a uskoro očekujemo,no ukoliko se to ne dogodi u idućem tjednu naši predstavnici će osobno pokucati na vrata navedenih organa i zatražiti izvješće o poduzetim mjerama prema navedenim, nakon čega ćemo se opet kvalitetno očitovati zbog istine i naših Branitelja.

Što se tiče zakonitosti i moralnosti navedenih predstavnika MUP-a Ljubuški u postupanju prema Braniteljima zbog mirnih prosvjeda na graničnim prijelazima dužni smo se osvrnuti i na taj dio.

Zapovjednik PU Grude je u svom obraćanju Braniteljima na graničnom prijelazu Gorica izjavio kako su naši Branitelji povrijedili 3/tri zakona i to:

-Zakona o narušavanju javnog reda i mira u ŽZH,

-Zakon o sigurnosti prometa na cestama,

-Zakon o javnom okupljanju,

Imajući u vidu kako ja dolje potpisani Vlado Marušić imam u malom prstu svaki taj zakon dužan sam reći kako Branitelji poštuju sva ta 3 zakona te će se prema njima i ponašati plaćajući navedene manje prekršajne kazne dok će se o onim većim na nadležnim sudovima kvalitetno očitovati.

A sada poštovani Branitelj i svekolika javnosti pročitajte malo slijedeće retke:

Mi smo formalno pravno povrijedili ta 3 zakona,a da li je aktualna politička vlast u BiH, FBiH, ŽZH povrijedila 103 zakona na štetu Branitelja najčasnijih sinova države BiH, Ustav BiH,sve međunarodne konvencije o pravima čovjeka,jer su te vlasti od završetka rata na ovamo u grob poslale na tisuće Branitelja koji iz svog očaja nisu imali drugog rješenja doli dignuti ruku na sebe?

Zar aktualne političke vlasti nisu uništile svaku pomisao u Braniteljima i našim mladima za ostanak na svojim vjekovnim ognjištima zbog čega naši Branitelj obolijevaju, umiru, napuštaju ih i supruge i djeca,dok neki od njih utjehu pronalaze u kojoj čaši viška?

Zar aktualne političke vlasti preko svojih poslušnika iz Braniteljske populacije, svojih uhljeba, skorojevića ne varaju na svim prethodnim izborima zbog čega se ljudima gadi svaka pomisao na izlazak na izbore što je i bio krajnji cilj aktualne vlasti, i gdje se samo pomno odabrani kadrovi goste i časte na privatnim zabavama,dok snaši sinovi s graničnih prijelaza Bijača i Gorica gladuju i oskudijevaju?

Zar aktualne političke vlasti u našem MUP-a i svim drugim segmentima društvenog javnog,kulturnog i vjerskog života ne pogoduju svojim poslušnicima dajući im određene pogodnosti pa gdje oni siti šute pa čak i naši vjerski predstavnici na okolnosti prosvjeda, pozivanja na „informativne razgovore“ i slanje prekršajnih naloga našim Braniteljima?

Zar aktualne političke vlasti ne čine sve da unište svaku pomisao u Braniteljima da više ništa ne pokušavaju u ispravljanju nepravde i diskriminacije prema njima, odnosno da više nikada ne pomisle izići na prosvjede bilo koje vrste?

Sve oni to misle međutim računica im je jako loša. Ovdje su se namjerili na ljude koji ne odustaju nikada i koji se ne boje nikoga osima dragog Boga. Namjerili su se na najčasnije sinove države BiH kojima ništa ne smeta, snijeg, voda, vatra, glad ili očaj. Sinovi koji hodaju gradom uzdignuta čela, gorda i vesela pogleda premda ponekada klonu. Klonu jer je breme preteško a koje breme im je na leđa natovarila ta skupina “jadnika“ okupljena oko zajedničkog interesa. Kriminala. Kriminala koji pogoduje njima i njihovim dupeliscima.

