FOTO: U Grudama predstavljena knjiga Hrvatska u raljama djece komunizma autora Tihomira Dujmovića

Knjiga „Hrvatska u raljama djece komunizma“ novinara i publicista Tihomira Dujmovića predstavljena je u srijedu 23. 11. 2016. u Grudama, a predstavio ju je sam autor Tihomir  Dujmović.

Na gotovo 400 stranica Dujmović u knjizi donosi detaljnu analizu vladanja  „Kukuriku koalicije“, analizira današnje stanje države ističući da će u slučaju da ova politika dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam.

Nino Raspudić u recenziji kazao je kako je ova knjiga obračun bez rukavica s „Djecom komunizma“ i koja će podignuti puno, prije svega „crvene prašine“.

Drugi recenzent dr. Goran Marić napisao je kako Dujmovićeva knjiga zapravo skalpelski razotkriva političke klase, njihovo skromno znanje i svu moralnu sakatost, dok je treći recenzent dr. Andrija Hebrang između ostalog kazao da je ovo knjiga istine o Hrvatskoj. Daje odgovor na pitanje koje nam često postavljaju strani političari, kako je moguće da pobjednička Hrvatska iz devedesetih padne na političko, ekonomsko i moralno dno.

Smatram da je vrijeme  pogledati  istini u oču rekao je autor . Vrijeme je da se konstatira da je Hrvatska u raljama djece komunizma, te da kao takva naprijed ne može. Hrvatska nije u bezizlaznoj situaciji, a izlaz je moguć, kazao je autor knjige.

Izlaz se zna, Hrvatska prepoznaje taj problem jer sve se više govori o tome.Potpuna lustracija  nije moguća, možda u tehničkom smislu riječi, ali moguće je suočavanje s istinom, s prošlošću, poviješću, moguć je jedan politički dobar kućni odgoj. Ako ste sudjelovali u kršenju temeljnih ljudskih prava, onda je vrijeme ne za kaznu, presudu, ne za zatvor, nego vrijeme je da se maknete, da odete i pustite da ta zemlje diše punim plućima, poručio je autor knjige.

Izuzetno dobro raspoložen Dujmović je govorio i o drugim stvarima, ovdje ističemo samo nekoliko opažanja:

-izuzetna važnost medija u društvu

-rasčišćavanje s UDBOM i formiranje trećeg entiteta u BiH

-okretanje od regije i življenje potpunih EU vrijednosti

Mirjana Mima Vlašić pročitala je dva ulomka iz knjige:” Je li Sljeme velika grobnica i kakve sve zločine skriva 30 cm ispod zemlje” i ulomak “Tko je ubio Zvonka Bušića?”

Na koncu predstavljanja uslijedilo je nekoliko zanimljivih i intrigantnih pitanja autoru knjige što je dodalo dodatnu svježinu ovoj zanimljivoj književnoj večeri.

Događaj je organiziran u sklopu manifestacije  „11. Dani Matice hrvatske u Grudama 2016. – Božiću ususret“.

tihomir-dujmovic-grude-1-1 tihomir-dujmovic-grude-1-2 tihomir-dujmovic-grude-1-4 tihomir-dujmovic-grude-1-5 tihomir-dujmovic-grude-1-6 tihomir-dujmovic-grude-1-7 tihomir-dujmovic-grude-1-8

15 komentara

 1. Jel mimi slobodna

  Like(0)Dislike(0)
 2. Ima udbasa u publici sigurno po zadatku

  Like(1)Dislike(0)
 3. Drug Čovića i njegove komunističke pristaše UBITI !

  Ima i u zadnjem redu…
  Sredili su da bude prazna dvorana sa samo 20 ljudi…
  A prošli tjedan kad je tribalo lizati guzicu “novom titi” drugu draganu covic i bariši colak za lazljiv pljesak i nadajuće pare i pozicije, eto 200 kurva iz mišij rupa…

  Prokleti komunisti grudski, od gorice preko boboske sve do dužica!

  Like(8)Dislike(0)
 4. …pa nisam ni čuo za ovo pestavljanje…..došao bih sigurno…napokon čuti nešto konkretno…

  Like(1)Dislike(0)
 5. ima u publici dice komunista

  Like(0)Dislike(0)
 6. A svi isti stalni komentari ajde nesto da utvrdimo postali smo sredina ratni invalida ,lopova i udbasa zivili vi meni

  Like(0)Dislike(0)
 7. Grudski komunisti ko i čović izdajnik i velekriminalci !

