Frizer iz Hercegovine odlazi na edukaciju u London

Ivan Pervan iz Čitluka uspješno gradi karijeru frizera u Zagrebu. Ivan je radio frizure za mnogobrojne editorijale i reklame, a surađivao je sa zvijezdama poput Severine, Maje Šuput, Renate Sopek i Bojane Gregorić.

Njegova frizerska karijera traje od odlaska iz Hercegovine u Zagreb, a planira je nastaviti edukacijom u Londonu na prestižnoj Vidal Sassoon akademiji.

”S ovom diplomom bi mi se otvorila vrata rada u Londonu. Kad završite ovu akademiju imate mogućnost ostati i raditi u Londonu. To je idealno s obzirom da sam otvoren i ne vežem se sentimentalno za mjesta”, rekao je Pervan za Bljesak.info.

Kako nam je Pervan objasnio ovu akademiju utemeljio je otac bob frizure.

Pervan je drago što su ljudi kroz rad na editorijalima prepoznali njegovu kvalitetu i trud. Surađivao je s časopisima Story, Storybook, Lijepa & Aktivna, Sensa. Ivan ističe kako je uživao radeći s dizajnerima poput Ivice Skoke, ELFS-a, Lanom i Lukom iz brenda Lokomotiva.

#friendstime ? #happy #patrytime #saturdaynight ?? @ivicaskoko

A post shared by HAIRSTILYST ™ (@pervan_ivan) on

Rad sa Severinom

Nedavno je radio frizure za Bipa reklamu koja je predstavila ženu kroz nekoliko desetljeća. Pervan je rekao kako je to bilo zahtjevno budući da je u dva dana trebalo prikazati gotovo nekoliko dekada ljepote.

Zahvaljujući radu u Institutu Ruža, kojeg smatra odskočnom daskom u svojoj karijeri, upoznao je Severinu o kojoj ima samo riječi hvale. Rekao je kako je ona profesionalac i kako je s njom ugodno raditi.

”Sa Severinom sam surađivao prilikom snimanja reklame u Makedoniji, te na mjuziklu ”Naša bila štorija” u kojemu je ona imala glavnu ulogu. Pravljenje frizura za mjuzikl je bio izazov jer se radi po dekadama i u vrlo kratkom roku morate napraviti nekoliko frizura”, objašnjava Pervan.

???? #workinprogress #makeup @tenabasic #ruzahair #severina ?

A post shared by HAIRSTILYST ™ (@pervan_ivan) on

Kaže kako je Renatu Sopek nakon deset godina nagovorio da skine ekstenzije i napravi joj bob frizuru. Riječi hvale ima i za glumicu Bojanu Gregorić za koju kaže kako je žena koja uvijek ima dobru frizuru.

A post shared by HAIRSTILYST ™ (@pervan_ivan) on

Trendovi za ljeto

Rekao je kako za njega rad na modnim snimanjima i editorijalima odmor za dušu.

”Meni je odmor kad se maknem iz salona i radim editorijale, jer to je više nekako moj gušt. Tu mogu biti kreativan. U salonu isto mogu biti kreativan, ali tu se najprije slušaju želje klijenata, a mi frizeri možemo sugerirati da li je to dobro ili loše”, objašnjava Ivan.

Kaže kako za pravljene frizura preferira fen i četku. Ističe da je bitno da je kosa s kojom radi zdrava, jer se u suprotnom ne može napraviti dobra frizura.

”Sada svi žele frizuru, a da to nije frizura. Mislim da je najbitnije ošišati kosu, da ta kosa sama priča svoju priču. U trendu su valovi, pletenice, pogotovo u ovo ljetno vrijeme. Što se tiče boja za kosu prevladavaju tople smeđe, bakrene i plave nijanse”, nabraja Ivan trendove ističući kako su žene postale otvorenije i hrabrije kad su nove frizure u pitanju.

Ljetovanje u Hercegovini

Kaže kako žene žele izgledati drugačije i modernije. Ističe kako radi posao koji spaja ljude, te dodaje da mu je klijentica rekla da bi ”lakše promijenila ginekologa nego frizera”.

Ivan je prije frizerske karijere završio ekonomsku školu, a studirao je novinarstvo u Mostaru i Zagrebu. Dio ljetnog odmora Ivan će provesti u rodnoj Hercegovini.

”Ljetujem u krugu prijatelja i obiteljski. Bio sam nedavno na Krku. Planiram ljeto provesti u Hercegovini sa svoje dvije bake bakom Ružom i bakom Jurkom. To su dvije žene koje mi puno znače u životu koje su me i odgojile”, rekao je Pervan za Bljesak.info.

15 komentara

 1. Moj Pervan ne moras ti ic u London ukoliko bi te nas Stipe primio kod sebe na edukacije. Blize jeftinije a neces sigurno ni tamo boljeg mentora

  Like(4)Dislike(4)
 2. A vijesti i govana.

  Like(3)Dislike(6)
 3. Ovo je primjer da mladi koji hoce da rade odlaze a djeca lopova ostJu

  Like(2)Dislike(1)
 4. Zato placu majke hercegovke

  Like(0)Dislike(2)
 5. Ivane sretno tvoj školski iz ekonomske trebao si se javit nasoj bivsoj razrednici za frizuru.. 🙂

  Like(2)Dislike(2)
 6. Sta su se u nas ufurali u neke frizerske umjetnike,ja da imam ovcu ne bih im dao da sisaju.odes malo u par dana u zagreb,pariz,london i odmah si vrsni frizer,stilist, ako nemas para za otic bar u zg ostajes obicni brico pa taman da ljepse sisas od ovih ufurankovica.

  Like(4)Dislike(3)
 7. Koji glupi komentar

  Like(0)Dislike(2)
 8. Ćelo se ljuti što je Ćelo hahahahahaha

  Like(3)Dislike(0)
 9. Bravo Ivan ???

  Like(2)Dislike(0)
 10. Ja da kojim slučajem imam perčin na glavi ne bi dao da mi ga on uređuje samo zato što je izblajho kakvu pevaljku ili mećo trajnu severini ili prsko taftom kojubilo javnu personu.
  Nek se ženi i pravi dicu, ionako fali naroda. To je vijest, a ne minival na bilo čijoj polupraznoj pači.

  Like(0)Dislike(8)
 11. glup si ćeloo

  Like(4)Dislike(0)
 12. I ti se menščini friziraš umjesto da se množiš?

  Like(1)Dislike(4)
 13. Jeli seva pitala Milana.

  Like(0)Dislike(1)
 14. Znači ništa od dice, jedino ako napredna država dopusti usvajanje za ove jadne, izmučene, diskriminirane, obespravljene, ucviljene persone neodlučna rodnog identiteta.
  E grdna rano moja na šta smo spali, da ne smi nitko naglas reći (napisati) šta misli.

  Like(0)Dislike(1)
 15. Bravo Ivan

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.