UZB od svog osnutka govori i zagovara istinu poput Marka Perkovića Thompsona,a svatko tko u takvom obliku zagovara i govori istinu na sve načine biva blaćen i stigmatiziran ali drugačije ne ide. Ta sam Isus Krist je poručivao kako će biti ponižavani, vrijeđani, ubijani i mučeni svi oni koji budu govorili u njegovo ime, ali ih svejedno na drugom svijetu očekuje mir i Blagoslov.

UZB govori istinu i kad svi drugi šute pa ć tako predstavnici UZB govoriti istinu i na sastanku s Odborom za Branitelje i Domovinski rat pri HNS u ponedjeljak 05.06.2017 godine i od te istine više nitko ne može pobjeći jer je ta istina došla na vrata premda ponižavana,blaćena i ubijana.

Došlo je vrijeme te istine i svi će je morati prihvatiti,a kada ona bude prihvaćena započinje jedna priča koja je već odavno bila napisana ali nije objavljena jer su je neki onemogućavali objaviti. Ona će sada biti objavljena, a kada bude objavljena vjetar koji puše u pravom smjeru otvorit će sva vrata i prozore iza kojih se nakupila paučina a iza kojih su nesmetano letjeli šišmiši i vrane.

Ta će istina konačno osloboditi istinu o lažnim zapovjednicima, RVI, Braniteljima, istinu tko prima lažne mirovine u ime istinskih udovica Branitelja, istinu o Mili Soldi, istinu tko je poslao policiju na Branitelje, istinu tko dila lažne i kupljene diplome u ŽZH, i njenim javnim institucijama, tko pogoduje širenju i zaštićivanju kriminala u svim segmentima ovog našeg bolesnog a ujedno i napaćenog društva.

Istina Dolazi!

Zajedno do pobjede Branitelji, i Bog Vas blagoslovio!

Vlado Marušić, Predsjednik UZB ŽZH

40 komentara

 1. Zaboravljeni dezerteri i podrumasi

  Like(7)Dislike(6)
 2. sad zaboravljeni ,a dok su primali invalidninu šutili, sad kad je ukinuta ” zaboravljen” pojašnjenje

  Like(6)Dislike(6)
 3. miro pejic je zapovjedao u grudam po nalogu zdravka borasa i cotavog miroslava

  Like(3)Dislike(4)
 4. Za haha
  Jesi bistarko Krenica zimi.Zbogom pameti

  Like(2)Dislike(2)
 5. Za Ja
  To ti po sebi zakljucivas.

  Like(2)Dislike(2)
 6. Ovdje na slikama prepoznah dvojicu. Sekunde stotinke vremena nisu bili ne na terenu nego nikako na ovim prostorima,tisucu i vise kilometara odavde. Vi zaboravljeni primate svakoga u udrugu,samo da vas je vise ili? Pa takvi vam i nedaju da postojite kao prava udruga. Predsjednik udruge grude zvonko bracic tesla. Bar bi on mora imati koji teren da bude predsjednik. Aj pozdrav do sljedece pobune i okupljanja na granici. Ko je komu branio 2005 pa nadalje do 2008 malo nesto vako nako i sredit crkavicu mjesecnu. Niko nikome. Pa jedva. A vi bi vako regulare da vam sarajevo dadne mjesecno. Dasta ce.

  Like(6)Dislike(5)
 7. Borac za "divnu"bih.

  Cijela igra je za lovu.
  Samo odakle lova a nije ni Hrvatska više budala.

  Like(0)Dislike(2)
 8. Neko lezi i ima neko nema di zaradit sve to triba neko zaradit da bi dobili penzije lazni invalidi zalosno jad

  Like(2)Dislike(0)
 9. Čuli Tesla nema terena zapravo nije bio na ratistu. Ne znam jeli podrzava ljude dok je sređiva invalidninu i dok je prima. Sad kad mu je ukinilo on zaboravljeni i to jos predsjednik. Pa zar takve ne treba pozvat na odgovornost. Očistite malo tu udrugu ako ste vec ljudi od morala

  Like(1)Dislike(0)
 10. Za strom
  Ti si vidio dvojicu koji nisu bili nigdi a kako nisi vidio ostalih 300 koji su bili.Promjeni terapiju ova ti očito nevalja.Ili ne bleji.

