Ganga se zaorila Mostarom: Izvorno pjevanje živi u Hercegovini (FOTO)

Udruga za očuvanje kulturne baštine i istobiti “Davorija“ iz Gruda, u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru organizirala je predstavljanje knjige i nosača zvuka “GANGA – S izvora glas” autora Ante Kraljevića.

Predstavljanje je upriličeno u srijedu 18. listopada, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Uz gangaške izvedbe s područja Gruda, Širokog Brijega i Mostara, o ovome djelu, uz autora knjige, govorila je pročelnica Studija glazbene umjetnosti na Sveučilištu u Mostaru Lidija Vladić-Mandarić, zatim profesor na Sveučilištu u Mostaru Marko Tokić, snimatelj nosača zvuka Tomislav Matković i urednik knjige Jure Miloš.

”U nedostatku kvalitetne literature o gangi, ova knjiga predstavlja sveobuhvatan zapis o gangi, njezinu podrijetlu, sadržaju, ali i osvrt o prošlosti i budućnosti gange”, rekao je ranije Miloš u razgovoru za Bljesak.info. ‘

‘Ganga je izvorno pjevanje nastalo na ovom prostoru, na potezu Imotski – Posušje – Grude, odakle se širilo na druga područja. Dakle, ganga je himna Hercegovine, identitet naroda koji obitava na ovom prostoru”, naglasio je Miloš.

7 komentara

 1. JURE TO STO TI RADIS NA PONOS JE CIJELOJ HERCEGOVINI,SAMO NAPRIJED

  Like(7)Dislike(0)
 2. Sve je to lijepo, ali Kosta Pakalović i drugi četke u srcu Gruda prid Božić da gusle to je stvarno …. prosudite sami

  Like(3)Dislike(0)
 3. Ja sam ganga 92’u Mostaru.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Okle Mate Ćišića na tribinama? 🙂

  Like(0)Dislike(0)
 5. Moga si i ti doć, niko ti nije smeta.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Mi smo letali u novom letjelicama iznad Mostara i svi ste bili zaposleni a sad vi sjedište i Gagajte kad nemate ništa pametnije samo gangajte i opet gangajte i nemojte zaboravit Trusu

  Like(0)Dislike(2)
 7. Tko pjeva zlo ne misli

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.