  A Šta ti misliš zašto nisi mogao čuti ili čitati ovu predstavu unaprid ???

  Samo jedan portal je bio 3 dana unaprid objavio a ne pozvao !

  Slučajno???

  Aha..malo morgen..kurve kradljive

  Like(0)Dislike(1)
 8. Ma bilo je brte na radiju Grude i na portalima moga je svak saznat, nije do toga- nego neće Grude kontra komunista i točka. Ko nije a tio je bit more ovi dana skoknut u Ljubuški, Široki, Posušje Mostar ta nije prikosvita.

  Like(2)Dislike(0)
 9. Molim lijepo da se imenuju udbaši i marksisti ako ih ima na slikama, u interesu javnosti, mlad sam pa stvarno ne znam pred kim smiješ j…ti majku komunjarama, dosta puta mi se dogodilo da pričam protiv udbaša a naknadno spoznam da su mi sugovornici njihovi potomci.

  Like(1)Dislike(0)
 10. Po broju nazočnih se vidi koliko obične ljude interesira vaša bolesna priča u ustašama i partizanima. Dosta trovanja odnosa među narodom iste vjere i nacije!

  Like(2)Dislike(3)
 11. Samo nedostaje “veliki hrvat i katolik” Nino Rasudić. Obični folirant i manipulator, mostarski šupljak.

  Like(0)Dislike(0)
 12. Grudski komunisti ko i čović izdajnik i velekriminalci !

  Ti anonimac jadni si se već izdao davno kao komunističko dite, i sad opet, vide se odmah nakon 3 riječi tvojih, jadniče zločinački!

  Like(0)Dislike(0)
 13. Tvoju ideološku opredjaljenost ne znam, ali se vidi i znam da si primitivan i da ništa ne znaš, pa ti dobar Rasudić. Lako je njemu dok ima takvih kao ti.

  Like(0)Dislike(0)
 14. Prijatelji moramo se i dalje boriti za demokraciju,
  Mislim srušili smo komunizam i demokracoja dopušta svakome da se slobodno može izraziti,i politički djelovati.
  Nesmjemo drugačije postupati inače će mo mi biti isti kao i jugokimunisti.
  Ovo što ovi rade mislim na druga Dragana (nije Hrvatsko ime Drago)je bezobrazluk,gazi demokraciju itd.
  Poznato je da su hrvatski komunistički ušli u sve pozicije vlasti u Bih hrvata.
  Ali oni neće uspjeti.
  Vodite što je se dešavalo prošlog tjedna u Medugorju prilikom dolaska ministra odbrane,
  Jednostavno da su ovi komunisti pokušali uhapsti ministra kao prvo nebih uspjeli,a drugo došlo bi do teškog haosa da su nešto pokušali.
  Još jedan put je hrvatski narod pokazao da ne da svoje i pokazali su da su oni veći od Njihove komunističke vojne policije,ona je bila postavljena da prikazuje da ove njihove komunističke institucije kontroliraju nešto.
  Taman posla izjave njihove komunističke ministice su muke muke muke muke muke

  Like(2)Dislike(0)
 15. TKO JE TIHOMIR DUJMOVIĆ????

  ČUJMO ŠTA TRABUNJA KATOLIČKI DRVENI FILOZOF.