  Like(3)Dislike(5)
 11. Za strom
  Na tvoju žalost ovi branitelji ce dobit primanja koja su zaslužili a ti se pojedi od muke.Kad mogu primat i oni koji su bili u Njemaackoj i partizani iz drugog svjetskog rata koji su zivi zadto nebi mogli i branitelji iz zadnjeg rata.Po tebi mozda partizani vise vrijede.A ti se mozes pojest od muke oni ce to dobit i to uskoro na tvoju zalost to je gotovo.

  Like(3)Dislike(2)
 12. Toje bila dužnost svakog gradjanina!!!Koji su nastradali i poginuli roditeljim, zeni s djecom mirovina da i toje to!!!Ostala gospoda radit radna obaveza se isto treba naučit!

  Like(2)Dislike(0)
 13. Za Ero
  Jesi tako govorio za vrime Juge kad su s i partizani primali boracke penzije a neki koji su živi primaju i danas.Sta tebi partizani vise vride.

  Like(0)Dislike(0)
 14. Ovi ljudi su bili na ratistu pa koliko toliko .vidi im se na licima da su napaceni i tesko zive.sto ih oni hdz uhljebi sto primaju po1000maraka nisu dosli podrzati.svoje sugradane.to su pravi katolici i hrvati .opet triba glasat za njih oni u opcinu a mi u njemavku ako imadnemo za kartu

  Like(1)Dislike(1)
 15. Dragi vitezovi gruda koji ste reketarili i pljackali narod koji primate mirovine po1000eura zasto ne podzaste svoje sugradane i prijatelje

  Like(2)Dislike(1)
 16. Za Eee.
  Nikakva to meni nije zalost,niti ce biti da svi dobiju i vise nego triba. Daj Boze ceri da te beg ozeni,ali cigani oko kuce odaju. BiH mi i ne daje,nego Hr i to na tvoju zalost,dobije se svaki mjesec,a o zaslugama za to smradovima i dezerterima i laznim braniteljima i ne pricam. Ja sam vojnik rata,nisam vojnik mira.

  Like(2)Dislike(2)
 17. Za Grude.
  Lezi dat ce ti se. Vidim ja njih 300 sad. Samo ih 1992 i 3,4,5. Nije bas bilo ni u mostaru,ni uskoplju,boksevici,cabulji…i i i i… Cast izuzetcima. Ali kukolj ubi zito.

  Like(2)Dislike(1)
 18. Ja cu osobno i javno,platiti iz svog dzepa koliko trazi zaboravljeni branitelj i predsjednik grudske uzb. Nebi me puno misecno kostalo… Oni traze 6 maraka,mjesecno za svaki mjesec terena. Ja cu njemu dat 20. Ali da mi dostavi di ga je ko vidio kad je grmilo,bar dan jebeni,,,predsjednik mora biti pravi branitelj,uvjetno.

  Like(1)Dislike(1)
 19. Ma ovde neko proziva ljude koji su bili u cemu je problem postroji se i sve se vidi,pa cak i minhen bojna ili podrum bojna! Izgleda da se neko prepao jao sta sad! Pa i zapovjednici se uzodali,cemu,cega se plase kad su posteni,postrojavanje puno toga rjesava glupo je ovde komentirat!

  Like(2)Dislike(0)
 20. Za tajna najveca

  Uvjek se mozes zaposlit ko spijun..dobro ti ide..di je problem?

  Like(0)Dislike(1)
 21. Strom je u pravu..

  Like(0)Dislike(0)
 22. Izgleda da bi neko i oredsjednika prozivao pa onda neka kaze di je bio i kada je li ga ikada trazila vijna policija da ide na ratiste,je li prvi prijavio padobrance na Ledincu,je li pucao na avione,je li bio sa svojom ouskom i municijom na ratistu na vrdima,je li nekom bilo sta duzan,izgleda nekoga istina boli,a ovo upitaj ored svima cega se stidis kad si posten ili si crv?!?!

