FOTO: U Sovićima pronađen zasad indijske konoplje

Postupajući u okviru akcije kodnog imena “List”, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici PU Grude došli su do operativnih saznanja da se u mjestu Sovići, na lokalitetu Dubrave, nalazi zasađena plantaža indijske konoplje.

U cilju hvatanja počinitelja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela organizirana je operativno-taktička radnja zasjeda, koja je danas uspješno završena.

Naime, danas oko 10 sati policijski službenici su, nakon višednevne zasjede, na mjestu događaja zatekli i lišili slobode M. Š. (57) iz Sovića.

Nakon lišavanja slobode M. Š. (57) priveden je u službene prostorije PU Grude, i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim.

Na licu mjesta je izvršen očevid, kojim je utvrđeno da se plantaža sastoji od 35 stabljika, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, a čija visina iznosi od 1,80 – 3,20 m.

konoplja_grude_1

Po završetku očevida stabljike su počupane i pohranjene u službenim prostorijama PU Grude.

Policijski službenici PU Grude, u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom, poduzimaju druge predistražne radnje u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.