FOTO: Uspon Gruđana na Jelinak

Protekli vikend iskoristili smo lijepo vrijeme za uspon zapadnom stranom Čvrsnice, na vrh Jelinak . Na ovo vrlo zanimljivo i atraktivno „sedlo“ uspon smo počeli iz Grkuša, prije ulaska u Park prirode skrene se desno. Ishodište uspona kao i sama staza nije markirano, ali ne može se pogriješiti, cijeli uspon-staza ide pretežno kamenitim „sedlom“, s kojeg se pruža prekrasni pogled tijekom čitavog uspona sjeverno na Blidinjsko jezero, Vran i Dugo polje, a južno poljana Gornje Bare.

Za uspon i savladavanje visinske razlike nešto manje od 600 m, potrebno nam je bilo 1,50h hoda. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima, ostali smo 45 minuta na vrhu uživajući u ljepotama koje nam je Bog dao. Nastavili smo spust istočnom stranom, zatim skrenuli južno prema Gornjim Barama ili preciznije na Konjako vrilo, izvor žive vode. Nakon odmora i osvježenja hladnom izvorskom vodom, preko gornje-barskih livada, nastavili prema polaznoj točci Grkuš, nakon čega smo uživali u Ružičinim uštipcima i siru, u Hajdučkim vrletima, piše Blidinje.NET

Thumb (1) Thumb (2) Thumb (3) Thumb (4) Thumb (5) Thumb (6) Thumb (7) Thumb (8) Thumb (9) Thumb (10) Thumb (11) Thumb

8 komentara

 1. gori sam se popea najmanje desetak puta a o meni nitko ništa ne piše a dokaz sam ostavio gori jer sam sra.

  Like(1)Dislike(2)
 2. a jesu i velik vrh osvojili…

  Like(2)Dislike(4)
 3. Čestitke na usponu, svaka čast.
  Žalosno je što se kod nas sve mora popljuvat. Primjer komentatora “lol”, ako nemaš što pametno ili pohvalno napisati za nečiji uspjeh, koliko god veliko ili malo to postignuće bilo, radije šuti. Ovako samo drugima daješ do znanja koliko te proždire tvoja zavist.
  Ispričavam se na Ad Hominem.

  Like(3)Dislike(0)
 4. .

  Like(0)Dislike(0)
 5. sramota…

  Like(0)Dislike(3)
 6. Tihaljčani platili da im objave ovo jer misle da su na mont everestu

  Like(0)Dislike(3)
 7. Problem je izgleda što su planinari naši rekreativci i što nam je ovaj prekrasni krajolik tu pred nosom. Da je ovaj tekst naslovljen na Ande odabrao Đelo Hadžiselimović i da je ovo neka strana ekspedicija svi bi se divili i išla bi nam voda na usta. A toliko toga krasnog imamo na dohvat ruke samo treba napustiti krevet, fotelju ili kafić i malo se pokrenuti. Ovi dečki nas na to potiču i inspiriraju. Svaka im čast!

  Like(2)Dislike(0)
 8. Problem je izgleda što su planinari naši rekreativci i što nam je ovaj prekrasni krajolik tu pred nosom. Da je ovaj tekst naslovljen na Ande odabrao Đelo Hadžiselimović i da je ovo neka strana ekspedicija svi bi se divili i išla bi nam voda na usta. A toliko toga krasnog imamo na dohvat ruke samo treba napustiti krevet, fotelju ili kafić i malo se pokrenuti. Ovi dečki nas na to potiču i inspiriraju. Svaka im čast!

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.