FOTO/VIDEO: U sklopu projekta HOLISTIC Grude dobivaju video nadzor

Na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima u srijedu i četvrtak predstavljen je projekt HOLISTIC u kojem sudjeluje 20 partnera iz 8 zemalja.

Namjena projekta HOLISTIC je smanjiti broj i posljedice šumskih požara, zaštititi ljude, prirodni okoliš i imovinu te promovirati prevenciju od požara među ruralnim zajednicama u područjima regija uz Jadransko more.

Također, kroz projekt HOLISTIC se provode mjere vezane uz smanjenje rizika od potresa, čiji je cilj utvrditi trajni instrument za sprječavanje, kontroliranje i upravljanje rizicima od potresa, radi smanjenja oštećenja javnih zgrada od posebnog značaja.

U projektu se provodi i niz zajedničkih inicijativa te pilot aktivnosti za izravne i neizravne, dugoročne, srednjoročne i kratkoročne preventivne mjere za obranu od rizika od požara i potresa, kako bi se unaprijedila pravila, propisi i koordinacijski mehanizmi u regijama /zemljama uz Jadransko more.

Projekt traje 36 mjeseci, a završava 30. rujna 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta je 9.363.802,29 EUR, a zemlje partneri su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Slovenija i Srbija.

Na prigodno organiziranoj konferenciji za novinare obratili su se: predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, partner u projektu ispred Splitsko-dalmatinske županije Anđelko Katavić, te projekt menager ispred Vlade ŽZH-e Vesna Hrsto koja je odgovarala na pitanja novinara.

DSC_0173 DSC_0178 DSC_0184 DSC_0187 DSC_0190 DSC_0194 DSC_0200 DSC_0217 DSC_0242

grude-online.info

4 komentara

 1. Dajte molim vas šta će nam vido nadzor.

  Like(1)Dislike(1)
 2. Jesu li mogli pojist išta kašnje? Meščini da su dobro namećali iz uvi čanjaka….

  Like(2)Dislike(0)
 3. koja glupost

  Like(0)Dislike(0)
 4. Bitno je da se ždere.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.