Gorivo u FBiH poskupljuje za 5 feninga

Dvomjesečnom strmoglavom padu cijena goriva u Republici Srpskoj je odzvonilo, jer su pojedine benzinske crpke u srijedu ponovno podigle cijene naftnih derivata za šest do osam feninga i to je drugo poskupljenje u sedam dana.

Od sredine veljače do danas cijena goriva je porasla za 12 feninga, javlja Glas Srpske.

Na benzinskim crpkama “Nešković” u Banja Luci cijena dizela i eurosupera 95 je 1,45, dok litra eurosupera 98 košta 1,65 KM. U odnosu na prošli tjedan na crpkama “Nestro petrola” gorivo je skuplje od četiri do osam feninga, gdje litra eurodizela košta 1,53 KM, eurosuper 95 je 1,55, a eurosuper 98 1,85 KM. U “Krajina petrolu” poskupljenje pravdaju visokim uvoznim cijenama i ističu da su izvršili korekciju cijene dizela, dok je cijena benzina ostala nepromijenjena.

U FBiH su cijene zasad iste, ali vjerojatno neće ostati dugo tako. Iz Federalnog ministarstva trgovine su za Večernji list kazali kako su u utorak imali desetak zahtjeva za povećanje cijena goriva za 5 feninga, a isto toliko zahtjeva i u srijedu. Cijena dizela se u Federaciji u prosjeku kreće u rasponu od 1,45 KM do oko 1,56 feninga, dok je benzin skuplji za 10 do 20 feninga ovisno o benzinskoj crpki.

2 komentara

 1. Admine,
  baš bi bilo zanimljivo da dozvolite komentare ne tekst o javnom priopćenju MUP-a ŽZH.
  Izgleda su im korupcija i nepotizam bolna točka.
  Dugo su pisali priopćenje i opet nisu rekli ništa novo.
  Očito su ga pisali prozvani policajci.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Što nedate komentirat,korumpiranu policiju gamadi jedna portalska

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.