Fra Mario Knezović o premlaćivanju maloljetnika u Širokom Brijegu

U emisiji Naše TV ”Pod povećalom”, urednice i voditeljice Ivane Ćubele, gostovao je fra Mario Knezović. Fra Mario je nedavno predstavio svoju knjigu ”Nisam šutio – otvoreno o Crkvi politici i društvenim događanjima”, a u emisiji se ponajviše govorilo o općenitoj šutnji u Hercegovini u svim sferama društvenog života.

Voditeljica se dotaknula i slučaja brutalnog premlaćivanja 17-godišnjeg učenika za vrijeme privatne rođendanske zabave u Širokom Brijegu naglasivši upravo spomenutu šutnju. Istaknula je da se putem Facebooka oglasila samo Udruga Narcis iz Širokog Brijega dok svi ostali šute ističući prosvjetne djelatnike, školu i nadležna ministarstva.

”Ovdje je najveći problem što mi smatramo da je samo žrtva ovaj mladić koji je pretučen. Ja bih sad rekao – on je najmanja žrtva. Njegove će tjelesne rane zacijeliti, mlad je, treba imati prema njemu sućuti, doživio je tešku traumu, teški duhovni trenutak i on je jedan od žrtava. Ali veća je žrtva on ili oni koji su to zlodjelo učinili. Jednostavno naše društvo danas ne smije zažmiriti nad takvim situacijama. Ja bi se volio zapitati, da oni koji možda koče, ja ne znam, ali ako netko koči taj proces, neka se samo zapita kako bi reagirao da je njegovo dijete takvo nešto doživjeli, da se to događa djetetu njegova brata ili sestre”, kazao je fra Mario Knezović.

Potom je pročitao citat iz svoje knjige te je svim ljudima, vjernicima poslao jasnu poruku:

”Govoriti o vjeri, a šutjeti o nepravdi, zataškavati kriminal, nijekati glad i izrabljivanje ljudi bilo bi licemjerno, stoga vjerovati znači ljubiti ono najmanje i boriti se za njih”, ”Evo ovo ja poručujem ljudima i sada opet iznova: Uzaludno je dolaziti na svetu misu, ako nismo učinili sve ono što bi Isus htio da se učini.”

”Mislim da je vrlo važno da se oni sami jave, kako bi i njihova savjest na vrijeme zacijelila i kako bi se olakšali i kako bi se ova situacija nekako stišala”, kazao je, između ostaloga, fra Mario Knezović.

Dotaknuo se u nastavku i općenitog problema opijanja mladih u Hercegovini kao i ostalim problemima u društvu, a više o tome pogledajte u prilogu od 15. minute:

(www.jabuka.tv)

3 komentara

 1. ZAsto nekazu ime o ptezime kad se zna nismo u nekoj metropoli da se desilo iza cose
  .Dok se ne sazna Siroki nije široji vec Uski . Sa sutnjom je vam uzak razum . Budite Širokobrijezani i iznesite na vidjelo to se u Hercegovini braco nesmi desavat .

  Like(2)Dislike(0)
 2. Svska cast fra mariju

  Like(2)Dislike(0)
 3. Tocno. Takvi ” vjernici” su redovito u prvim klupama na misi.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.