FOTO: Vukovarke i Gruđanke odale počast grudskim braniteljima stradalim na Kupresu

Već osam godina u mjesecu travnju vukovarske rukometašice dolaze u Grude i zajedno se s domaćim rukometašicama prisjećaju i odaju zahvalnost grudskim braniteljima stradalim na Kupresu 1992. godine.

Vukovarke su ove godine u Grude došle u petak 07.04.2017. da bi u subotu posjetile Međugorje te spomenik generala Blage Zadre na Ledincu. U večernjim satima gošće su bodrile ekipu HŽRK Grude u uvjerljivoj pobjedi protiv ŽRK Ilidža u okviru 17.kola Premijer lige BiH.

U nedjelju su igračice i vodstva oba kluba zajedno s predstavnicima udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomenika poginulim braniteljima u središtu Gruda.

Nakon toga su svi preselili u gradsku sportsku dvoranu Bili Brig, gdje su predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata uručili zahvalnice predsjednicima ŽRK Vukovar i HŽRK Grude. Zatim je  predsjednik ŽRK Vukovar, gosp Slobodan Božanović  uručio prigodne darove za HŽRK Grude, te dugogodišnjem članu upravnog odbora HŽRK Grude Željku Mikuliću i  trenerici HŽRK Grude, dr.sci Zlati Zubac.

Uslijedila je i prijateljska utakmica u kojoj je prikazan lijep rukomet i u kojoj su gošće iz Vukovara bile bolje i savladale svoje domaćine rezultatom 35:29.

 

Nakon sportskih uzbuđenja ovo trodnevno druženje klubova prijatelja je završilo zajedničkim ručkom poslije kojeg se ekipa Vukovara uputila put Slavonije.

I ovaj posjet je učvrstio dosadašnja, ali stvorio i neka nova prijateljstva slavonskih i hercegovačkih rukometašica, a Gruđanke su pozvane da ovog ljeta budu gošće Vukovarki, priopćeno je iz HŽRK Grude.

4 komentara

 1. Prepzna dvorana

  Like(0)Dislike(0)
 2. pa skupili se svi branitelji iz Gruda,niko nije bio nigdi osim ove 4

  Like(1)Dislike(1)
 3. Igraju nase domace cure

  Like(0)Dislike(0)
 4. Samo su oni branitelji ,ovi biseri sa slika,malo je takvih,svaka čast

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.