FOTO/VIDEO: Veličanstven koncert VA KUD-a Klek iz Ogulina u Grudama

U prepunoj crkvi sv. Katarine u Grudama članovi vokalnog ansambla KUD-a „Klek“ iz Ogulina održali su veličanstven koncert pučkih korizmenih i pasionskih napjeva pod nazivom „Ja se kajem Bože mili“.

Sve ja započelo sa sv. Misom koju je prevodio fra Stanko Pavlović, župnik župe Grude, a članovi ansambla tijekom mise otpjevali su nekoliko pjesama.

Nakon Mise svi prisutni uistinu su mogli uživati slušajući članove vokalnog ansambla u izvođenju tradicionalnih korizmenih pjesama, a sve pod dirigentskom palicom, etnomuzikologa i voditelja, maestra dr. sc. Joška Ćalete.

– Svaki put kada imam bilo kakvu vrstu javnog nastupa u Hercegovini, to je jedno posebno zadovoljstvo. Zadovoljstvo jer ovaj puk reagira na jedan spontani i iskreni način. Svaki put kad kao dirigent osjetim onda ne mogu uzvratiti na isti način, a tako se dogodilo i večeras ovdje u Grudama. Nakon jednog lijepog koncerta u Dubrovniku u katedrali, doživjeli smo jedno otkriće ponovno, te nam je napunilo dušu, ne samo za ovaj Veliki tjedan nego i dalje. Ovi moji svi pjevači iz Ogulina i ja, u srcu ćemo nositi ovu večerašnju večer jer publika nas je na jedan poseban način i primila i podržala. Primila našu poruku. I to je ono u biti što mi radimo. Mi širimo jednu poruku tog Hrvatskog puka koji je kroz pučko crkveno pjevanje, tekstom i pjevanjem, ostavio veliku poruku koju mi jednostavno danas moramo prenijeti novim generacija. One su sposobne to primiti, ali treba znati način kako im to pokazati, pokazati na pravi način kako da to usvoje i nose u svojim srcima, kazao je za Grude Online maestro dr. sc. Joško Ćaleta.

VA KUD-a Klek iz Ogulina je jedan od najcjenjenijih ansambala na području Republike Hrvatske, koji obrađuje izvorne pučke napjeve. Ovim koncertom upoznali su sve s bogatstvom i ljepotom hrvatskih narodnih korizmenih pjesama. Sve navedeno potvrda je iznimne ljubavi prema njegovanju Hrvatske kulturne baštine u koju su svoje slobodno vrijeme i svoj entuzijazam utkali svi članovi društva u što su se Grude nakon koncerta doista i uvjerile.

DSC_0015 DSC_0038 DSC_0044 DSC_0048 DSC_0053 DSC_0060 DSC_0065 DSC_0071 DSC_0080 DSC_0086 DSC_0087 DSC_0097 DSC_0099 DSC_0107 DSC_0109 DSC_0111 DSC_0132

 

grude-online.info

11 komentara

 1. Bože moj je lijepa ova crkva…

  Like(9)Dislike(0)
 2. Znaju li ovi dobri ljudi iz Ogulina da su
  dosli u protestantsku crkvu.

  Like(2)Dislike(11)
 3. Najljepša franjevačka crkva na svijetu 🙂

  Like(6)Dislike(1)
 4. Kojemu redu pripadaju franjevci te crkve?

  Like(2)Dislike(5)
 5. AKO SU FRANJEVCI ONDA FRANJEVCIMA,RED MALA BRAĆA.

  Like(6)Dislike(0)
 6. Cemu takvi komentari, u crkvi moli se bogu,zasto nebi neko dosao da uljepsa i nesto krene pozitivno,

  Like(3)Dislike(0)
 7. Zar nisu izbačeni?

  Like(0)Dislike(2)
 8. bog ne postoji
  to je bajka preko koje se kontrolira glupa rulja

  Like(0)Dislike(6)
 9. Znamo da si lud!

  Like(1)Dislike(1)
 10. U Bibliji piše za takve: Luđak reče u srcu nema boga!

  Like(1)Dislike(0)
 11. Ovo je nešto prekrasno, bravo Grude, bravo Ogulin.
  Predivna izvedba, hvala Bogu da postojite.

  Like(6)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.