FOTO: U Sovićima otvorena BP HIFA PETROL 

U petak, 12. svibnja 2017. godine na području općine Grude, u mjestu Sovići kompanija HIFA PETROL otvorila je svoj 23. maloprodajni objekat, 40. u sastavu grupacije HIFA.

Otvorenjem ovog maloprodajnog objekta u Grudama najuspješnija naftna kompanija u BiH u protekle tri godine – kompanija HIFA PETROL dodatno proširuje svoju poslovnu mrežu i jača svoj status prije svega kada je u pitanju Zapadnohercegovačka županija, a samim tim i područje cijele Bosne i Hercegovine.

Ovo je druga benzinska pumpa HIFA PETROL-a otvorena u ovoj godini.

Kao što je i do sada bila praksa prilikom otvaranja benzinskih pumpi, a već je postala naša tradicija, prvih 250 kupaca će dobiti 10 litara goriva gratis, dok će za ostale kupce biti osigurani prigodni pokloni. Na ovom području aktivno smo pristuni već dvije godine u veleprodaji s obzirom da naš terminal u sklopu ove pumpe posluje već od 2015. godine. Otvorenjem ove pumpe našim kupcima želimo i u maloprodaji ponuditi vrhunski kvalitet roba i usluga kao što smo to prethodnih godina radili u veleprodaji na ovom području.“ riječi su Ahmeda Ahmetlića, pomoćnika direktora kompanije HIFA PETROL.

Otvorenjem ove poslovne jedinice direktno je osigurano 7 novih radnih mjesta, što znači da ova kompanija trenutno ima preko 275 uposlenih.

Također, ovom prilikom najavljena su nova ulaganja obzirom da su u tijeku adaptacije maloprodajnih objekata koji od ove godine posluju pod novih brendom „HP SHOP“ i po čemu se HIFA PETROL znatno razlikuje od drugih benzinskih pumpi.

Sponzorirani članak