FOTO: Večer sjećanja u Grudama

U petak večer u Grudama je obilježena „Večer sjećanja“, tradicionalno paljenje svijeća, na uspostavu Hrvatske republike Herceg Bosne, dana općine Grude i pada grada Heroja u organizaciji Mladeži HDZ BiH Grude.

Molitvom ispred Spomenika poginulim braniteljima i paljenjem svijeća odana je počast svim žrtvama Domovinskog rata, kako u BiH tako i u Hrvatskoj.

Užas u Vukovar koji i danas ostavlja mučan osjećaj, pa i nakon 25 godina ledi nam se krv u žilama. Vukovar tada nije branio sam sebe, nego i cijelu Hrvatsku. Bitka za Vukovar bila je najveća bitka Domovinskog rata.

Danas je uistinu važno znati i prenositi istinu o Domovinskom ratu. Istina o velikoj tragediji ne smije biti zaboravljena. Hvala hrvatskim braniteljima koji su branili Grad i svima onima koji su dali život za obranu naše Domovine.

Upalili smo svijeće večeras, u Parku, na ulici, na prozoru za sve one koji nisu više tu, a neka im to svijetlo vječno svijetli. Nemojmo zaboraviti ovaj datum i ovaj Grad. Neka istina priča o Herojima Vukovara, o žrtvama Domovinskog rata živi u sjećanju nas i naše djece i djece naše djece.

U nastavku pogledajte fotografije iz Gruda…

vecer-sjecanja-u-grudama-1 vecer-sjecanja-u-grudama-2 vecer-sjecanja-u-grudama-3 vecer-sjecanja-u-grudama-4 vecer-sjecanja-u-grudama-5-1 vecer-sjecanja-u-grudama-5 vecer-sjecanja-u-grudama-6 vecer-sjecanja-u-grudama-7 vecer-sjecanja-u-grudama-8 vecer-sjecanja-u-grudama-9 vecer-sjecanja-u-grudama-10 vecer-sjecanja-u-grudama-11 vecer-sjecanja-u-grudama-12 vecer-sjecanja-u-grudama-13 vecer-sjecanja-u-grudama-14 vecer-sjecanja-u-grudama-15

grude-online.info

4 komentara

 1. Kasnite 1 dan

  Like(1)Dislike(6)
 2. koja su ova dvojica na prvoj slici,jeli ovo bakir sto cuci?

  Like(0)Dislike(1)
 3. pokoj vjecni daruj im Gospodine

  Like(0)Dislike(0)
 4. NEKA IM JE VJEČNA SLAVA I HVALA, VUKOVAR VJEČNA LEGENDA HRVATA.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.