  Like(0)Dislike(0)
 23. Za strom
  Čini mi se da ti ležiš i da ti se daje.Kažeš da nikoga nisi vidio na terenu.Tu je bilo 150 ljudi iz Posušja bilo je ljudi iz Širokog i iz Gruda.Hoćeš reć da poznaš ljude iz Posušja i Širokoga sa ratišta i da ih sve znaš koji su bili i koji nisu.Ti si izgleda veliki narodni heroj bio si na ratištu i sa Posušanima i Širokobrježanima i Gruđanima tebi treba dignut spomenik ko Bošku Buhi.

  Like(4)Dislike(0)
 24. Za strom
  I još da ti kažem da je na tom skupu bilo ubačeni udbaša koje je poslala tvoja vlast.Da snimaju tko je bio i šta je rekao.Sinko moj udba nespava.

  Like(1)Dislike(0)
 25. I ja sam bio po terenia ali tog čovjeka ne znam a još sam iz Gruda

  Like(0)Dislike(0)
 26. Da bi nekog vidio na terenu morali ste biti obojica,sad ostaju dvije mogucnosti da ti nisi bio il on nije bio.ljudi moji rat je dugo trajao ljudi su mjenjali postrojbe i znaci ako ja nekog nisam vidio on nije bio.bilo je ljudi koji su se prvi ukljucili pa ako su ranjeni il otisli u neke druge postrojbe nisu vidjeli one koji su kasnije isli i obratno.

  Like(0)Dislike(0)
 27. U 11 sati,radite nesto zaboravljeni mozdjani,okanite se rakije ujutro I daj daj,dosadili ste svima…sramite se,samo ja ja ja

  Like(1)Dislike(1)
 28. Za Anonimno
  Nemoj druge usporedjivat po sebi

  Like(1)Dislike(1)
 29. Gospodo sto vam je svima treba gledat pomoc da ostvare prava ali za vas prava nema treba minjat zalon a to vi sami nemozete.
  Ovaj sto prica o postrojavanju koga bi on postrojio pa mi smo cirka imali 50-60 ljudi koji bi mogli stat u taj stroj ostali bi se trebali sramiti jer vecina je isla uz pomoc VP.Danas smo svi bili postoje spiskovi ako hoce da ih pokazu koliko je ljudi bilo preko 100 dana na terenu u 4 god.
  Nije mi jasno sta trazite osim vi nemate netriba imat niko drugi.

  Like(1)Dislike(0)
 30. Za Sudionik
  Opet se vracamcam na ono sto sam rekao.Zasto primaju partizani koji su zivi iz drugog svjetskog rata i ustase iz Minchena iz ovog rata.Sta on vide vrijede od nasih branitelja.

  Like(0)Dislike(0)
 31. Ne me pogresno svatit i ja sam da se izbote za prava al ne skidajuci dtugima.
  Vidite da s njima manipulisu
  Promjenu zakona mogu donjeti samo uz pritisak svih a ne napadajuc druge.
  Zanima me kako se postaje clanom zb sto od papira treba

  Like(0)Dislike(0)
 32. Za Sudionik
  Dodji na sastanak kad bude i sve ces znat.Ni na jednom sastanku se nije govorilo da se drugima skinu primanja.Govor je o tome da svi branitelji dobiju dodatak 6 maraka po mjesecu provedenom u ratu znaci koje bio cjeli rat imao bi Oko 320 maraka a koje bio manje dobio bi manje.A ne ovo kako je danas.Poslije rata je bilo branitelja u federaciji oko 260 000 a sad ih na primanjima ima oko 570 000.Osobno znam neke koji su cjeli rat bili u Njemackoji a sad primaju invalidninu i upisan im je ratni staz.To je veliki problem

  Like(1)Dislike(0)
 33. vi sto komentirate zaboravljene prestavi se sram vas bilo vas je 20 branilo uvijek na slikama

  Like(0)Dislike(0)
 34. Za Grude,kako ne tražite da se ukinu ovim da bi vi dobili Ne treba stvari vidjeti crno bjelo.Nisu lažni svi koji imaju mirovine niti su pravi svi među zaboravljenima.Imajte poštovanje prema ljudima koji su bili u ratu i ne prozivajte ih.Po meni su naj veći krivci zapovjednici koji su se namirili i nisu vodili računa o vojsci a vole se okitit činovima i hvalit se.

