Gdje je milijunski iznos od vinjeta u Međugorju?

Tužiteljstvo u Mostaru vodi istragu o nestanku milijunskog iznosa novca iz Javnog poduzeća Broting d.o.o. Čitluk, koje je još prije više od šest godina Općinsko vijeće (OV) ovlastilo za organiziranje i naplatu parkiranja vozila na javnim površinama u Čitluku i Međugorju-Bijakovićima u idućih pet godina, s tim da OV Čitluk može oduzeti te ovlasti u slučaju neprovođenja spomenute odluke.

Kako neslužbeno doznaje Pogled.ba, među osumnjičenima je i, nakon izbijanja tzv. afere ‘Vinjete’, smijenjeni direktor Đino Medić. Osim te potvrde, više detalja nismo mogli dobiti iz ovog tužiteljstva u cilju istrage.

– Sukladno toj odluci, Broting je parkiranje vozila organizirao u Ulici kralja Tomislava u Čitluku i na parkingu na Broćanskom trgu u središtu grada te uz glavnu ulicu u Međugorju- Bijakovićima. Budući da je tada u Međugorju izgrađen autobusni kolodvor s tri perona i poslovnim prostorijama, kao i parkingom, čiji je vlasnik općina Čitluk, vijećnici OV, čiji je u to vrijeme član bila i Medićeva supruga Ozana, inače liječnica koja sutra pretendira postati ravnateljicom Doma zdravlja u Čitluku (sutra će, naime, Općinsko vijeće, uz konačnu suglasnost načelnika, obznaniti odluku o izboru između dva kandidata za ravnatelja ove zdravstvene ustanove, nap.a.) usvojili su tada i odluku kojom se autobusnim kolodvorom u Međugorju daje na gospodarenje Brotingu. Tom je odlukom Broting ovlašten, sukladno Zakonu o cestovnom prometu u F BiH, uredno registrirati autobusni kolodvor kod mjerodavnih ministarstava te da može iznajmljivati poslovne prostorije osobama koje su registrirane za obavljanje poslova domaćeg i međunarodnog linijskog prijevoza putnika ili turističke djelatnosti. I sad se mi pitamo, gdje je od tada oko milijun i pol maraka, koliko se sumnja da je jednostavno ‘nestalo’, a što je trebalo biti namjenjeno za toliko očekivanu bolju infrastrukturu Međugorju?- negodujući govore čitatelji iz ovog kraja.

1 komentar

  1. Broting je fantom poduzece za uhljebe vladajuce kaste, pranje novca na relaciji opcina-broting-brocanac,kao i izvor crnog novca za izborne aktivnosti (kupovanje birackih odbora, promatraca i prosipanje predizbornog asfalta).

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.