FOTO: U Grudama predstavljene knjige Radice Leko

U utorak, 8.11.2016.god.u 19 sati, u Kulturnom domu A.B.Šimić u Gradskoj knjižnici Grude u organizaciji Matice hrvatske Grude i Knjižnice Grude predstavljene su knjige Radice Leko:Kruh i igre (roman), Jeka( roman), i Paška (basne). 

Roman Kruh i igre (2014.) je nastavak romana U Njemačku, brale…koji je izišao 2011.godine 

“Jeka” je roman koji se tematski nastavlja na prethodna dva romana, pa je dio trilogije.

Knjiga basni, objavljena je 2015.god. pod naslovom “Paška.” Paška je maca, glavni lik, preko koje autorica želi da se djeca pouče najprije u dobrom odgoju i obrazovanju, da izgrađuju pozitivne osobine ličnosti, radne i društvene vrijednosti, i da postanu dobri i plemeniti ljudi, nositelji dobra u ovom svijetu.

U lijepom ambijentu naše knjiznice u Grudama, knjige su predstavili prof. Jozo Marić, koji je vrlo lijepo govorio o „trilogiji“ romana. 

Knjigu basni Paška predstavila je prof.Ivana Banožić, koja je i recenzenti ča ove knjige za djecu  

Ulomak iz knjige “Paška,” te monolog “Stipina besida“, sadržajno vezanog s romanom “Jeka” je pročitao mladi entuzijast i ljubitelj umjetnosti Jozo Kolobarić.

Na kraju ove lijepe književne večeri u Mjesecu hrvatske knjige, autorica Radica Leko sve nazočne ljubitelje lijepe pisane riječi obradovala još neobjavljenom pjesmom „Nedosanjani san“.Premijernu izvedbu ove lijepe pjesme izveo je Jozo Kolobarić.

 Večer je završila u ugodnom ozračju druženja i lijepe riječi…

knjiga-radice-leko-1knjiga-radice-leko-4 knjiga-radice-leko-5 knjiga-radice-leko-6

grude-online.info

1 komentar

  1. Ja vovi ne znaden pisat al umjem čitat..
    ovde je čudo bilo i bilo je meze džaba

    Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.