  OVAJ NAŠ DRVENI FILOZOF ,TIHOMIR DUJMOVIĆ, SE PRETVORIO U PRAVOG KRIŽARSKOG TRAČERA PA SVAŠTA PIŠE ŠTA MU NA PAMET PADNE .A NAŠ DRVENI FILOZOF I NE ZNA MISLITI JER ZA UČITI MISLITI TREBA SE OBRAZOVATI A KATOLIČKO OBRAZOVANJE JE POSLUŠNOST, STRPLJIVOST, PONIZNOST I NEIZMJERNA PROTIVŠTINA I MRŽNJA NA SVE ŠTO NIJE U KATOLIČKOM KODEKSU. A KATOLIČKI KODEKS NALAŽE NEIZMJERNU MRŽNJU PREMA SVEMU DRUGOM I DRUGAČIJEM: DRUGOJ VJERI,NACIJI , RASI ,POLITIČKOM I SVAKOM DRUGOM UVJERENJU KOJE NIJE KATLOLIČKE ODREĐENOSTI.
  PA SE NAŠ DRVENI FILOZOF DAO U INKVIZITORSKU AKCIJU DA OZNAČI I ŽIGOŠE SVE DOGAĐAJE I LJUDE KOJI SU PROIZVELI NEKE RADNJE DRUŠTVENOG ,POLITIČKOG ,KULTURNOG ILI NEKOG DRUGOG KARAKTERA, A PO SDRŽAJU NISU ,RIMO- KATLIČKIH NAZORA I PRIZORA ,DINARSKO TRIBALNE TRADICIJE KOJA SE NA OVIM PROSTORIMA SMATRA I JESTE CONDICIO SINE QUA NON BEZ KOJE NEMA MJESTA U KATOLIČKOJ HRVATSKOJ.
  TAKO SE NAŠ DRVENI FILOZOF DAO U VELIKI POSAO ,PA PREBIRE POVIJESNE I POLITIČKE SKANDALE , KOJE TUMAČI KAO REVOLUCIONARNE, JER IH JE CRKVA PREDVODILA SA SVOJOM DINARSKOM ALAŠOM POTPOMOGNUTA OD ZAPADNE KATOLIČKE DEMOKRACIJE, SA JEDNIM ,JEDINIM CILJEM ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO NA CIJELOJ NAŠOJ GAJI ,ALI JE BIO DEMOKRATSKI SOCIJALIZAM KOJI JE SRUŠIO TOTALITARNI KATOLIČKI ZLOČINAČKI USTROJ SPARTANSKE POSLUŠNOSTI I JEDNOUMNOG ILI, BOLJE REĆI, BEZUMNOG SLJEDSTVA RIMOKATOLIČKE KASTINSKE DINASTIJE.
  ŠTA NAM SVE NAVALJA TAJ JEDNOUMNI TRIBALNO ANTROPOIDNI TALIBAN, NI PAS S MASLOM NE BI POJEO. NJEGOVE DAVORIJE VIŠE NISU NI ZA HAJDUČKE GUSLE ,JER SU I ONE BILE U SLZUŽBI VELIČANJA NEKIH ISTINITIH DOGAĐAJA ,HAJDUČKE NARAVI ,ALI SE REZULT, USPJEH ILI GUBITAK MORAO OBZNANITI NA JEDNU ŽICU U DESETERCU . A OVAJ NAM DINARSKO ,ŠARSKO-PINDSKI FALETAR TELALI, URBI ET ORBI , O KATOLIČKOJ DEMOJKRACIJI KOJA NAM VEĆ 2O GODINA JAŠI NA VRATU DA SU VEĆ 37O HILJADA NAŠIH GRAĐANA, POSUSTALI I NA KRAJU POSRNULI NOSEĆI JE DA BI SE SADA ODMARALI DOMA GLADUJUĆI U ZNAK SVOJE PONIZNE POKORE ,JER SU SVOJU VJERU U POŠTENJE I KOREKTNOST POKLONILI KRUPNOZUBOM PROZELITU ,TUĐMANU I KATOLIČKOM EGZARHU ,KAPTOLSKE DINASTIJE ,KUHARIĆU , DEVEDESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA , U NAJBOLJOJ NAMJERI ZA BOLJU BUDUĆNOST ,ONU KAPITALISTIČKO-KATOLLIČKU .
  I DANAS NAM ,NAKON OVAKVOG GORKOG ,ROBOVSKOG , ISKUSTVA PONOVNO KAPTOLSKA DINASTIJA ŠALJE PRIJEKORE I UPOZORENJA DA SE DRŽIMO KATOLIČKOG TORA JER U PROTIVNOM ĆEMO IZUMRIJETI .
  ZATO SU NAM POSLALI DRVENOG FILOZOFA ,TIHOMIRA DUJMOVIĆA ,KOJI JE OVLAŠĆEN DA UPOZORAVA I UPRIZORAVA NA BIJES KAPTOLSKE DINASTIJE DA SMO SE UDALJILI OD ONIH NAZORA KOJI JEDINI OSIGURAVAJU NAŠU BUDUĆNOST ,ALI NA ONOM DRUGOM SVIJETU, NA KOJEM SE NE MOŽE NIŠTA BOLJE OČEKIOVATI AKO NAS NAŠA DINASTIJA NE OTPRATI SA ESHATOLOŠKOM PUTOVNICOM U DRUŠTVO NAŠIH VALIKANA STEPINCA ,KUHARIĆA I KRUPNOZUBOG STOŽERNIKA I PROZELITA ,TUĐMANA.-

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.