‘Ganganet’ predstavio virtualni vodič kroz Hercegovinu

Udruga građana “Ganganet” iz Širokog Brijega pokrenula je projekt “Virtualhercegovina.com” u cilju prezentacije Hercegovine u 360 stupnjeva kroz istoimeni internetski portal.

Projekt koji je zaživio zahvaljujući entuzijazmu volontera udruge “Ganganet” i potpori Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EP HZ HB) osmišljen je u cilju očuvanja okoliša, promocije turizma, kulturno-povijesnih znamenitosti, prirodnog i kulturnog bogatstva Hercegovine.

– Na ovom portalu prezentirana su razna mjesta u Hercegovini i dočarano neprocjenjivo prirodno i kulturno bogatstvo našeg kraja. Predstavljene su rijeke, planine, more i doline, te ljudi i događaji. Pomoću ovoga portala putujemo kroz bogatu povijest ove zemlje.

Kako se radi o neiscrpnoj temi, portal će se kontinuirano nadopunjavati i ažurirati raznim galerijama i materijalima, kazao je Zoran Gugić, predsjednik udruge “Ganganet”.

Inače, udruga “Ganganet” već 15 godina uspješno radi na promociji kulturno-povijesnih znamenitosti, kao i pozitivnih životnih vrijednosti od šireg društvenog interesa. Spomenuta udruga dosada je realizirala brojne projekte, te popratila, objavila i arhivirala razne kulturne, športske, turističke i druge manifestacije s područja Hercegovine. Velikim zalaganjem svojih članova i uz potporu raznih partnera, ova udruga uspješno promovira hercegovački kraj, tradiciju i običaje. Članovi udruge “Ganganet” svojim su zalaganjem pokušali i uspjeli svijetu obznaniti, a posebno našim iseljenicima približiti, bogatu kulturnu baštinu. 
Udruga “Ganganet” je, u doba kada je kod nas internet bio u povojima, objavljivala brojne reportaže s raznih koncerata, promocija knjiga, kulturnoumjetničkih predstava, športskih terena i ostalih društvenih događanja, te postala spona između domovine i iseljeništva.

VL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.