Granična policija: Na bolovanju jer moraju brijati bradu

Odredbe Pravilnika Granične policije BiH prema kojima se pripadnicima ove policije zabranjuje nošenje brade “teško” su pogodile pripadnike i simpatizere vehabijskog pokreta u Graničnoj policiji, koji su njegovim stupanjem na snagu kolektivno otišli na bolovanje, piše “Euroblic”.

“U Graničnoj policiji godinama postoji problem sve većeg broja pristalica i sljedbenika vehabijskog pokreta koji su zaposleni na graničnim prijelazima. Direktor Granične policije Zoran Galić odlučio je krajem prošlog mjeseca da riješi ovaj problem i donese novi pravilnik o propisanom izgledu graničnog policajca”, naveli su izvori ovog lista.

Srpski i hrvatski granični policajci godinama su slali brojne dopise Galiću u kojima su tražili uvođenje reda u službi, ukazujući na problem sve većeg broja graničnih policajaca koji su pristalice radikalnih islamističkih pokreta, piše Srna.

Galić je rekao za “Euroblic” da mu je poznato da su novi pravilnik i instrukcije o osobnom izgledu policijskih službenika izazvali nezadovoljstvo kod jednog broja graničnih policajaca koji javno prakticiraju islamsku vjeru.

“Čuo sam da su slali i nekakve dopise u kojima se žale na vjersku diskriminaciju. Vjerujte da me to uopće ne zanima. Pravilnik će ostati na snazi i gotova priča”, poručio je Galić.

7 komentara

 1. Obrij baliju, Zorane !

  Like(2)Dislike(1)
 2. Brener

  Like(2)Dislike(1)
 3. Obri Baliju

  Like(2)Dislike(1)
 4. Nož+žica=Srebrenica

  Like(1)Dislike(4)
 5. Balije I vehabije bi bradu.
  Sve to obrijati I to na suvo.
  Popisan se svakom u tu prljavu bradu.

  Like(2)Dislike(2)
 6. Svugdje u javnim ustanovama izgled i ponašanje djelatnika je propisano pravilnikom.
  Mislim da je g. Galić u pravu.

  Predlažem mu da uvede unutarnju kontrolu koja će preispitati ta bolovanja i tuži liječnike
  koji su dali djelatnicima bolovanja bez razloga.
  Uniformirane ljude možete vidjeti u bankama, hotelima, robnim centrima i sl. Odjeveni po propisu ustanove i
  tjelesno dotjerani.
  Ovi prostori imaju određenu kulturu već stoljćima. Oni koji je žele mjenjati neće to moći preko noći. Ili nek se prilagode ili nek napuste ustanove koje propisuju pravila.

  Kako bi bilo da te djelatnik na šalteru Banke dočeka u potkošulji i šorcu. Klijent bi se osjećao nelagodno. Tako isto se osječaju i većina ljudi kad im na granici iz kioska proviri zapuštena bradurina.

  Like(0)Dislike(2)
 7. Stile, ja kao klijent se ne bi osjećao nelagodno. Neka svatko nosi šta želi, potpuno podržavam to pravo. Može da me dočeka u banki i sa burkom i u toplesu, nije mi bitno.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.