  Like(0)Dislike(0)
 35. Za grude
  Ne razumjem kako mjesec 6 km koliko je ljudi bilo aktivno u djelatnom i gardijskom sastavu onda vi samo za njih trazite prava u domobranskim postrojbama nemozete ic na mjesec il bi racunali ode na teren dva dana vi mu racunate mj. Nije mi jasno svi znamo kako je se islo na teren.volio bi znat sta mi triba od papira za uclanjenje i ko mi to treba dat il je dovoljna moja rjec di sam bio.A ako bi se uclanio kod vas onda bi inzistirao na imenima kad neko kaze da taj prima a bio u njemackoj i podnio protiv njega prijavu.
  Vidis ja sam bio cjeli rat i malo koga da neznam govorim za grude ali neznam nekog ko prima da nije bar mjesec dana bio na ratistu.
  Zato kad kazes da ti znas evo ovdje se nezna kosi bar tu ih imenuj da svi znamo a ne uvik se prica ima lazni a niko ne spominje imena.

  Like(0)Dislike(0)
 36. Za ovog iznad da zapovjednici su krivi a vojnici misu iza pravi zapovjednika nikad niste stali vec ste ih prozivali lopovim i svakim imenima pa i oni su ljudi eto valjda su vam bolji ovi sto vam danas vode udruge idite za njima s ovima ste dobili rat a vidicemo sta cete s ovim.
  Sretno

  Like(1)Dislike(0)
 37. Vele ti morete srat ovi sto su protiv udruge,pogledajte vecinu ovih ljudi,isuvise umorni od zivota i borbe,a isuvise mladi da se prepuste crnilu i skoncaju.ljudi moji vecina ovih ljudi bi imala neka primanja u normalnoj drzavi,da nisu rata vidjeli ni na televiziji,tuzno je sto mnogi ovi ljudi daju zadnje kapi energije u nadi da je pravda dostizna,a vi pljujete po njima,i predstavljate se pravim braniteljima.ni jedan pravi branitelj ne bi izgovorio ovakve gadosti ako ima i 20 posto njihovih suboraca ovdje,a ja jamcim da ima debelo vise.sramota radije bi isa u siriju nego s takvim naduvenim ljudima djelio bilo sto.pa i mirovine.

  Like(2)Dislike(0)
 38. Bravo na komentaru Ja

  Like(0)Dislike(0)
 39. Jadno je ovo da je,, istina,,da je citavu Grudsku opcinu branilo oko 30 vojnika jer se samo oni isticu i niko vise ne smi blizu.To je cjena cinova podobnosti i slicno to smo vidjeli dosta puta.Iz ponizenja im je pricati sa braniteljima koji su bili sa njima a koji nemaju nista a i ranjeni na terenu.Nije ih sramota da ranjeni branitelj ne prima nista,dotle se doslo.Niko se nije udostojio takvima donit prava,i to bar minimalno.Dosta ljudi ima da mu je ponizenje doc u ured obrane,dalje je sve jasno.Ovi sto gore sjede uredno primaju platu a vidimo sta su uradili za 20 godina.Sam branitelj treba trazit svoja prava po sarajevu,to je apsurd.Evo vidimo da i pisu protiv branitelja pa dokle.Samo su zaboravili da neki vise nemaju sta izgubiti pa samo izvolite!

  Like(0)Dislike(0)
 40. Moj di vi bi da vam neko nesto donese.ako dosad nisi naucio da niko nista nije duzan za tebe napravit e onda nista nisi naucio.prava su donesena ti moras zahtjev podnjet isto ko radnik koji je radio cjeli zivot.
  A kad govoris da neko treba nesto napravit ja znam zapovjednika koji je bio dobro ranjen naseg i koliko je trajalo da rjesi prava al nikad nisam od njeg cuo da je neko to trebao napravit umjesto njega a ako nisu njemu mos mislit kako ce tebi.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.