FOTO/VIDEO: Thompson u Tomislavgradu pred više od 10.000 ljudi

Pjesmom ‘Duvanjsko polje nažimlje grudi’ počeo je koncert Marka Perkovića Thompsona, koji se održao iza duvanjske bazilike u subotu navečer.

Lokalni portali navode kako je na koncertu bilo više od deset tisuća ljudi, a koncert je završen vatrometom u ponoć.

Inače, pjesmu ‘Duvanjsko polje nažimlje grudi’ napisao je fra Jakov Bubalo, a Thompson ju je pred publikom u Tomislavgradu prvi put izveo uživo. Pjesma je snimljena za nedavno objavljeni album Frame Tomislavgrad ‘Mir nam daj’.

Tomislavcity piše kako su na ovaj glazbeni događaj duvanjska publika, kao i Thompsonovi poklonici iz Hercegovine ali i Bosne, čekali su godinu dana jer je koncert trebao biti održan prošle godine u kolovozu, ali je zbog jake kiše odgođen.

Koncert je imao i humanitarnu narav, a održan je u organizaciji tomislavgradske Frame i njihovoga voditelja fra Josipa Mioča.

Portal Tomislavnews navodi kao je ovo bio ”najposjećeniji koncert ikada održan u Tomislavgradu” prije kojeg su nastupili duvanjski bendovi i članovi KUD-ova iz Tomislavgrada, a s Thompsonom su pjevali i članovi poznate hrvatske grupe-benda iz Zagreba Infinitas, koju čine braća i sestre Perić, porijeklom iz Tomislavgrada. Među njima je najpoznatija Monika koja je ove godine stigla do finala Najljepši glas Hrvatske.

2 IMG_0951 IMG_0953 IMG_1021 IMG_1038 IMG_1046 IMG_1053 IMG_1057 IMG_1066 IMG_1090 IMG_1100 IMG_1103 IMG_1108 IMG_1317 z

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.