FOTO: U općini Grude upaljene tisuće svijeća za Vukovar 

U spomen na grad Heroj koji je nakon 87 dana otpora pao u ruke četnika, brojni žitelji općine Grude sinoć su na ulicama i domovima zapalili nekoliko tisuća svijeća za sve poginule branitelje i civile.

Ekipa portala Grude Online obišla je grudske osnovne škole. Uistinu je lijepo bilo vidjeti toliku mladež i djecu kako paljenjem svijeća odaju počast gradu Vukovaru. U OŠ fra Stipana Vrljića nastavnici su zajedno s učenicima pripremili večer sjećanja. Recitirano je i otpjevano nekoliko pjesama, a nastavnik Milan Pejić svim nazočnima uputio je nekoliko riječi o Vukovaru i o Domovinskom ratu. Zahvala ide nastavnicima iz OŠ iz Gruda, Drinovci i Tihaljina koji su zajedno s učenici obilježili ovaj dan, kao i framašima Gorice-Sovića koji svake godine organiziraju u svom mjestu paljenje svijeća.

Večeras, petak, u 18 sati u Parku u Grudama bit će organizirano tradicionalno paljenje svijeća. Ovim putem pozivaju se svi žitelji naše Općine da dođu u što većem broju te da na ovaj način odaju počast svim poginulima u Domovinskom ratu.

U studenom 1991. godine, nakon dugotrajne opsade i neviđenog uništenja grada, Vukovar je pao. Preživjeli Hrvati svjedočili su o etničkom čišćenju i jednom od najvećih zločina u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Hrvati 18. studenog slave Dan sjećanja na žrtvu Vukovara – na žrtvu koju je podnio ovaj herojski grad i time stvorio temelje za obranu Hrvatske od agresora.

Upalimo i mi svijeće u svojim domovima za sve one koji nisu više tu, a neka im to svijetlo vječno svijetli.

U nastavku pogledajte fotografije iz Gruda, Soviće, Gorice, Drinovaca i Tihaljine…

paljenje-svijeca-1 paljenje-svijeca-2 paljenje-svijeca-3 paljenje-svijeca-4 paljenje-svijeca-5 paljenje-svijeca-6 paljenje-svijeca-7 paljenje-svijeca-8 paljenje-svijeca-9 paljenje-svijeca-10 paljenje-svijeca-11 paljenje-svijeca-12 paljenje-svijeca-13 paljenje-svijeca-16 paljenje-svijeca-17 paljenje-svijeca-18 paljenje-svijeca-19 paljenje-svijeca-20 paljenje-svijeca-21 paljenje-svijeca-24 paljenje-svijeca-26 paljenje-svijeca-28 paljenje-svijeca-29 paljenje-svijeca-30 paljenje-svijeca-31 paljenje-svijeca-32

grude-online.info

9 komentara

 1. Sve pohvale uciteljima i nastavnicima kao i djeci koji ovom gestom odrzavaju sjecanje na grad-heroj.

  Like(15)Dislike(1)
 2. Sve pohvale os skoli,Fra Stipana Vrlica sovici.

  Like(6)Dislike(1)
 3. Sve pohvale svim nasim lijepim hrvatima i potomcima nasih heroja branitelja, sto pokojnih sto zivucih.
  A vi ratni profiteri i a posebno prodavaci oruzja neprijatelju, nek vas savjest pojede, ako je uopce imate jer obraza nemate!

  Like(1)Dislike(1)
 4. Je li neko osim ove djece možda negdje palio svijeće???????????????

  Ili novinar slika samo djecu……..

  Like(0)Dislike(3)
 5. Drugarska mladez ne zna ocito ni kad se svjece pale pa ce 18….sramota

  Like(0)Dislike(3)
 6. Sve ok

  Like(0)Dislike(1)
 7. Baniteljima pokoj vjecni daruj gospodine a obiteljima je ovo jos jedna teska obljetnica i sjecanje na patnje i strahote sto su prozivjeli

  Like(0)Dislike(1)
 8. Pozdrav latu najaci ucitelj ikad

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.