FOTO: Više od 800 članova Mladeži HDZ-a hodočastilo u Međugorje

Više od 800 sudionika okupilo je zajedničko hodočašće Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ-a RH održano ove subote u Međugorju.  Mladima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske pridružili su se i mladi iz Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

S mladima je hodočastilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom HDZ BiH i Predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, kao i visoko izaslanstvo HDZ-a RH predvođeno članicom Predsjedništva HDZ-a RH i gradonačelnicom Knina Josipom Rimac.

Hodočašće je započelo okupljanjem u Herceg etno selu Međugorje gdje je održan prigodni program. Mladež je zajedničko hodočašće u poznato hercegovačko svetiše nastavila usponom na Brdo ukazanja. Molitvu krunice predvodio je voditelj Miljenko Miki Musa.

Uslijedilo je okupljanje ispred crkve sv. Jakova gdje je ovaj veliki skup zajedništva mladih zabilježen zajedničkom fotografijom svih sudionika, a isti je okrunjen sudjelovanjem na svetoj misi.

Predsjednici Mladeži HDZ BiH, Mladeži HDZ-a RH i Mladeži DSHV-a Vedran Kožul, Josip Bilaver i Mario Vrselja izrazili su oduševljenje i ponos zbog održanog Hodočašća koje je još jedan dokaz kako su mladi Hrvati odakle god dolazili jedno biće. Glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić i članica Predsjedništva HDZ-a RH Josipa Rimac u obraćanju sudionicima istaknuli su kako ovo Hodočašće služi na ponos hrvatskoj Mladeži.

Organizatori su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji Hodočašća te su izrazili uvjerenje kako će ovaj događaj postati tradicionalan, priopćeno je iz HDZ-a.

mladez_hdz_Bih_3 mladez_hdz_Bih_4 mladez_hdz_Bih_5 mladez_hdz_Bih_6 mladez_hdz_Bih_7 mladez_hdz_Bih_2 mladez_hdz_Bih_8 mladez_hdz_Bih_9

(www.jabuka.tv)

6 komentara

 1. Mladi su trebali biti u Međugorju kada je bio festival mladih,ali onda bi bili vjerojatno neprimjetni.
  na ovaj način su dobili veći publicitet, tužno

  Like(6)Dislike(1)
 2. Ovo su stari!

  Like(0)Dislike(1)
 3. Išli svi na zavjet da dobiju posao u Elektroprivredi, i ostalim općinsko-državnim leziladskim poslovima.
  Najžalosnije što se većini to i ostvariti.

  Like(3)Dislike(1)
 4. Mladi uhljebi…poruka mladim adz-ovcima…procitajte Bibliju i vidite sta kaze o strankama i podjelama među ljudima…nemam nista protiv vas, ali ici na zavjet u stranackim majicama je krajnje jadno…u najmanju ruku odvratno…Zanima me oce li Bog spasiti one iz SDP-a ili ste vi sada svetiji od njih 😉

  Like(2)Dislike(2)
 5. adz, nisi ti dostojan da spominješ Bibliju, a niti najhrvatskiju i najdomoljubniju stranku – HDZ.

  adz, nisi ti dostojan uzimati u ispraznost Bibliju, a niti najhrvatskiju, najdomoljubniju i najsvetiju stranku – HDZ.
  Tvoji su zatvarali one koji su čitali Bibliju, one koji su nosili hrvatske trobojnice, grbove i one koji su išli u Međugorje za vrijeme Ukazanja – 25. lipnja 1981. godine, do propsati vaše srboslavije.
  Dobro te ja poznajem, kako tebe, tako i tvojega ćaleta. Koji je stalno pevao o “ljubičici beloj” i uzvikaivao parole – “tito, partija, narod, armija…!”

  Like(1)Dislike(1)
 6. gačuša da se razumimo prije svega nisam pripadnik niti jedne opcije jer svi ločete iz iste tikve.
  Pjevalo je se i te kako jer se moralo, ali kad pogledamo u proslost ljudi koji su sada u adz-u ti isti su iz komunističke partije samo sto su svoju peterokraku zamjenili šahovnicom.
  Pa i naš pokojni predsjednik Franjo kojeg namjerno spominjem jer je on jedan od glavnih i prvih adz-ovaca, ali tu su ostala bagra kao što je šeks, karamarko, salamander, jaca i ostala kompanija…(namjerno sam napisao njihova imena malim slovima).

  Nije adz stvorio hrvatsku državu nego branitelji koji su dali svoj život i svoje zdravlje (što sam i sam) za Domovinu dok je adz “lauferisao” i puno đžepove. Time zaključujemo da ni najmanje niste “najhrvatskija” stranka, niti jedna stranka ne može biti najsvetija jer samim time sto je stranka, a ni najdomoljubnija niste možda ste samo najparoljubnija. Ali ako te tješi, sdP su čak viša govna ili možda nisu jer i dalje priznaju da su crvendaći.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.