Granični policajci službeno zatražili ”nošenje brade” na poslu

”Odredbama instrukcije o pravilima ponašanja i međusobnim odnosima policijskih službenika Granične policije BiH i pravilnika o nošenju uniforme od 30. siječnja 2017., propisano je da policijski službenici, kada su u uniformi, moraju imati obrijanu bradu”, izjavio je, između ostaloga, u razgovoru za Večernji list ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Novi pravilnik o nošenju uniforme izazvao je negodovanja kod određenog broja policijskih službenika koji su službeno zatražili da na poslu mogu ”nositi bradu”.

”Ured za unutarnju kontrolu i profesionalne standarde primio je molbe nekolicine službenika da iz medicinskih i drugih razloga mogu nositi bradu na dužnosti. Molbe su podnijeli pripadnici svih nacionalnosti”, kazao je Galić za Večernji list.

Na novinarsko pitanje ”Ima li u Graničnoj policiji pripadnika selefijskog pokreta?”, pozivajući se na informacije iz slovenskog EUFOR-a da jedan od vodećih ljudi Zračne luke Sarajevo pripada spomenutom pokretu, Galić je tvrdnje demantirao.

”Granična policija BiH nema saznanja o policijskim službenicima koji pripadnošću određenim skupinama ugrožavaju sigurnost BiH, granice i građana”, izjavio je ravnatelj Galić

5 komentara

 1. Svi bez brade kakva brada

  Like(1)Dislike(0)
 2. Još umisto kape nek stave fes ili kokardu,,,i maslinaste uniforme,pa oni ostavljaju prvi dojam na ulazu u državu,,, bar neće biti gužve na prjelazims

  Like(2)Dislike(0)
 3. I tako ste spodobe,pokupilo vas po sumama i dovelo. Brijanje i to svako jutro.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Ja bi osobno volio da se svak nosi kako mu drago ,tada bi i ja obuka odoru crne legije

  Like(0)Dislike(0)
 5. široki Brijeg

  policajac treba da je uzor građanima , i ne samo oni nego i svi djelatnici da dolaze na posao pristojno odjeveni, obrijani , ošišani, ali policajac ni jedan ne nosi kapu na dužnosti , i građanin mu nije dužan ni stati kad ga ustavlja .

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.