FOTO/VIDEO: Održan četvrti zajednički susret Frama s područja općine Grude

Četvrti zajednički susret Frama s područja općine Grude, popularni SFOG, održan je u subotu 21. listopada 2017. godine u Tihaljini, a okupio je oko 180 framaša iz Drinovaca, Gorice-Sovića, Ružića i Tihaljine.

Geslo pod kojim je susret održan glasilo je „Mnogo je zvanih, a malo izabranih“.

Program je službeno započeo sa svečanom sv. Misom u župnoj crkvi u Tihaljini koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Hercegovine, fra Antonio Šakota. Prije sv. Mise framaši su imali prigodu za sakrament sv. Ispovijedi. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličali su članovi glazbenih sekcija Frama iz sva četiri mjesna bratstva. Program se dalje odvijao predavanjem Vedrana Biokšića koji je govorio o svom životu prije i tijekom Frame.

U dvorani OŠ u Tihaljini organiziran je prigodan domjenak, a nakon toga framaši su pristupili radu u grupama u kojem su obrađivali razne životne teme.

Popodnevni dio programa bio je rezerviran za zabavno-rekreativni susret. Prilika da se framaši kroz smijeh, igru, ples, pjesmu, druženje i veselje zabave na framaški način. Zabavljali su jedni drugo sve do 18 sati.

Susret je počeo molitvom, i završio je s molitvom, s klanjenjem kojeg je predvodio fra Branimir Musa. Nakon toga radosnih lica framaši su se pozdravili jedni s drugima i uputili svojim domovima.

– Zaista predivan dan na kojem možemo zahvaliti dragom nam Bogu, te svim framašima na dolasku, zajedništvu i lijepom druženju. Zahvaljujemo se duhovnom asistentu Frame Hercegovina fra Antoniu Šakoti, mjesnim duhovnim asistentima i članovima područnog vijeća na dolasku. Kroz molitvu, skeč i igre franjevačkoj radosti nije bilo kraja. Kruna svega bilo je klanjanje po završetku programa koje je dotaklo svakog framaša. Doista jedno predivno iskustvo, poručili su organizatori ovog četvrtog po redu zajedničkog susreta Frama.

 

11 komentara

 1. Najbolji i ponovljivi uskoro❤❤❤❤❤

  Like(20)Dislike(0)
 2. Volim vas sve!

  Like(19)Dislike(0)
 3. Pajdoo sta si propustiooo

  Like(14)Dislike(0)
 4. Svaka čast,ali nažalost Grude bez Gruda.!!!!!!

  Like(7)Dislike(6)
 5. Jedva cekamo sljedeci susret,i nadamo se da ce bit ubrzo❤❤❤🌍😍

  Like(5)Dislike(0)
 6. Kako bi se naša mladež trebala zvati kad su ovo frama(franjevačka mladež) možda poma(popovska mladež) zado gruđana nema ne znaju koje ime dati. Sad nije ni poma nešto to mu dođe kao paradaiz.

  Like(1)Dislike(2)
 7. Je li vam poznata dijecezanska mladež????? Ili salezijanska, ili isusovačka????

  Ili si ograničen samo na svoje selo i dva okolna???

  Like(1)Dislike(1)
 8. Zar sve to nije katolička mladež 🙁 🙁

  Like(1)Dislike(0)
 9. Mladi samo naprijed. Širite evanđelje, slavite Boga. Ponosan sam na ovakve organizacije. Starije generacije nisu imale te mogućnosti.

  Like(5)Dislike(0)
 10. Sve je to lijepo ali mi se čini da se traži kruha kraj pogače, oću reć te iste mladeži fali na nedjeljnim misama. Jedan mali dio dolazi redovno a druge kad vidiš u crkvi onda je to plaćena misa za njihove pokojne. Ako ne vjerujete probajte svi u svojim župama izbrojiti koliko ima na misi mladih između 10 i 30 godina.

  Like(4)Dislike(1)
 11. Lijepo da je odrzana u Tihaljini,a fra Branimir je zupnik ok samo da ostane što je moguce duze kod nas na zupi.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.