FOTO: Učenici oslikali zidove u dvorani Srednje škole A. B. Šimića Grude

Preko sto kvadrata Sportske dvorane Srednje škole Antuna Branka Šimića oslikali su učenici trećih razreda, članovi izborne nastave iz likovne umjetnosti i dva učenika 4. razreda farmaceutske škole, pod vodstvom prof. Andrijane Mlinarević Cvetković.

Ideja je začeta prije dvije godine kao prijedlog profesora Tijelesnog odgoja Vedrana Vlašića i uz odobrenje Mladena Leke ravnatelja škole, a ove godine je uspješno realizirana.

Kako je slika na zidovima sportske dvorane, logičan odabir kao tema vodilja bio je sport i njegove kvalitete. Slika je zamišljena s jasnom porukom “Poštivanje osobnosti, individualnosti, odmicanje od kalupa i ukalupljenosti. Zato su svi sportaši prikazani kao siluete, koje naglašavaju pokret koji je karakterističan za određen sport.

– Nikako nismo htjeli naglasiti ni jedan broj, ni jednog sportaša, jer je svaki sportaš, svojim odabirom zanimanja, svakodnevnom prednošću i odricanjem jednako važan, kazala je prof. Andrijana Mlinarević-Cvetković.

Uz siluete sportaša na slici su prisutni titrajući kvadrat kao pulsirajući akcenti i organski oblici “brda”, unutar kojih su se učenici potpisali, a jednog dana će izrasti u snažne planine. Također su dodane dvije latinske izreke vezane za motivaciju i brzinu.

– Učenici su oslikavali sliku svakodnevno za vrijeme nastave, pa smo zahvalni svi profesorima što su izašli u susret i podržali projekt, kazala je prof. Andrijana.

Možda su učenici izgubili lekciju dvije, ili nisu popravili ocjenu i dvije, ali su obogaćeni novim iskustvom koje će dugo živjeti na školskim zidovima i oplemenjivati učenike koji dolaze. A njima će za deset godina bit lijepa uspomena.

Prof. Andrijana Mlinarević Cvetković na kraju je kazala kako je iznimno ponosna na sve svoje učenike, uz ove koji su sudjelovali u ovom projektu tako i na ostale, jer kako kaže,  u našoj školi ima puno talentiranih mladih ljudi, bilo da su talentirani za književnost, matematiku … ili umjetnosti. Također je zahvalila i općini Grude koja je financirala boje za ovu školsku godinu.

Učenici koji su na čelu s prof. Andrijanom sudjelovali u ovom projektu su: Barbara Bandić 3a, Lucija Bandić 3a, Karla Mihaela Bošnjak 3a, Jelena Šimić 3a, Katarina Palac 3a, Katarina Ević 3b, Pamela Pinjuh 3b, Mihaela Nikić 3b, Petra Spajić 3b, Antonio Leko 3c, Ivan Šimić 3c, Mirko Raše 4f, Blaž Pešorda 4f.

U petak su na svečanom otvorenju prisustvovali učenici i profesori. Ravnatelj Srednje škole, prof. Mladen Leko ostao je oduševljen, te je zahvalio učenicima i prof. Andrijani koji na ovaj način rade na uljepšavanju Srednje škole u Grudama.

grude-online.info

14 komentara

 1. Bravo za sve koji su sudjelovali. Leka legenda!

  Like(18)Dislike(0)
 2. Stvarno lijepo. Svaka čast svima!

  Like(18)Dislike(0)
 3. Bravo???

  Like(15)Dislike(0)
 4. Prekrasno. Cestitke profesorici koja je svoje slobodno vrijeme utrosila da uljepsa skolu.

  Like(17)Dislike(0)
 5. Sve pohvale. No čini mi se da i u drugim odjelima ima talentiranih učenika. Ili onih manje talentiranih koji bi rado sudjelovali u projektu. Vodite o tome računa drugi put. To ne umanjuje vaše zasluge. eto jedan prijedlog.

  Like(8)Dislike(5)
 6. Ovo su ucenici koji sudjeluju na izbornoj nastavi iz likovne umjetnosti?

  Like(4)Dislike(2)
 7. Već vidim kako nam gospodarstvo napreduje sa ovim slikarima. Ovo je obično mazanje očiju. Najlakše je kupiti boje, a gdje je oprema i laboratoriji za tehničke smjerove?

  Grudska škola nikad nije bila jadnija.

  Like(7)Dislike(16)
 8. To što ti pišeš nema veze s temom. Ucenici i profesorica likovnog nemaju veze s nabavkom opreme za školu. Zato nemoj ove mlade ljude ” ubijat” u pojam. Treba ih pohvaliti i dat im poticaj za ubuduće. Najlakse je popljuvat šta god da se napravi.

  Like(8)Dislike(2)
 9. Ej Mladi da niste iz one šupe osnovne Ruđer Bošković? Crknite!

  Like(0)Dislike(7)
 10. Ovo slikanje ima vrijednost kao što stavljaju novi asfalt prije izbora. Znači nikakvu dubinsku vrijednost. Mladim slikarima sretno u budućnosti, ali ovo ne prikazujte kao neki napredak naše škole.

  Nije ni čudo što “Logos” ima dovoljno ovčica za šišanje nakon srednje škole.

  Like(0)Dislike(11)
 11. DJUBRETAR..

  Like(0)Dislike(2)
 12. za komentatora pod nickom ˝mladi˝:

  uistinu me zanima što si ti u životu napravio pa imaš čime kritizirati?
  što su tvoja djela po kojima će te pamtiti, ne selo, nego ukućani?

  iako te vjerojatno ne znam, mislim da znam odgovor: NIŠTA

  Pohvale ravnatelju, profesorici i svim učenicima.
  Vi ste primjeri entuzijazma koji su tračak svjetla novog optimizma u ovoj općini.
  Mora doći do smjene generacija. kad-tad.

  Like(9)Dislike(0)
 13. Odlično, svaka čast??

  Like(3)Dislike(0)
 14. Čestitka profesorici Mlinarević , učenicima i ravnatelju Leki. Ovakve aktivnosti su za svaku pohvalu, a na zločeste komentare se ne treba ni osvrtati.

  Like(7)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.