Frama Ružići u posjeti framašima iz Šubićevca u Šibeniku (FOTO)

U petak, 1. svibnja framaši iz Ružića posjetili su Šibenik i ovom prilikom bili gosti framaša iz Frame Šubićevac.

Oko 9 sati stigli smo u Šibenik, gdje su nas dočekali framaši Frame Šubićevac i duhovni asistent fra Lazar Perica. Nakon međusobnog upoznavanja framaša, uslijedilo je predstavljanje i upoznavanje Frama. Na duhovit i zabavan način, Josipa Slavica, predsjednica Frame Šubićevac predstavila je njihovu Framu, a Monika Brzica, predsjednica Frame Ružići predstavila je ružićku Framu.

Predsjednice su svim framašima poručile da je ovo početak jednog predivnog i radosnog druženja i lijepog framaškog prijateljstva, te su razmijenile prigodne poklone kao uspomenu na ovo druženje i zahvalnost.

Cijeli program održan je u crkvi i samostanu sv. Ante Padovanskog. U velikoj dvorani samostana protekao je dio programa u kojem je bilo druženje framaša, a u crkvi sv. Ante imali smo molitvu za koju se pobrinuo fra Lazar. Gvardijan i župnik župe Šubićevac, fra Božo Morić, pozdravio je sve prisutne, te našim framašima uputio riječi dobrodošlice u osobno ime i u ime samostana, i zaželio lijepo i ugodno druženje kod domaćih framaša i u samom gradu Šibeniku.

Nakon ručka koji je bio u prostorijama samostana krenuli smo u obilazak Šibenika u kojem smo uistinu mogli vidjeti sve ljepote i cijelu tradiciju ovog grada. Uslijedilo je slobodno vrijeme koje je najviše proteklo u zajedničkom veselju, fotografiranju framaša i razgledavanju svih ljepota Šibenika. Prošli smo kroz ulice starog dijela grada Kalelarga, posjetili tvrđavu sv. Ivana, katedralu sv. Jakova, spomen park Šubićevac, crkva sv. Franje, botanički vrt, plaža Banj, Dolac…

U popodnevnim satima krenuli smo u Split gdje smo imali slobodno vrijeme za razgledavanje, a navečer je uslijedio put prema Hercegovini.

Cijelo ovo vrijeme framaši iz Ružića i Šubićevca proveli su u igrama, druženju, plesu, pjesama kao i razmjeni iskustava o svom franjevačkom pozivu. Najviše ljubav prema Frami, sv. Franji i Bogu je ono što nas je okupilo na druženju ove dvije Frame. Uistinu, ovo je bilo jedno predivno iskustvo, sklapanje novih prijateljstava i življenje bratskog zajedništva. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo framašima Frame Šubićevac i fra Lazaru na gostoprimstvu i predivnom druženju, piše frama-ruzici.com.

DSC_0008 DSC_0036 DSC_0054 DSC_0067 DSC_0075 DSC_0097 DSC_0110 DSC_0111 DSC_0124 DSC_0147 DSC_0269 DSC_0373 DSC_0391 DSC_0408 DSC_0428 DSC_0455 DSC_0466 DSC_0469 DSC_0478 DSC_0517 DSC_0639 DSC_0683

1 komentar

  1. Puno pozdrava svima skupa a posebno Mišku i Maći.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.