FOTO: U Grudama predstavljena knjiga Gorana Marića Slom lažnog proroštva

Kao dio programa Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama, u kino dvorani u Grudama predstavljena je, nakon Zagreba, knjiga Gorana Marića Slom lažnog proroštva.

Voditeljica programa bila je profesorica Mirjana Mima Vlašić. Događaj su zajednički priredili Matica Hrvatska Ogranak Grude i općina Grude.

Predstavljači su bili prof. dr. sc. Drago Jakovčević, prof.dr. sc. Goran Dodig, prof. Mihovil Bogoslav Matković i sam autor dr. sc. Goran Marić.

Za glazbeni dio programa pobrinula se Klapa Bratovština Gorica-Sovići izvodeći pjesme Hercegovina u srcu i Jedna je Hrvatska .

U uvodnom dijelu večeri riječi dobrodošlice nazočnima je uputio načelnik Ljubo Grizelj, a nakon toga voditeljica je pročitala dva ulomka iz knjige.

Sama knjiga je kritika neoliberalnog kapitalizma koji je doveo Hrvatsku pred slom u svakom pogledu, no knjiga je istovremeno poruka svima kako se ne treba prestati boriti za dobrobit i svekoliki napredak Hrvatske.

Predstavljači su se natjecali u kvalitetnim kritikama knjige kao i samog autora.

Nazočni, od kojih dobar dio nije imao sjedećih mjesta, često je s oduševljenjem i pljeskom prekidao izlaganja predstavljača.

Sami predstavljači su istaknuli autorovu perfektnu percepciju postojećeg katastrofalnog gospodarskog stanja hrvatske države izazvanog potpuno pogrešnom ekonomskom politikom, no istovremeno i autorov optimizam i njegovo zagovaranje nastavka borbe za povratak hrvatske države na staze gospodarskog uspjeha.

Na koncu sam autor se u svom obraćanju zahvalio svima za ovu izuzetnu večer, i svima koji su svojim trudom pomogli ovaj izuzetan kulturni događaj. Autor predgovora u ovoj knjizi za Marića je napisao „da daje i vraća značenje riječima“. Možemo dodati, ne samo riječima, nego i našem vremenu, a time i našoj budućnosti.

Goran Marić je čovjek kojem je uvijek na prvom mjestu zahtjev za integritetom onoga što čini čovjeka i njegove najdublje interese. Osobito je istaknuo svoju snažnu povezanost s rodnim Grudama i Hercegovinom, te kako se uvijek iskreno raduje susretu s Grudama.

Dugogodišnji saborski zastupnik u Hrvatskom saboru, vanjski suradnik na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, profesor političke ekonomije, čovjek koji s ponosom u srcu nosi rodne Grude i Hercegovinu, ali i kojim se Grude i Hercegovina mogu ponositi.

DSC_0017 DSC_0032 DSC_0035DSC_0070 DSC_0075DSC_0084 DSC_0100DSC_0122 DSC_0132 DSC_0143DSC_0172 DSC_0179

17 komentara

 1. nije prof.Ivan Jakovcevic nego Drago Jakovcevic…

  Like(0)Dislike(0)
 2. fuj fuj fuj …. parada HDZ -ovih budalaština i baljezgarija sa svim ovim POZERIMA u našešem malom mistu

  Like(5)Dislike(7)
 3. oni koji opljačkaše Lijepu našu i Llijepu njihovu prčaju i pišu o percepciji postojećeg katastrofalnog gospodarskog stanja hrvatske države izazvanog potpuno pogrešnom ekonomskom politikom – KO JE OVDJE LUD?????????????????????????

  Like(6)Dislike(3)
 4. Ti!

  Like(1)Dislike(3)
 5. Moj Gorane ti si u svim hrvatskim svinjarijama debelo učestvovao..
  U 3 firme si bio direktor i sve su otišle u stečaj…Vjesnik,Tisak,Hrvatska Tiskara..
  Da ne govorimo o aranžmanu s Sanaderom u izbornoj jedinici za dijasporu gdje nisi ni progovorio u ime
  onih u čije ime si izabran..
  Ako griješim ispravite me?

