Gospa nije šefica pošte da svaki dan šalje novo pismo. Ova Gospa superstar nije katolkinja

Gospa nije šefica poštanskog ureda da svaki dan šalje različito pismo… poručio je između ostalog papa Franjo u razgovoru koji u idućem, 4000. broju objavljuje jezuitski časopis La Civiltà Cattolica.

Na pitanje zašto je izabrao tri marijanske teme za iduće dane mladeži, papa je kazao da su iz Južne Amerike zatražili takvu tematiku.

– Ali moramo govoriti o pravoj Gospi! Ne o Gospi šefici poštanskog ureda koja svaki dan šalje drukčije pismo kazujući: ‘Djeco moja, učinite to i onda drugi dan učinite drugo’. Ne, ta ne! Prava Gospa je ona koja generira Isusa u nešem srcu, koja je Majka. Ova moda o Gospi superstaru, koja je protagonistica i stavlja sebe u središte, nije katolkinja – kazao je Franjo ponovno se usprotivivši onima koji najavljuju razne Gospine poruke, piše Vecernji.hr.

– Koji je izvor moga spokoja? Ne, ne uzimam tablete za smirenje! Talijani imaju dobar savjet: da bi se živjelo spokojno, potreban je zdravi menefregizam (ravnodušnost). Ja nemam problema kažem li da mi je ovo što proživljavam potpuno novo iskustvo. U Buenos Airesu sam bio, priznajem, napetiji i zabrinutiji. Kada sam izabran za papu, dobio sam neko posebno iskustvo dubokog spokoja. Ne znam objasniti. Glede konklave, kažu mi da sam na kladionicama u Londonu bio na 42. ili 46. mjestu. Ja nisam predviđao da ću biti izabran. Ostavio sam u Buenos Airesu i pripremljenu homiliju za Veliki četvrtak. Novine su pisale da sam bio “king maker”, ali ne papa. U trenutku kada sam bio izabran jednostavno sam kazao: ‘Gospodine, idemo naprijed! – kaže papa.

15 komentara

 1. Gospodine, idemo naprijed!

  Like(5)Dislike(0)
 2. Bravo PAPA
  Ici u medjugorje je svetogrdje

  Like(4)Dislike(7)
 3. Svaki mjesec mi se ukazuje drug Tito meni i ostalim vidiocima milanovicu josipovicu pusicki

  Like(4)Dislike(0)
 4. Glavno da je gey okey

  Like(2)Dislike(2)
 5. Sve te svjetske vođe mi idu na onu stvar

  Like(0)Dislike(3)
 6. U pravu si papa

  Like(3)Dislike(1)
 7. Boźije stvorenje

  Sv. Oče papa Franjo pitam Vas: tko sam ja da im sudim

  Like(1)Dislike(1)
 8. Pa šta je Vatikan nego jedna velika tkz ‘korporacija’!!!!!

  Like(2)Dislike(3)
 9. Papa se malo previše unio u ulogu Svevišnjega, u zadnje vrijeme ima jednostavno neprobavljivih bisera, uza sve što je ‘dobro’ izrekao’ – npr. izjava od prije mj.dana u tijeku same mise di je rekao ”Izvolite mame dojite ovdje svoju dicu”’ — to je u blagu ruku, baš ono neslano, a i više od toga ….. i ovo sa dragom nam Gospom, ovdje se posebno igra Svevišnjeg i nimalo NIJE SKROMAN a što treba biti – jer evo nek mi i on i bilo tko odgovori na ovo pitanje: TKO TO MOŽE REĆI I TKO TO BAŠ ZNA KAKO SE I GOSPA I DRAGI B.OG SMIJU I KOLIKO UKAZIVATI LJUDIMA ? ? ? Znači on pa bio i Papa daje totalno nedolične izjave – KAKVA BI TO GOSPA TREBALA BITI ! – On pa bio on i papa čitavog svemira, nema to pravo govoriti, nema pravo stavljati sebe btw.OBIČNOG ČOVJEKA u ulogu – osobe koja zna sve o Bogu i o Gospi – uz dužno štovanje moj Papa, ali treba tebi iskreni savjetnik ….

  Like(4)Dislike(2)
 10. Papa tko ste vi ?

  Like(1)Dislike(2)
 11. Okanite se Gospe nego pišite malo ko pila drva po Rašku polju i Dubravam. Policija ima imena počinilaca a nema izvještaja na portalima. Bitno je to zataškat a po Međugorju, Gospi, Fratrima možeš pljuvat do mile volje.

  Like(4)Dislike(1)
 12. Papa je u pravu.kod nas jr crkva postala samo profitna orgaizacijs!

  Like(0)Dislike(0)
 13. ej ljudi sucin se vi zajebajete ismijavate jeli vas boga stra budale jedne

  Like(1)Dislike(0)
 14. Tooo peletu neka si im reka…

  Like(0)Dislike(0)
 15. Novinari izvrnuli rijeci papine , slusajte radijo Mir pa cete cut istinu

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.