  Like(9)Dislike(3)
 6. Ispričavam se,zaboravio sam navesti još jednu firmu kojoj je gospodin bio na čelu..ŠTED BANKA

  Like(7)Dislike(3)
 7. ne serunjaj

  Like(0)Dislike(3)
 8. PROPALICA I BESPOSLENJAK.NEZABORAVITE DJETE UDBAŠKOG PEDIGREA.

  Like(7)Dislike(3)
 9. ne kakaj

  Like(1)Dislike(3)
 10. Hakija iz Podveležja

  boboška i STARINSKI, koji ste vi komunjarski hajvani, a ne hrvatski insani.
  Blatite svoga najboljeg strućnjaka iz ekonomije i financija, ali i intelektualca svjedskoga profila.
  Kako onda ne bi blatili druge.
  Ne blatite Telca sa Visoke Glavice, niste blatili Zvonkudina, Živkudina, Ćaneludina i ostale lupeže od kojih ste sigurno imali i šićara.
  Niste blatili ni onog okorjelog komunjaru kao straha i trepeta Gruda iz prošloga stoljeća što je pao s vikendice u Neumu.
  vi ste hajvani najgore pasmine i iz najopasnijih čopora.

  Like(8)Dislike(3)
 11. Šaćir sa Kujunđiluka

  Anonimno, haknulo ti krmće nanu i nenu komunistićko-oznaško-udbašku, kako to rokćeš?
  U tebe misao leti na milimetre, a rokćanje na kilometre. Ukljući tintaru prije nego što staviš u pogon husrani jezik, ako u tintari ima išta od one sive tekućine. Ako nema, zaćepi analni otvor ispod nosa i zaveži husranu jezićinu.
  Zato, više – ni mukajet!

  Like(3)Dislike(2)
 12. boboška, ti kao nasljedno usranče komunjarsko-oznaško-udbaške pasmine u srodstvu takvog krepalog pretka, koji je desetljećima podkradao Bekiju i bio strah i trepet za Hrvate i hrvatske stručnjake poput Gorana Marića, nemaš pravo više provoditi partizanluk po ovim prostorima!

  Zar niste svjestni da je vaš rok trajanja davno istekao i da ste vi predprošlo svršeno vrijeme?

  Like(3)Dislike(2)
 13. Sve cestitke Gos.prof.Maricu I zelim mu svako dobro
  kao buduci Ministar.
  Ovaj ostatak Grudskog komunistickog smeca na traktore I u Krenicu na “kupanje”.

  Like(5)Dislike(5)
 14. Čestitke gosp. Mariću

  Bilo je jako lijepo na promociji knjige.
  Iza gore negativnih komentara skriva se samo puno ljubomore.
  Dobrom konju tisuću mana!

  Like(2)Dislike(3)
 15. Plisko moj, ja znan da je Goran bijo fra Bernardov a ne Matišin učenik, ja san ji undan viđa kako iđu na vjeronauk. I nije ima nikoga izasebe a dogura je iz oni i naki Gruda do doktora znanosti, nogometnog suca, direktora, zastupnika, pisca,… a nema unjemu ni 60 kili ko u pokonjem Boti. Grebi ji Pocrtani ko Čiputi sve guraju jedni druge, ima ji svagdi i svagdi se pitaju, i neka. A eto, kad dođe s vako časnin ljudima ko dr Goran Dodig i Drago Jakovičić u svoje Grude unda se nađe grucki lipotana koji ga popljuju ko Isukrsta u Nazaretu. Samo što su Isusu rekli u facu – neš, neš mali stolarov i javno bacili nanj kamen, a ovde na Marića komšije anonimno iza ćoše. Ma baš mi je to plisko nešto vrlo plisnavo!!!

  Like(3)Dislike(1)
 16. Da bi covik uspija, mora otic iz Gruda(cast izuzecima kao sto je stipan) ili bit lopurda,na zalost.Gospodinu Maricu iskrene cestitke, iza njega je veliki rad jer to se vidi i po njegovim intervencijama u saboru, koje su uvik artikulirane i kostruktivne.

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.